Summa sidvisningar

söndag 4 december 2016

November 2016

Morfar kom och hälsade på oss en eftermiddag när han hade jobbat i Göteborg. Då blev det lite Djurlotto. Det spelet fungerar bra för både Alfons och Lukas att spela.


I år tyckte vi det var svårt att veta när man skulle fira Halloween. Det slutade med att vi gick ut och spökade lördagen efter Halloween, men det kändes som att det var lite för sent. Det blev i alla fall lite godis för de här två läskiga.


Vi fick besök av farfar och Gunvor en helg och det var jättetrevligt. Vi beställde hem mat och hade lite fredagsmys. Dagen därpå blev det mycket lek med barnen. Alfons började med att rita lite med Gunvor. (Man får ju passa på när man har en konstnär i huset).





Sen hade Alfons en föreställning för oss i sitt rum som handlade om dinosauriernas tid på jorden. Han hade fått flera dinosaurier och rekvisita i present av farfar och Gunvor. Sedan lekte vi kiosk och gick en Pokemonrunda innan det var dags för farfar och Gunvor att åka vidare söderut.


Helgen därpå firade vi Alfons födelsedag (i förväg) med lite kalas i Varberg. Alfons hade fått önska menyn och då blev valet kyckling med skinn och pommes frites till lunch och sedan hallontårta.

Alfons blev gratulerad av mormor, morfar, morbror och Jessica. Han fick bland annat den stora dinosaurien Tugg från "Den gode dinosaurien" och en radiostyrd bil.


En gasballong hade han också önskat sig och det fick han!


Bilen ville han prova med en gång. Lukas var också mycket intresserad.


Alfons fick blåsa ut tårtans 5 ljus.


Så här fin var tårtan som morfar hade gjort till Alfons.


Sedan fick killarna tända varsitt tomtebloss på altanen. Det var spännande!




Alfons fick smålego i födelsedagspresent och det passar jättebra att pyssla med på kvällarna nu när det börjar att bli mörkt tidigt. Lukas har börjat knäcka "pusselkoden" och klarar ungefär 20 bitar nu.


När farfar och Gunvor var här hade de med sig massor med lingon, så en kväll passade vi på att koka lingonsylt. Den blev jättebra!


På Alfons födelsedag hade vi ordnat ett barnkalas på Ekenleken i Kållered. Vi hade bjudit 8 barn förutom våra, så det blev 10 barn totalt som lekte, busade, åt pappkakor och glass. Det blev ett väldigt lyckat kalas. Alla barn lekte och hade roligt. Väldigt skönt att inte behöva ordna så mycket som vi har gjort på tidigare barnkalas!

Samling och information innan kalaset börjar.


Lukas var ju den enda lillebrorsan som var med på kalaset, men han lekte och höll igång och var riktigt tuff. Det var nog för att det var många barn där som han kände.






På Ekenleken finns det också en liten låtsasaffär som barnen kan leka i.



 ,


Alfons fick många roliga presenter av sina kompisar. Det blev mycket lego för det hade han önskat sig av de flesta. Han fick även en radiostyrd racerbil så nu kan vi raca och tävla med två bilar hemma. Efter kalaset var killarna trött. Då är det skönt att krypa upp i soffan och mysa lite med brorsan intill sig.


Fredagen därpå var det min tur att roa mig. Ulle och jag skulle ha en tjejkväll. Vi började med middag på El Corazon. Jag beställde tapas och det var verkligen gott! Maten var toppen, personalen var ok och lokalen var mysig, men det var lite väl högljutt för att sitta och prata.


Efter den goda middagen var det dags att gå vidare till Göteborgs konserthus där vi tittade på musikalen Full Monty - Allt eller inget. Den var verkligen bra och rolig. Väldigt mycket humor, bra musik och 80-talsnostalgi.

Den helgen var det härligt väder och Lukas och jag tog en söndagspromenad i Bifrost. Lukas ville leka på skolgården där det finns en rolig klätterställning.


Nu har Lukas börjat intressera sig för pussel. Innan har han bara pusslat enklare pussel med knoppar, men nu kan han också pussla sådana där bitarna ska haka i varandra.



Helgen därpå var det redan första advent och vi skulle åka upp till Värmland över helgen. Vi åkte på fredag eftermiddag efter att jag jobbat. Resan dit gick fint. Vi tog ett stopp i godisfabriken på vägen upp. Till och med jag handlade lite godis för de hade nämligen tomteklubbor som jag tycker om.

På lördagen var det jättefint väder och vi gav oss ut i skogen för att hugga en liten julgran att ta med hem.



På kvällen var det julbord med underhållning och lotterier på Strömsborg. Lukas var lite trött eftersom han inte sovit middag den dagen, men han lyckades ändå hålla igång tills det var slut.


På söndagen var det dags att åka hem. Hemresan gick väldigt smidigt med endast ett kort stopp i Uddevalla. Vi hann hem precis i tid till Alfons gympa så att han inte behövde missa den.

Efter första advent är det fritt fram för allt julstök tycker jag. Killarna och jag julpyntade och bakade lussekatter (av olika form) i veckan. Mysigt nu när båda killarna är stora nog att delta i julbestyren.



Hos Marie har killarna också pysslat lite inför julen.