Summa sidvisningar

söndag 2 oktober 2016

September 2016

Till hösten är det dags att planera för nästa sommar i trädgården och då vill vi ha hallon! Killarna och jag åkte till Plantagen och köpte en hallonbuske. Killarna passade också på att provsmaka alla smultronplantor. Nu hoppas vi få många hallon nästa sommar!



















Alfons tyckte det var dags att klippa sig trots att jag tycker han är supersöt när han har långt hår.

Före


Efter






















Vi firade barnens syssling Signe som fyllt 2 år för ett tag sedan.  Vi började kalaset med en härlig skogspromenad med lite lekar.






Sedan bjöds det på god grillmat bland annat. Lukas tyckte om att leka med en bondgård om Gilbert och Anita hade.



















Alla barnen var sådana kompisar och lekte jättebra hela dagen, även om ljudvolymen var hög, det blir den ju med fyra barn. Det blev också tårta så klart och Signe fick en jättesöt kattklänning av oss. Gilbert och Anita hade också en bröllopspresent till mig och Pontus. Jättevackra blommor (som påminde mycket om de blommor vi hade när vi gifte oss) och ett presentkort på IKEA.
























En dag träffade vi Moa, Lyra och deras lille lillebror Elliot i deras mormors härliga trädgård i Solängen. Barnen lekte och hoppade studsmatta och mormodern bjöd på äppelpaj. Vi passade också på att plocka med oss en hel Gekås-påse full med äpplen för det går verkligen åt hemma hos oss.





Den här månaden har vi spelat mycket Pokemon Go. Alfons och jag tycker det är jätteroligt. Vi går ofta Pokemonrundor efter dagmamman och då blir det ofta stopp i den här lekparken som killarna tycker om.


Eftersom vi plockat så mycket äpplen passade jag och Lukas på att göra eget äppelmos. Det blev jättegott och var väldigt enkelt att göra.

Vi bakade också en LCHF-äppelkaka.


Vi firade min födelsedag med lite fika tillsammans med mamma, pappa, Putte och Jessica. Då bjöd vi på äppelkakan vi hade bakat och vaniljglass.

Min födelsedag var sedan på en onsdag och det blev en av de sämre födelsedagarna hittills. Jag hade ont i magen hela dagen. På eftermiddagen gick jag en promenad med killarna och lekte i den här lekparken.

'



























På vägen hem tappade vi min telefon (med Visakort i) vilket vi inte kom på förrän ett par timmar senare när vi behövde ringa. Då gick vi ut och letade efter den, men fann den inte. Det blev till att ringa och spärra Visakortet.

Jag hade dock tur! Nästa dag ringde de från min bank, Nordea i Mölndal, och berättade att någon hade lämnat in telefonen och kortet där. Vilken lättnad! Efter att ha varit utan telefon i nästan ett dygn (bevare mig väl!) hade vi sådan Pokemon Go-abstinens så det fick bli en Pokemonrunda och lekparkshäng efter dagmamman.



På fredagen var det sedan dags för vår resa till Mallorca! Jag jobbade som vanligt för planet skulle inte gå förrän 18:25. Vi mötte upp mamma och pappa på Landvetter på eftermiddagen. Lukas som aldrig har flugit förut, men är väldigt intresserad av alla fordon, var väldigt laddad för flygresan.


Vi åt middag på Landvetter innan vi gick på flyget eftersom maten där inte brukar vara någon höjdare. Flygresan gick jättebra. Lukas fick eget säte, men det var inga större problem. Han satt fastspänd vid starten och sedan fick han sitta i morfars knä där han också sov en timme av flygresan.


