Summa sidvisningar

tisdag 24 september 2013

Höstmarknad i Gunnebo

Vecka 36

Trots att jag försökt vila mycket under helgen så var jag fortfarande ganska förkyld och hade huvudvärk på måndagen, men gick till jobbet i alla fall. Alfons blev passad av farmor på förmiddagen och de gick till öppna förskolan i Bifrost. Där hade inte Alfons varit sedan våren när jag var hemma med honom så han tyckte nog det var kul att komma dit igen. Även Ponta anslöt efter att han gjort sina ärenden.

På tisdagen mådde jag också ganska dåligt, men jobbade ändå. Kände mig lite piggare på eftermiddagen så tog jag med mig Alfons på promenad. Alfons brukar sjunga en sång som heter ”Stora trumman” på öppna förskolan och när vi var ute och gick hittade vi faktiskt stora trumman. Så här ser den ut. Alfons passade på att köra sången så det blev lite utomhusrytmik.

Bom bom bom bom låter stora trumman
Tick-tack tick-tack klockan går


På onsdagen ringde dagmamman Marie framåt lunch och  sa att Alfons var ledsen, kändes varm och inte ville äta så Ponta fick gå dit och hämta honom. När Ponta kom dit var Alfons glad igen och verkade pigg, så det var nog bara en släng av hemlängtan. Annars har det gått väldigt bra hos dagmamman, men sådana här bakslag är nog något man får räkna med i början.
 
På torsdagen gick det mycket bättre hos dagmamman och när jag kom hem kunde Alfons visa upp sitt första pyssel, halsband och armband till dockan Alfons som numera får följa med till dagmamman varje dag. Marie hade rekommenderat att han skulle ha med sig något gosedjur för det har alla de andra barnen. Det kanske också kan hjälpa om han blir lite ledsen ibland.
 
Dockan som Alfons kallar för "Jaja".

 
 
På kvällen hade Ponta golfkiosken för sista gången så Alfons och jag var ensamma hemma. Det blev promenad, lekparkshäng och mycket gos på kvällen.
 
 
På fredagen var Pontus och Alfons i Fässberg på öppna förskolan. Alfons lekte med sin kompis Vasse som också var där.

På lördagen var vi uppe tidigt och jag var sugen på att baka då jag inte gjort det på länge. Alfons fick hjälpa till för första gången. (Han älskar att vara med i köket). Vi bakad muffins med chokladbitar och han var jätteduktig! Han fick hjälpa till att hälla i ingredienser och vispa. Allt gick bra tills jag gjorde misstaget att låta honom smaka på smeten. Efter det blev han som besatt att smeten och ville bara äta hela tiden. Han försökte t o m äta upp muffinsformarna! Muffinsarna blev väldigt bra i alla fall.
 
 

Denna helg var det höstmarknad i Gunnebo och vi hade bestämt att åka dit tillsammans med Vasse, Olga och Alexander. Det var jättemysigt med höstmarknad i det fina vädret. De sålde massor med olika ekologiska och närproducerade produkter. Man fick provsmaka en hel del och jag köpte ekologiskt te, kaffe och choklad som var jättegod. Det fanns också en del djur. Bl a kunde man åka en guidad tur med häst och vagn. Alfons och jag var framme och klappade de fina ardennerhästarna. Först var han lite rädd, men efter en stund vågade han klappa hästen. Vi hade tagit med oss matsäck så vi hade picknick och Alfons fick bjuda på sina muffins. Det var en jättehärlig höstdag i Gunnebo.


 

På kvällen tog vi en tur till Ikea och passade på att äta middag i restaurangen, men det var ingen höjdare. Provade olika juniorsängar, men vi kunde inte bestämma oss för vilken vi ville ha. Köpte i alla fall en fotoram, nya vattenglas och en till potta till Alfons så att vi kan ha en i varje badrum. Vi har verkligen kommit av oss med potträningen så det kanske är dags att ta nya tag vad gäller den.

I lekrummet på IKEA

På söndagen skulle mamma och Putte komma och fira min födelsedag lite i förväg eftersom vi kommer att vara på Mallorca när jag fyller år. Jag gjorde denna fina tårta på förmiddagen och Alfons fick vara med. Han tröttnade dock efter halva tårtan.
 
