Summa sidvisningar

fredag 3 juni 2016

Maj 2016

Den senaste tiden tycker jag att jag inte riktigt hunnit med bloggen så därför kommer jag bara att blogga 1 gång/månad i fortsättningen. Det kommer också att bli mer av en bildblogg, men även lite text. Här kommer lite bilder från maj månad.

Nu har barnens dagmamma Cajja opererats igen och därför fick barnen gå hos Alfons gamla dagmamma Marie. Det har gått jättebra och även Lukas verkar trivas där. När jag hämtar dem vill de alltid stanna kvar på gården och leka. Lukas älskar att gunga i babygungan.


En dag åkte jag och killarna till Frölunda Torg för att köpa en present till ett barnkalas som Alfons skulle på. Det är alltid roligt att besöka BR. Killarna tog en tur i karusellen till Lukas stora förtjusning. Det kommer nog bli en del åkturer på Liseberg i sommar.


Alfons hade fått tid till Barnkirurgen för att kolla upp ett misstänkt bråck. Detta hade dock gått tillbaka så allting såg bra ut. Det hade troligtvis varit ett vattenbråck. Efter läkarundersökningen fick Alfons en glass i cafeterian och så fick han leka lite i den här roliga båten. (När jag var liten och var på Östra Sjukhuset minns jag att jag lekte i den båten så den har funnits där länge!).


Redan i maj kom det värmebölja. Då är det härligt att vara på baksidan på kvällen när solen gått ner.


Mina killar



Full fart!


Killarna som har varit lite rädda för vatten verkar ha kommit över den värsta rädslan. Nu vill de gärna bada i badkaret igen.


En eftermiddag åkte killarna och jag till Mölndals Centrum. Vi hann med både Lekia, optikern, biblioteket och lite lek i Stadsparken. Här leker killarna i tåget.


Jag och Lukas myser i solen på Maries gård.


Viktigt att dricka mycket när det är varmt!


En dag fick jag hämta Lukas tidigare hos Marie då han var ledsen och klagade på ont i foten. Det visade sig att han hade fått en sticka. Jag fick ut stickan, men efter det hade han ont i foten i flera dagar och gick med hälta och utåtroterad fot. På lördagen tog jag med Lukas till Primärvårdsakuten. Läkaren där misstänkte höftinflammation (höftsnuva) och vi fick åka vidare till Barnakuten på Östra. Läkaren där undersökte Lukas och tog infektionsprov som inte visade något. Vi fick lugnande besked och skulle åka hem och avvakta. Efter läkarbesöket fick Lukas glass då han varit så duktig.


På mors dag överraskade killarna mig med detta fina halsband med två hjärtan, ett stort för Alfons och ett litet för Lukas.


Min mamma skulle ju också firas så vi bjöd hit henne, pappa och Putte på lunch. Det blev kycklingsallad och rödvin som intogs i trädgården. Trots att Lukas hade ont i foten ville han gärna spela fotboll med morfar.




Till efterrätt provade jag att göra dessa bananglassar som vi fått smaka på Lyras barnkalas. De blev jättegoda! Ett bra och nyttigare alternativ om man inte vill äta så mycket socker.


Hittade receptet här:
http://blogg.skonahem.com/hemmamedhelena/2013/04/19/glasspinne-med-frusen-banan-nyttigare-och-roligare/

På måndagen var Lukas fortfarande lika halt så jag gjorde ett nytt försök på Barnakuten. Fick träffa en läkare som jobbat på Mölndal tidigare. Hon undersökte Lukas och jag fick återigen besked att avvakta. Det kan röra sig om höftsnuva eller en spricka i foten (inget som åtgärdas i så fall) så röntgen skulle vara onödigt. Det blev två VAB-dagar med Lukas, men Alfons fick gå till Marie som vanligt.

Här har jag hämtat Alfons hos Marie och vi leker på gården. Där finns det gott om nyckelpigor!



I skrivande stund så är Lukas bättre i foten. Han går bättre, men inte helt rent och han går fortfarande med foten lite utåtroterad. Han verkar dock inte ha så ont längre och är mycket gladare så han verkar vara på bättringsvägen.