Summa sidvisningar

söndag 3 juli 2016

Juni 2016

Vi började juni med en liten grillkväll tillsammans med Tom, Ulle, Elias och Sigge. Jag provade en förrätt från Halv 8 hos mig. Det blev rödbetor i ugn med chèvreost, flingsalt, honung och pinjenötter på en bädd av ruccola. En riktig höjdare!


Sedan grillade vi kött, korv och majskolvar. Lukas är precis tokig i majs! Barnen fick sitta vid ett eget bord och alla fyra var så modiga så =).



Alfons gör så mycket fina smycken till mig. En dag hade han gjort det här fina halsbandet som passar så bra till min gröna klänning.


I början av juni var det värmebölja och fick det bli lunch utomhus i sjukhusparken.


Lukas har börjat potträna nu. Han vill gärna vara utan blöja, men vi har ett problem. Om han har byxor eller kalsonger på sig så glömmer han bort att han inte har blöja och kissar på sig. Därför måste han vara naken när han är utan blöja. Då går det jättebra. Här leker killarna båt i trädgården.


Ibland går det vilt till på kvällarna. Här kör killarna lite kuddkrig, en lek som är dömd att urarta efter ett tag, men i början är det ju kul!


I juni var det Pellekanfest i Stadsparken som Alfons och jag gick på. Här kollar vi på Pellekan som uppträder på scenen. Festligt!


Alfons tog några åk i den här roliga rutschkanan.


Det fanns också karuseller. Alfons åkte kaffekoppen och det här roliga tåget. I vagnen bakom sitter kompisarna Moa och Lyra som vi också träffade på festen. Alfons ville så gärna köra tåget och han hade jättetur och hamnade först i kön så han kunde välja loket.


På nationaldagen gjorde jag och killarna en skogsutflykt med picknick till Änggårdsbergen.


På vägen hem gick vi genom Lindhaga och lekte på en rolig lekplats. Lukas lagade lite mat.


Det blev även lite lek under den här fantastiska björken på vägen hem.


Vi gjorde en dagstur till Varberg och provade ett nytt lunchställe i Varberg som hette Lorensberg. De hade specialiserat sig på ekologisk mat och vi åt varsin hamburgare som var väldigt god. Barnen fick pannkakor.


Nu i juni har det varit sköna dagar i lekparken. Shorts och sandaler är det som gäller nu!


Vecka 24 hade jag semester. Det var jätteskönt att vara ledig och det kändes ungefär som att vara föräldraledig igen eftersom Pontus jobbade. Jag och killarna hittade på lite äventyr på eftermiddagarna. På måndagen tog vi med oss Åsa, Ebba och Emil till Mölndals Centrum för att luncha på Kaffebubblan. Emil och Lukas var så söta tillsammans när de promenerade dit hand i hand.


Efter en korv med bröd till lunch fick det bli glass till efterrätt.


På tisdagen träffade vi Emma, Moa, Lyra och deras alldeles nyfödda lillebror Elliot hemma hos Emmas mamma i Solängen. Lukas lekte jättemycket med den här coola motorcykeln medan Alfons, Moa och Lyra underhöll sig på studsmattan.


Vi hann också med lite brödbak. Det här LCHF-brödet är verkligen gott!


På onsdagen gjorde vi ett besök på Mölndals Statsmuséum och utställningen om nallar och gosedjur. Vi var där tillsammans med Ulle, Elias och Sigge. Det var verkligen en fin utställning och de hade mycket roligt för barnen. Man fick sitta i knät på den här jättestora nallen och ta kort.


Man kunde också fika med en nalle.


Man kunde också klä ut sig till gosedjur och lyssna och titta på sagor på en stor bioduk. Barnen roade sig en bra stund där inne. Sedan köpte vi glass som vi åt utanför vid forsen. De lekte minst lika länge utanför muséet och slängde stenar i forsen. Sådant är alltid lika kul!

På torsdagen fick jag ta en liten shoppingrunda på egen hand på Frölunda Torg. Jag köpte bland annat skor på Scorett. Var i valet och kvalet vilka jag skulle välja och valet stod mellan dessa två. Till slut bestämde jag mig för den till vänster.


Nu blommade fläderträden i lekparken så vi gick dit och plockade lite fläderblommor. Sedan gjorde vi i ordning flädersaft som skulle stå i tre dagar.


På lördagen skulle Ponta och Alfons hjälpa Nicklas och Sara att flytta från Mölndal till Kungälv (vi kommer att saknar er!). Jag och Lukas gick till Mariagården där de hade familjedag. Det blev lite lek i rutsckanan bland annat och lite pyssel och fika.


På söndagen hade vi planerat en utflykt till Borås Djurpark tillsammans med mamma och pappa. Även Putte, Jessica och Jessicas bror Dennis hängde på. Det var kallt och blåsigt, men vi klädde på oss ordentligt så att vi inte skulle frysa. Det var väldigt fint i djurparken. Jag hade inte varit där sedan jag bodde i Borås och det hade ändrat sig lite. Barnen tyckte det var roligt med alla djur och allt annat som fanns i djurparken. Vi såg giraffer....


