Summa sidvisningar

onsdag 10 augusti 2016

Juli 2016

 Både Ponta och jag hade semester hela juli. Så skönt att få 4 veckor tillsammans hela familjen! Vi började lite lugnt med mycket hemmafix och lekparkshäng.


Alfons gjorde en fin tårta.


Vi drog upp våra första små egenodlade morötter. Jättegoda!


Jag var hos frissan och fixade håret.


Vi besökte en ny glassbar, US Ice cream som ligger i Högsbo. Här kunde man köpa närproducerad glass på lösvikt. Riktigt bra för oss som inte äter så jättestora glassar. Då kunde man själv göra i ordning sin glass med flera små kulor, strössel mm. De hade även glutenfria rån. Hela familjen kunde äta glass för under 40 kr!


Eftersom Pontus och jag varit tillsammans i 10 år i år hade vi äntligen bestämt oss för att gifta oss. Ingen av oss ville ha ett traditionellt bröllop utan vi gifte oss i alla enkelhet den 6 juli i Mölndals Stadshus. Vi hade i alla fall klätt upp oss och köpt en liten blombukett. Mina föräldrar ville gärna vara med så de fick vara våra vittnet.


Och den här fina ringen fick jag av Pontus.


  Vita rosor och blå riddarsporrar hade jag i blombuketten för att matcha min blå klänning.


Efter vigseln gick vi på Liseberg. Här är glassälskarna på rad.


Alfons åkte den här attraktionen för första gången.


På kvällen hade vi bokat bord på Hamnkroken. Jag åt torskrygg som var jättegod.



Samma dag vi gifte oss fick vi två blomsterbud. En jättefin bukett med röda rosor från Roger och Marianne som jag tyvärr missade att ta kort på. Den här fina hortensian fick vi från Karin och Ulf.


Dagen efter vigseln fick vi besök av min morbror Dick och moster Margareta. De skulle till Varberg och tittade in hos oss på en fika på vägen dit. Av Dick och Margareta fick vi den här fina blomman.


Vi fick också en vacker ugnsfast form av Dick, Margareta och min mormor.


Barnen var inte alls blyga för Dick och Margareta trots att de inte setts sedan Lukas var bebis. Vi fikade i trädgården och flög lite med barnens drake innan de skulle åka vidare till Varberg.

Våra kompisar Nicklas, Sara och Alice flyttade nyligen till ett hus i Kungälv och en dag på semestern åkte vi dit och hälsade på. De hade en jättestor, helt underbar trädgård med flera uthus. Lukas tyckte nog att det påminde lite om farfars tomt för han frågade hela tiden efter fyrhjulingen. Han ville inte köpa att de inte hade någon fyrhjuling! Sara hade gjort en jättegod glutenfri tårta så vi började med lite fika i trädgården.


Barnen hade lite vattenkrig.


På kvällen grillade vi kött och goda korvar. Till det fick vi vitkålsgratäng. Det hade jag aldrig ätit förut, men det var jättegott. Det kommer jag att prova själv då det är ett bra LCHF-alternativ.


Nicklas och Saras granne hade en liten pojke i Alfons ålder och han kom också över och lekte. Barnen hade lite springtävling.


Av Nicklas och Sara fick vi en fin ros i bröllopspresent.


Trots att vi varit på Liseberg så fick det bli ett besök till, den här gången med Tom, Ulle, Elias och Sigge. Nu hann vi utforska det nya området uppe på berget där det fanns en rolig lekpark och en jättestor ponnykarusell.


Lukas blev trött i benen och fick rida på Pontus axlar.


Vi åkte spårvagn hem från Liseberg och det tyckte barnen var kul. Här sitter de och väntar på spårvagnen och Lukas har precis fått syn på den borta vid Korsvägen.


På semestern blev det lite bullbak en regnig dag till barnens stora glädje.



Vår snälla granne Ulla-Britt ville gratulera oss till vigseln. Vi fick de här snygga lakanen i present.



Även barnen fick presenter, varsin badhandduk. Lukas föreställde en katt och Alfons en tiger. Visst är det en söt liten katt?


Som tack bjöd vi över henne på fika en dag. Goda grannar ska man vara rädd om!

Av mamma och pappa fick vi också nya lakan, min favorit från Bäckebölja. Det är de skönaste lakan jag vet! Av mamma och pappa fick vi också middagen på Hamnkroken och vi ska även få en resa till Mallorca i höst. Det får bli vår bröllopsresa.


Det kom några regniga dagar på semestern och då kan det vara lite svårt att sysselsätta sig inomhus. En dag tog vi på barnen regnställ och gick till lekparken ändå. Det är ju roligt att raca genom vattenpölarna!


En dag tog vi en tur till Varberg. Vi var sugna på kinamat så det fick bli lunch på China Sea. De har jättegoda kycklingspett med jordnötssås om är glutenfria. T o m barnen åt riktigt bra där! Sedan gick vi en sväng på torget och jag köpte lite blommor och närproducerade tomater.


På väg hem från stan blev det ett stopp i lekparken.


För att fira vår vigsel bjöd vi in våra närmaste vänner till ett litet garden party. Dagen före höll vi på och fixa och förbereda. Vi bakade tre pajer. Alfons fick baka en blåbärspaj och Lukas en äppelpaj. Själv bakade jag en med rabarber och jordgubbar.


Efter all bakning var det skönt att sola lite i trädgården.


Sedan tog jag itu med tomat- och mozarellasalladen.