Det var lite turbulent en stund och då mådde jag illa, men annars gick det bra. Vid landningen gjorde det ganska ont i öronen vilket både Alfons och Lukas klagade på. Sedan gällde det att hämta väskorna och hitta transferbussen. En knapp timmes bussresa tog oss från Palma till Alcudia. Sedan var det midnatt och det var skönt att komma in på hotellrummet och krypa ner i bingen. Under bussresan hade jag haft en vattenflaska i väskan där korken inte varit tillsluten ordentligt. Tyvärr resulterade detta i att halva flaskan rann ut i handväskan och förstörde min i-Phone. Så länge fick jag glädjas åt att ha fått den tillbaka...

Vi hade valt Sunwing inclusive vilket innebar frukost varje dag samt lunch och middag 5 dagar av 7. Detta upplägg passade fint, för det är ju trevligt att äta på restaurang ett par gånger också, men väldigt smidigt att äta på hotellet. Frukostbuffén var jättefin och inga problem för mig att äta LCHF. Alfons ville ha pannkakor med nutella de flesta dagar. Lukas åt sig mätt på vattenmelon.

Nere i lobbyn kunde man ta en bild med Sunwings radarpar Lollo och Bernie.


Första dagen på semestern hade vi inte all inclusive. Då blev det lunch på en enkel strandrestaurang och på kvällen gick vi till en annan restaurang vid strandpromenaden. Det var perfekt för barnen för de kunde leka på stranden medan vi väntade på maten. Sedan när vi satt och åt hade de två servitörer som showade jättemycket för barnen så de hade inte tråkigt en sekund.


Jag åt någon god inhemsk fisk.


Mamma, pappa och Pontus åt tapas (ok jag fick också smaka lite).


På förmiddagarna var det bra att sola och bada i poolerna som fanns på hotellområdet. Där var det nämligen gratis solstolar vilket inte var fallet på stranden. Här slappar Ponta och Lukas i solen.


En dag anmälde vi Alfons till en skattjakt med Lollo och Bernie. Alla barnen blev utklädda och sminkade som pirater.



Giraffen Lollo var också pirat.


Efter att ha följt flera ledtrådar hittade de skatten som bestod av godis.


Mamma och pappa hade ett hotellrum och vår familj hade ett, men Alfons sov över hos mormor och morfar två nätter. Rummen var exakt likadana och med balkong där det var gött att ta en drink före maten.


Skål!



Så söta ihop!


 Lukas gillade barnpoolen och den här vattenrutschkanan, men han ville inte åka ensam.



Om man blev för varm kunde man gå in och svalka sig under den stora flugsvampen.



På eftermiddagarna föredrog vi playan. Där kunde barnen sysselsätta sig med att gräva och leka i sanden så man inte behövde bada hela tiden.


I vattnet fanns det ganska mycket fiskar.



Från bryggan kunde man se dem bra.


Alfons klarade sig ganska bra på egen hand i vattnet, med sina armpuffar på. Vi turades dock om att hålla ögonen på honom hela tiden ifall han skulle ramla.


Någon vuxen fick hela tiden vara nära Lukas när han var i vattnet.


Lukas har blivit en riktig mormorsgris. Helst höll han mormor i handen hela tiden. Till och med jag blir ratad till förmån för mormor numera!


 Morfar var väldigt busig på och svätte på Lukas!


Han busade även med Alfons...


Mormor tyckte nog att morfar var lite väl busig i vattnet...


Men om man kastar runt med ett barn så måste man göra det med det andra barnet också!


Rättvist ska det va!


Den andra dagen som vi inte hade all inclusive gick vi till en lyxig restaurang i en fin trädgård (där vi var förra gången vi var på Mallorca, 2011).


Här var det väldigt mysigt att sitta.



För barnen blev det dock lite segt då man fick vänta ganska länge på maten och det var ingen sådan restaurang där de kunde springa omkring och leka.


Allt var verkligen top notch här. Vi drack gott vin och före maten fick man nybakt bröd med jättegod olivolja. Jag fick specialbröd och det var nog det godaste glutenfria brödet jag ätit hittills. All maten var också jättefin, t o m barnmaten var gjord från scratch och var riktigt lyxig. Lukas fick chicken nuggets och det var inga halvfabrikat här inte. Alfons fick en söt liten hamburgare som också var jättefin. Jag åt en mallorcansk fisk som var riktigt god.