 
 
När mamma och Putte kom gick vi först till lekparken en stund med Alfons och sedan satt vi i trädgården hela eftermiddagen och kalasade på tårtan. Jag fick nya gummistövlar, presentkort på HM och ett nytt strykjärn av mamma och pappa. Av Putte fick jag biljett till Winnerbäcks konsert i Scandinavium i november. Det var en rolig överraskning! Ser redan fram emot konserten för det var jättelängesedan jag var ute på något sådant evenemang.

 

fredag 6 september 2013

Alfons skämtar och luras

Vecka 35

Veckan började med jobb för mig medan Alfons och Pontus som är lediga på måndagar roade sig på Mariagårdens öppna förskola. Här leker Alfons med två köksgrejer som han gillar skarpt, banan och glass!



Äkta vara är bäst, tycker Alfons!
 


På tisdagen fortsatte vi med inskolningen av Alfons och fick vara själv hos dagmamman från 9 till 13 och han åt även lunch där. Det hela hade gått utan problem. Skönt!

Det sägs ju att barn blir sjuka stup i kvarten när de börjar på förskola/hos dagmamma. Det visade sig stämma för efter endast två veckor hos dagmamman blev Alfons sjuk i förkylning och feber. Hela tisdagsnatten gnällde han och väckte mig och skulle ligga på min arm hela natten. Det blev inte mycket sömn för någon av oss. På onsdagen var han då sjuk och stannade hemma från dagmamman. Det passade också bra för dagmamman ringde oss på morgonen och berättade att ett barn hade kräkts där så hon tyckte bara det var bra om Alfons var hemma den dagen.

På kvällen var jag och Alfons själva hemma då Pontus hade kiosken på golfen. Eftersom han var förkyld var han extra klängig på mig så det blev mycket mys i soffan. Vi var också ute på en kort promenad och gick till en lekpark så han fick gunga. Då blev han på bättre humör, men man märkte att han inte riktigt var pigg för han ville inte komma ur vagnen utan satt så snällt hela promenaden.
 


Även onsdagsnatten blev jobbig då han var vaken 1,5 timme mitt i natten och inte kunde sova. Han var dock pigg när vi gick upp (till skillnad från mig) så han fick gå till dagmamman ett par timmar och leka ute på gården. Pontus var med hos dagmamman eftersom Alfons inte var helt frisk.

På fredagen var Alfons frisk igen, men han hade då givit förkylningen vidare till mig. Hade jätteont i halsen och kände mig hängig när jag vaknade, men jag gick till jobbet ändå eftersom det var sista dagen på veckan.
 
Hela helgen var jag sjuk så den blev ganska tråkig. Lördagen var värst för då hade jag så himla ont i huvudet. Vi var bortbjudna till Tom och Ulle på middag på kvällen, men jag fick stanna hemma och snora. Pontus gick dit med Alfons och det hade varit trevligt. Det var rätt skönt att få vara hemma själv när jag var sjuk i alla fall.
På söndagen var jag också risig, men orkade i alla fall åka och handla och gå en promenad med Alfons. Sov två timmar med Alfons mitt på dagen vilket var jätteskönt.
Alfons har väldigt svårt att sitta still i sin barnstol nu när vi ska äta. Vi provade att montera av bygeln så att han kan klättra upp och ner som han vill. Det tyckte han var jätteroligt!
 


Efter ett tag insåg vi dock att han inte var mogen för detta ännu då han höll på att slå sig ordentligt när han lutade sig fram mot bordet så han var nära att ramla av stolen. Det känns som att han är inne i en väldigt våghalsig period just nu när han ska testa allt som man säger till honom att inte göra och som kan vara farligt. Nu kan vi inte ha knivar någonstans för han når överallt i köket och vi måste dra ur sladden till vattenkokaren osv. Hoppas att detta är en övergående fas!

Nu har Alfons börjat skämta med oss. Han har två stående skämt som han ofta kör med. Det ena är att han ställer sig upp och i soffan och pekar ut mot trädgården och säger "katt"! Då frågar jag "Är det en katt där ute?" varpå han svarar "ja!", men sen när jag vänder mig om och tittar ut så är det inte alls någon katt där. Det tycker han är skitkul. Alfons andra skämt är att han gömmer sig (oftast under täcket) och så ska jag ropa "Var är Alfons?". Då luras han och säger att han är på "toan". Härom kvällen när vi hade lagt Alfons så hörde jag att han vaknade och grät så jag gick upp till honom. Eftersom det var mörkt i sovrummet så frågade jag "Var är du Alfons?" och då passade han på att köra toaskämtet trots att han var lite ledsen. Det kommer nog att bli en riktig liten skojare av den killen!