Dagen därpå var det äntligen dags för bröllopsfest! Vädret var ett orosmoment då det regnade hela förmiddagen. Gästerna skulle komma kl 16 och 15:30 slutade det regna och sprack upp. Vilken tur! Vi hade dukat långbord ute och det gick ju fint att sitta där som tur var. Vi började med att skåla i champagne och med lite tilltugg.

Annelie, jag och Louise

Lukas var nyvaken och gnällig i början av festen och ville inte lämna min famn.
Efter välkomstdrinken hade vi förberett ett litet quiz som handlade om mig och Pontus. Vi delade upp gästerna i lag och de fick tävla tjejerna mot killarna. Det blev oavgjort! Vi fick hitta på en skiljefråga under kvällen och i slutet av kvällen avgjordes tävlingen till slut och tjejerna segrade!

Louise Annelie

Sara och Ulle
Tom ställde upp och hjälpte till vid grillen. Det var mycket som skulle grillas!


Johan och Nicklas


Vi grillade olika kött och lyxkorvar samt majskolvar. Till det hade vi hemmagjord potatissallad och tomat- och mozarellasallad. Barnen ville sitta inomhus så de fick äta i sofforna.


Alla barnen var så snälla mot varandra och lekte jättebra hela kvällen. Jag och Louise förväxlade våra kameror så några av bilderna hamnade i hennes kamera. De kanske jag får publicera vid ett senare tillfälle. Vi ordnade ett litet lopp för barnen där de vann stora hallonklubbor.

Till efterrätt blev det tre olika pajer med glass och vaniljvisp.

Hela kvällen blev väldigt trevlig. Tack alla goda, fina vänner som var med och firade!

Lite presenter från bröllopsfesten:





Vi fick också flera flaskor vin så nu har vi mycket gott att njuta av framöver.

Dagen efter vår bröllopsfest gick åt till att städa (barnen hade sprungit barfota i nyklippt fuktigt gräs och sedan in i huset, det var gräs överallt!) och packa inför Värmlandsresan.

Sedan bar det av till Värmland för nästan en vecka. Vi åkte upp på en måndag och trafiken var inte så farlig. Vi stannade på favoritstället i Bäckefors och åt lunch.

Sedan blev det ytterligare ett stopp i godisfabriken innan vi slutligen kom fram till Lennartsfors.

Väl framme i Värmland var det härligt att komma ur bilen och leka! Hängmattan var väldigt rolig att gunga i.



Nu hade det äntligen blivit lite värmebölja också. En dag åkte vi till Näset och badade i den fina lilla viken. Det var riktigt behagligt i vattnet och både Alfons och Lukas var riktigt tuffa i vattnet.


Att åka fyrhjuling är nog det bästa Lukas vet.


Bada ligger också rätt så högt upp på listan.


Den här filmen kan Lukas titta på om och om igen, fyrhjulingsåk i Värmlandsskogen.




Mina föräldrar var på en liten resa till Karlstad och när de skulle åka hem därifrån kom de vägen om Lennartsfors. De ville gärna se detta smultronställe som vi pratat så mycket om. Vi gjorde glutenfria våfflor som vi bjöd på till fikat med egenplockade blåbär till.


Ett dopp i Lelången hann vi också med innan de skulle åka vidare hemåt. Nu var det riktigt skönt i vattnet, 23-24 grader. Detta var nog varmaste dagen i sommar. Killarna fick fortsätta bada i poolen sedan.


En dag bjöd Östen på en liten båttur på Lelången. Vi åkte runt sjön och steg iland på en liten ö där vi solade och badade.




Alfons fick "simma ryggsäck".


Efter några härliga dagar i Värmland var det dags att åka hem. Hemresan gick fint och när vi kom hem väntade en glad överraskning på oss. Det visade sig att Magda, Alma och Ivar var på besök i stan. Vi bjöd hem dem på en liten grillkväll som avslutades med glass.





I våras planterade barnen en del frön hos sina dagmammor och nu har vi kunnat skörda den första grönsaken som blev en chili.


När det var värmebölja fick vi passa på att ta en dagstur till Apelviken, Varberg.


Mysigt på stranden.


Killarna byggde sandslott med morfar.


Det var varmt och skönt i vattnet. Lukas ville inte gå upp.


Härligt med havsbad!


Vi provade också att fiska krabbor. Som bete använde överblivna köttbullar från lunchen vi hade med oss. Det gillade krabborna!



En dag bjöd vi hem Tom, Ulle, Elias och Sigge på lite fika och vattenkrig i trädgården. Den här dagen hade vi besök av en liten katt som gömde sig under rabarbern i vårt trädgårdsland. Det tyckte Sigge och Lukas var väldigt intressant.


Lukas lite upphetsad =)

Vi fick till ytterligare en lekdag med Alma och Ivar. Här leker vi på farmor Karins gård.


Lite Råttfällanspel.


En dag åkte vi till Kungälv för att hälsa på Nicklas, Sara och Alice. Även en annan familj som vi känner var med. Vi hade bestämt oss för att äta middag på hamburgerbaren Oskars i Kungälv, men eftersom det var så fint väder köpte vi med oss maten och satte oss i en park och åt. Barnen fick också röja loss i lekparken intill.


Gungkillarna


Det fanns en rolig båt att leka i.


Lukas hittade en riktig tron att sitta på.



Juli månad avslutades med regn och solsken vilket resulterade i en vacker regnbåge över Solängen.