Pontus åt bläckfisk som även jag smakade på.


Efter maten kom servitören och skrapade bort alla smulor från bordet på en liten silverbricka. Sådant är man inte van vid från de restauranger vi brukar gå på här hemma. =)

Hela veckan var det bra väder förutom två dagar när det kom någon skur. Vi kunde dock sola och bada varje dag.



Alfons lärde sig att åka vattenrutschkanan alldeles själv.



Lukas fick åka med någon vuxen.


Och så åkte vi alla tre.


Hotellet vi bodde på hette Nuevas Palmeras och låg precis vid stranden. Vi var jättenöjda med hotellet. Det enda som vi kunde klaga lite på var städningen som det var lite si och så med.


På eftermiddagarna var det härligt att bada i havet och då kunde man också ta en solstol utan att behöva betala extra för det.



Det blev en hel del glass den här semesterveckan. De dagar vi hade all inclusive fick man ta glass eller annan dessert både till lunch och middag så det blev nog i snitt 2 glassar/dag för barnen. Ingen vana som vi ska ta med oss hem!


Morfar softar på stranden. Se så fint han matchar solstolarna!


UV-dräkter är bra, men de torkar långsamt! Alfons fick varva med badbyxor.



 Lukas föredrog att vara nakenfis.



En kväll var killarna så mysiga tillsammans. De låg tätt ihop och tittade på barnprogram på i-Paden. Vilka kompisar de är!


Sista dagen blev det tyvärr inte så mycket bad då vi blev av med hotellrummen så tidigt att vi inte hade kunnat duscha. Vi badade lite på förmiddagen, men på eftermiddagen höll vi oss på land. Det var lite segt att bara vänta på hemresan. Transferbussen kom vid 20:30. Lukas som hade hållit igång hela dagen somnade så fort vi satte oss på bussen. Vi fick sedan turas om att bära honom på flygplatsen (det var ganska långt att gå för att komma till rätt terminal). Sedan sov han hela flygresan hem tills vi påbörjade landning vid 2-tiden. Flygresan hem blev således väldigt lugn. Jag är dock en nervös flygpassagerare så jag vågade inte sluta ögonen trots att jag var jättetrött. Ägnade mig i stället åt min pocketbok när de andra sov.

När vi landat var det något problem med väskorna så vi fick vänta jättelänge på dem. Barnen var jättepigga vid det laget och höll igång på en liten lekplats på Landvetter. Det kändes konstigt att vara på en lekplats och busa vid 3-tiden på natten. Farmor Karin var snäll och hämtade oss på Landvetter och det var så skönt att till slut komma hem. Det var jättekallt i huset och vi kröp ner allihop i dubbelsängen och somnade på 2 sekunder. Då var klockan ungefär 4. Barnen och jag sov sedan till 10 så det var rätt ok.

Helgen gick åt till att packa upp, handla städa och komma i fas igen. Alfons började på gympa på söndagen, på Eklandaskolan i Lingförbundets regi. Det tyckte han var jätteroligt.

Hade stora högar som väntade på mig på jobbet på måndagen, men efter några dagar var jag ifatt igen. På onsdagen 28 sep fyllde pappa år och då ordnade jag ett litet kalas för honom och även för mamma som snart fyller år. I present fick de biljetter till Hair i januari. Det blev de glada för. Jag fick också en försenad födelsedagspresent, en ny i-Phone! Så skönt att få en telefon igen. Det blev en i-Phone SE. Den tror jag ska passa mig bra. Efter att vi ätit tårta ville barnen bygga med kapplapinnar med morfar och det blev ett väldigt högt torn.


På fredagen åkte vi till Ekenleken i Kållered så barnen fick rasa av sig. Där hade vi aldrig varit förut, men det var ett trevligt lekland och barnen hade jättekul.