Summa sidvisningar

söndag 5 mars 2017

Februari 2017

Redan 3 februari såg jag dessa vackra snödroppar och man började hoppas på en tidig vår.



Men det kom en omgång med snö till. Killarna blev ju glada i alla fall då det inte har varit så mycket snö i vinter. Det blev snöänglar utanför huset.



Lukas tog fram snöskyffeln och började skotta.


Det blev en riktigt härlig snöig och solig lördag. Vi passade på att åka lite snowracer i lekparken.


Sedan bar det av till Varberg för att fira Lukas 3-årsdag lite i förväg. Morfar hade gjort en fin tårta till Lukas med jordgubbar och non stop.


Lukas kämpade för att blåsa ut ljusen, men det var inte lätt...


Morfar fick hjälpa till. Då gick det bättre!


Sedan blev Lukas uppvaktad med sång och presenter.


Alfons var inte alls avundsjuk (till skillnad från förra gången Lukas fyllde år).


Lukas fick en traktor med släp, innebandyklubbor med boll och mål, pyjamas med Angry bird, byxor och tröja av mormor och morfar.


Av Putte och Jessica fick han en motorsåg. Lukas blev glad för alla presenterna och ville prova dem genast!


Jag och Pontus tog en promenad på tu man hand och spelade lite Pokemon Go i Varberg. På kvällen festade vi på den här goda maten.


Sedan stannade vi kvar och såg på Melodifestivalen innan vi åkte hem. Det är perfekt att åka hem vid 22-tiden för då kan killarna somna i bilen.

På söndagen fick Pontus följa med Alfons på gympa. Jag och Lukas åkte till Frölunda Torg under tiden. Lukas fick välja en present på BR eftersom han är med i BR-klubben. Han valde modellera. Nu hade de fått en bil som man kunde sitta i inne i affären. Den ville Lukas gärna prova.


Jag shoppade en tröja på MQ som jag tyckte att jag behövde.


Så kom Lukas 3-årsdag och det var en fredag så han var ledig den dagen. Pontus var ledig och jag jobbade. Efter jobbet så dekorerade vi Lukas tårta som vi hade bakat dagen före. Han fick också öppna sina presenter från oss i familjen.



Vi hade köpt en del presenter till Lukas på en barnmarknad, bl a en motorcykel om han kan åka på ungefär som en springcykel.  Han fick också en bok om Alfons Åberg och en tröja och en keps med Lollo och Bernie som han tycker mycket om, en buss och lite annat smått och gott. Kusinerna hade skickat paket till Lukas som bland annat innehöll en tigermask!

Lukas blev också gratulerad i Mölndalsposten.


Dagen därpå kom farmor och Ulf och gratulerad Lukas och åt lite tårta. Lukas fick många roliga presenter, bland annat duplo, böcker och ett pussel med Lollo och Bernie.


En helg åkte vi och hälsade på Louise med familj i Lindome. Vi fikade och killarna fick leka. Alfons fick prova TV-spel för första gången och han och Viktor spelade ett bilspel. Alfons blev väldigt förtjust i detta och ville ta med sig spelet hem.


På helgerna leker killarna ofta med Ebba. Ibland går vi till kyrkogården och leker på Växthusets skolgård. Då kan jag och Pontus också leka lite och spela Pokemon Go.


På vardagarna blir det ofta bakning om det är dåligt väder. Nu har vi bakat det mesta. Jag bakar alltid två olika sorters LCHF-bröd, LCHF-knäckebröd, gör egen LCHF-müsli. Till killarna bakar jag ibland bullar, muffins och sockerkaka. Nu har vi även provat att baka egna kex.


Hos dagmamman har barnen redan börjat plantera lite inför våren. Här planterar Alfons groddar.



Det blir mycket läsning också, både hos dagmammorna och hemma. Här är Lukas med ett par favoritböcker.