Summa sidvisningar

söndag 4 september 2016

Augusti 2016

Första veckan i augusti var jag föräldraledig med barnen med Ponta återgick till jobbet. Han jobbade dock tidigt så vi hade en del tid tillsammans på eftermiddag/kväll. Jag och barnen tog en tur till en lekpark i Bifrost som de gillar. Där blev det lite springtävling och klättring bland annat.


Alfons körde en favorit i repris och sjöng "The finger family song" med alla sina bilar.


En dag gjorde vi en skogsutflykt.


Vi hittade massor med kottar och lekte affär med dem.


Vi gick förbi en trädgård där de hade hönor.


Vi hade med lunch och bullar och hade lite picknick i en skogsglänta. Alfons förvandlades till en farlig gorilla.


Lukas klättrade och balanserade på stockar i skogen.


Vi var också och tittade på några hästar som gick i en hage i skogen.


En dag kom mormor och morfar på besök. De fick passa Alfons medan jag och Lukas gick till tandläkaren. Som tur var för Lukas så var det 2-årskontroll och ingen undersökning behövdes utan vi fick bara lite information och en tandborste. Det enda tandläkaren hade synpunkter på var att Lukas småäter lite för mycket så nu ska vi bli noggranna med att inte äta mellan målen utan han får klara sig på 5 måltider/dag.

När Ponta kom hem från jobbet åkte vi allihop till Frölunda Torg. Vi började med att fika på ett gammaldags café som jag glömt namnet på, men där var det väldigt mysigt.


Efter ett besök på BR var barnen trött och lite busiga så de fick åka hem med Pontus och morfar medan jag och mamma fortsatte vår shoppingrunda. Jag köpte ett par svarta lädersandaler på Scorett och en tröja till Alfons på Polarn och Pyret. Mamma köpte som vanligt ingenting även om hon gick i många affärer.

En dag gick vi till biblioteket. Alfons pysslade lite med pärlor och klister.


Killarna gillar att leka utanför biblioteket och den stora fontänen är alltid intressant.


Vi hade en liten middag för att fira att vi gift oss. Mamma, pappa, Putte och Jessica var bjudna. Vi skulle ha grillat, men vädret var ostadigt så vi fick laga maten inomhus i stället. Provade ett nytt recept på potatissallad med parmesan som vi blivit bjudna på av Louise och Johan. Till det hade vi kött och majskolvar. Till efterrätt blev det gino. Efter maten klarnade det upp så vi kunde avsluta med lite kubb.






Den här fina blomstergruppen fick vi av Putte och Jessica.


Efter semestern var det dags att börja jobba igen. Jag fick vara på avd 232 eftersom min avdelning skulle vara stängd ett par veckor till. Tyvärr så var jag ensam sekreterare där första veckan, men det gick bra i alla fall. Barnen hade ingen barnomsorg den här veckan så vi löste det hela med barnvakt och flex.

På helgen träffade vi Louise, Johan, Viktor och Theo för lite lek i roliga lekparken vid Fässbergs kyrka. Barnen hade jätteroligt tillsammans alla fyra. Här har vi försökt fördela dem så jämnt det gick viktmässigt.


I lekparken finns också en rolig hinderbana där barnen fick ta ut sig till max.



Regniga dagar får man ägna sig åt inomhusaktiviteter. Här har vi bakat nöt- och fröbröd.


När det är för kallt för utomhusbad så får badkaret duga. Alfons fick inviga sin söta tigerhandduk som han fått av vår granne Ulla-Britt.


Att spela spel är verkligen något för Alfons just nu. Vi hittade spelet "Min bondgård" på vinden hos mormor och morfar, ett spel som jag ofta spelade som barn. Alfons klarar detta spel galant, det enda är att han ibland flyttar lite fel när det är många steg, 4-6.


En helg gick vi på Liseberg med mamma, pappa, Putte och Jessica. Vi började lite försiktigt med elefanterna.



Sedan fick Alfons åka flum ride för första gången och den tyckte han var jätterolig! Vi åt även lunch på Liseberg, på Evert Taubes restaurang. Jag åt varmrökt lax som var riktigt god. Sedan blev det mera åkande och en hel del spel, men vi hade ingen större tur den här gången.

Alfons och jag har börjat spela Pokemon Go vilket är jätteroligt. Det blir mycket promenader med stopp på olika pokestops. Ofta går vi till kyrkogården där det finns flera stopp och Lukas vill gärna titta på grävskopan där.


På vår runda blir det ofta ett stopp i den här lekparken också.



Lukas älskar att spruta vatten med vår nya vattenslang med munstycke. Det är en rolig men blöt aktivitet. Här är han i och för sig bra klädd för detta.


Killarna leker så bra tillsammans nu. Här är de och handlar på Willys. Lukas får sitta i vagnen så han inte ska pilla på allt.