... och elefanter.


Killarna spanar på vilda djur på savannen. Lukas pekar på djuren och säger vad det är för något. Så pekar han på en skata och säger upphetsat "fågel"! Kanske bortkastat med djurparksbesök när fåglar är lika intressanta som elefanter ;). (Han gick in gratis i och för sig).


En läskig orm fanns det inne i aphuset.


Aporna var de roligaste djuren tyckte jag. Schimpanserna hade små ungar som hängde under magen på mammorna och mammorna var så gulliga mot sina barn. Det känns nästan lite kränkande att stå och titta på aporna innanför glaset när de är så lika oss. Lukas tyckte det var roligt att aporna var så busiga och lekte i gungor och brottades med varandra.


Lejonen fick man titta på genom ett fönster. Lejonhannen var jättevacker.


Vi lånade en liten vagn att dra Lukas i. Det tyckte han var roligt!


Man kunde prova att köra en liten traktor. Lukas nådde inte ner till gaspedalen, men han fick provsitta i alla fall.


Alfons fick köra en traktor.


På väg ut ur parken fanns det även några dinosaurier. Det var spännande tyckte killarna. Här kommer T-rex!


Hjälp, T-rex tar oss!


Stegosaurus och en annan dinosaurie.


Lukas brottade ner brachiosaurus och satte sig på svansen!


Se så stora dinosaurierna var!


Det blev ett trevligt djurparksbesök, men tyvärr så slutade vår utflykt illa då vi fick ett stenskott som spräckte hela rutan på hemvägen. 2500 kr!

På kvällen hade vår flädersaft stått i dagarna 3 och den var färdig att provsmakas. Jättegott!


Efter endast 1 veckas semester kändes det lite småtrögt att gå tillbaka till jobbet. Dessutom var jag överöst med pappersarbete, men det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

En kväll i veckan träffade vi Annelie, Louise, Viktor och Theo för en fika på Steinbrenner. De hade börjat med italiensk glass som var riktigt god. Efteråt fick barnen busa lite på baksidan.


Jag behövde bara jobba 4 dagar innan det var dags för ledighet igen. Dagen för midsommarafton åkte vi upp till Värmland. Dessvärre var vi inte ensamma om detta utan fick sitta i bilkö i början. Det tog 1 timme från oss till Tingstadstunneln. Resan tog cirka 4 timmar jämfört med vanliga 3, men det gick bra.

På midsommarafton blev det stort firande hos farfar och Gunvor på Berget med över 30 gäster. Kusinerna Alma och Ivar var där och sysslingarna My och Signe så det fanns många barn att leka med. Alfons tyckte det var jättekul att träffa dem igen. Här leker de i en gammal skrinda medans de vuxna fixar med midsommarstången.



Efter att vi dansat runt midsommarstången hade jag och Ponta ordnat en skattjakt med lite olika utmaningar. Till slut hittade barnen skatten som bestod av godispåsar och djurmasker.


Lukas och jag hade nya finkläder till midsommar.


Framåt kvällen blev det midsommarmiddag med knytkalas och massor med god mat. Vädret höll sig hyfsat utan regn och rätt så varmt så vi kunde vara ute till sent på kvällen. Lukas spelade lite fotboll med Gunvor.



Inga barn var särskilt trötta och vid 22-tiden lektes det och gungades fortfarande.


Alfons var uppe rätt sent och sov länge dagen därpå. Alma, Ivar och Lukas väntade otåligt på att han skulle vakna.


På midsommardagen var det pangväder och vi gjorde en utflykt till Näset där vi badade på en fin badplats. Det var varmt och skönt i vattnet och Lukas var riktigt modig.


Ivar var också en tuffing i vattnet.







På kvällen grillade vi på Bergås. Lukas ville hela tiden sitta på fyrhjulingen.


På söndagen åkte vi hem efter en härlig helg i Värmland. Lukas blev åksjuk och kräktes 2 gånger på vägen trots att han inte åt särskilt mycket på vägen.

Veckan därpå var min sista arbetsvecka och barnens sista vecka hos Marie. Vi bakade lite muffins till deras avslutningsfest.


Marie hade ordnat en jätterolig dag för barnen med maskerad, lekar, tävlingar och korvgrillning. Alfons klädde ut sig till pepparkaksgubbe och Lukas var pirat. Vi föräldrar fick också komma och grilla sedan. Barnen fick också sommarpresenter. Alfons fick ett såpbubblesvärd och Lukas fick en frisbee. De hade också sprungit ett lopp och fått både medalj och diplom. De hade en jättefin dag. Tyvärr hade jag jätteont i halsen och var förkyld, men jag lyckades både jobba och vara med på avslutningen ändå.

På torsdagen åkte vi ner till biblioteket efter jobbet för Alfons var så sugen på att gå dit och nu kommer inte bokbussen längre. Det var roligt att springa runt utanför biblioteket och gå balansgång på muren.



Så var juni slut. Hörs igen om 1 månad!