Summa sidvisningar

torsdag 3 november 2016

Oktober 2016


Vi började månaden med lunch hos farmor. Efteråt blev det lite spel, Katten och råttan! Lukas har börjat intressera sig lite mer för spel och pussel nu och vill också gärna vara med.


Höstmys i soffan med brorsan.



Nu var hösten här på riktigt! Än så länge går det att hänga i lekparken på helgerna, men det blir kallare och kallare. Bredvid lekparken pågår just nu markarbete och Lukas spanar gärna in grävmaskinen.



När vi var på Mallorca dog alla sommarblommorna utom den här rosen. Nu har den fått sällskap av lite ljung.


Pokémon Go är fortfarande poppis här hemma. Det blir ofta en Pokémonrunda efter att jag hämtat killarna hos dagmamman. Lukas som är inte är så intresserad av att fånga Pokémons vill gärna stanna till i någon lekpark då.


En dag fick killarna ledigt från Marie och jag flexade ut lite tidigare. Det blev en mysig eftermiddag med promenad till Mölndals Centrum och sedan en fika på Kaffebubblan. Killarna valde bulle.


Lukas bulle var så stor så han fick med sig halva i en doggy bag. I Stadsparken ville Lukas dela med sig av bullen till några ankor.


Det finns mycket roligt att klättra på i Stadsparken.


Eftersom jag gift mig i smyg i somras så blev det ingen möhippa för mig, men en fredagskväll överraskade Louise, Annelie, Sara och Ulle mig med en fruhippa! Först blev jag lite nervös, men det var en väldigt snäll fruhippa så det blev jättetrevligt! Först blev jag bjuden på jättegod middag på Pinchos.


Pinchos var en väldigt modern restaurang där man fick knappa in sin beställning på deras app. Annelie fick låna en telefon och därmed fick hon heta Lena den kvällen. =)




Alla hade köpt varsin present till mig och jag skulle gissa vem som var ifrån vem. Det var väldigt roligt och jag lyckades efter lite klurande gissa rätt!


1. Ostbricka med tillbehör från Sara (för att vi ofta äter ostbricka när vi ses).
2. Tygpåse med Nasse från Annelie (för att jag var inne i en Nasseperiod när vi lärde känna varandra).
3. En liten gris från Louise (för att det finns en film som heter Babe, den modiga lilla grisen och förr i tiden brukade vi kalla varandra för Bejjb. Även en hundleksak för att vi båda haft hundar.)
4. Ett kort på Alfons och Elias från Ulle (för att vi lärde känna varandra i babygruppen när barnen var nyfödda och detta var första gången vi var hemma hos dem, även lite blingbling för att vi brukar se på Melodifestivalen tillsammans).

Efter middagen skulle vi gå och spela Shuffleboard på Biljardpalatset. Tyvärr så var det en timmes väntetid så det fick bli lite biljard i stället. Jag och Sara mötte Louise och Ulle i giganternas kamp. Vi var alla ganska dåliga, men till slut segrade Louise och Ulle.






Nästa dag fick killarna se på mina presenter och Lukas blev helt betagen i grisen!


Den helgen blev det lite lekparkshäng. När vi är i lekparken kommer ofta Ebba och Emil (som bor alldeles intill) ut och leker med Alfons och Lukas. Här åker Lukas och Ebba tåg i rutschkanan.


Ibland när jag hämtar killarna hos Marie har de ingen lust att gå ut. Lukas vill gärna gå hem och baka lite så det gör vi ofta. Den här gången blev det muffins.


Alfons Åberg-spelet är också en populär aktivitet. Det åker fram flera gånger varje dag. Ofta får Pontus spela några rundor på morgonen innan de går till Marie och så fort vi kommer hem spelar jag och Lukas ett par rundor.


I oktober brukar vi planera in en Ullaredstripp. Så även detta år. Vi tyckte att det vore en bra idé att åka med någon annan familj så Ebba och Emil med föräldrar hängde på. För första gången någonsin fick vi köa för att komma in i varuhuset. Kön var superlång, men det gick ändå rätt fort, kanske 10 min. Alfons och Lukas satt så snällt i vagnen och delade på en banan.


Väl inne var det bara "shop til you drop" som gällde. Köpte barnkläder, bl a en vinterjacka till Lukas. Köpte även lite julklappar och födelsedagspresenter till Alfons. Sedan var det det gamla vanliga, alla möjliga hygienartiklar och städprylar. Pontus skojade om att det enda han köpte till sig själv var 2 ölkorvar. Jag köpte underkläder och ett par handskar till mig själv. Kvittot gick på nästan 3000 kr vilket är rekord, men då handlade vi lite till Karin också.

För att barnen inte skulle ha för tråkigt fick de vara i leklandet med papporna ett tag. Det tyckte de var skoj. Det värsta var köandet för att betala som säkert tog 30-40 min. Efteråt var vi helt slut och jättehungriga. Vi åt middag på en thairestaurang utanför och det var riktigt gott. Sedan var kl 20:30 och det var dags att åka hem. Nu återvänder vi inte till Ullared förrän i januari.

Alfons har haft en lös tand ett tag och en kväll ville han att Pontus skulle dra ut den så nu har Alfons tappat sin första tand! På natten la han den i ett glas vatten och då kom tandfen med en guldtia.


Nu på hösten har jag börjat ta lunchpromenader (och spelar även Pokémon Go på samma gång, det är smått beroendeframkallande). Så här vackert är det i Stadsparken nu.





Och i lekparken är det också fina färger. Här har Lukas sin nya vinterjacka.


En dag var vi på söndagsmiddag hos Karin då hennes syster med man också var där. De hade med sig en hund och jag blev ju helt till mig när jag såg att det var en borderterrier, precis som min gamla Nallis. Barnen tyckte också det var mysigt att träffa en hund.



Ibland går killarna och jag till Fässbergsgymnasiet och hoppar lite stutsmatta.



Löv är roligt, tycker Lukas.


Lukas, Ebba och Alfons i lekparken.


Efter omställningen till vintertid blir det mörkt tidigt! Man får gå ut direkt efter hämtningen vid 15:30, men ibland hinner vi inte hem innan det börjar skymma.


Oktober har varit en fin månad och nu går vi in i november. Då väntar Alfons födelsedag =)