Summa sidvisningar

måndag 1 maj 2017

April 2017

Nu kan Alfons cykla riktigt bra! Det enda som återstår är att lära sig bromsa med pedalerna och inte med fötterna. (Det blir dyrt med allt stövelslitage).


Pokemonintresset håller i sig för Alfons. Dock så är han inte lika förtjust i att spela Pokemon Go. Nu ritar han pokemons i stället och samlar kort. Här gör han en Picachu hos dagmamman.


Även om april månad har varit ovanligt kall så har det börjat hända grejer med buskar och träd. Varje vardag tar jag en promenad i Mölndals centrum och Stadsparken. Nu blommar de här underbara träden.


En helg i april kom vi äntligen iväg till Varberg. Vi hade då inte varit där sedan jul! Barnen fick sina påskägg vilket de var väldigt spända på. Påskäggen innehöll varsin fin t-shirt, pokemonbilder, lego och godis. Barnen hade med sina cyklar för de ville visa att de kunde cykla nu så vi tog en promenad och stannade i lekparken.


Påskveckan hade jag tagit semester så att både jag och barnen skulle få lite påsklov. Vi började veckan med en promenad till Mölndals centrum där vi tog en fika på Kaffebubblan. Lukas hade ställt in sig på kanelbulle och det fick han också.


Sedan gick vi vidare till biblioteket och därefter blev det lite lek i Stadsparken.



På onsdagen var Pontus också ledig. Då träffade vi Ulle, Elias och Sigge i Stadsparken för lite lek i det fina vädret.


På skärtorsdagen var det dags att åka iväg till Värmland för en långhelg med påskfirande. På vägen dit stannade vi i Bäckefors och åt lunch. Sedan blev det även ett stopp i godisfabriken i Bengtsfors för att inhandla godis till påskäggen. Efter bara en liten bit på krokvägen blev Lukas åksjuk och kräktes i bilen så när vi kom fram fick vi börja med att duscha Lukas och tvätta fodralet till bilstolen och Lukas kläder. Lukas mådde snart bra igen och vi kunde gå ut och prova stutsmattan som redan var ute.


Gunvors son Endre och hans sambo Monica var där och hälsade på så vi hann äta middag tillsammans innan de skulle tillbaka till Norge.

På långfredagen var det kallt och snöade till och med lite. Tur att vi hade vinterjackorna med oss! Det var påskmarknad i Lennarsfors som vi besökte på förmiddagen. Jag handlade handsydda barnkläder, lokalproducerad honung och Alfons fick ett pokemonhalsband. Sedan besökte vi smedjan och köpte lite fika också på marknaden. Lukas tyckte det var spännande vid slussen.


Det visade sig näst intill omöjligt att spela Pokemon Go i Lennartsfors. Vi åkte till kyrkan för att se om det fanns något pokestop där, men det fanns det inte så jag antar att det inte finns något i hela Lennartsfors. Man fick gå över 1 km för att kunna fånga en pokemon (vid Strömsborg). Det blev inte mycket spelat den helgen.

På eftermiddagen kom Gilbert, Anita, Jesper, My och Signe. Det var roligt för barnen att få två kompisar att leka med. De fick åka lite fyrhjuling också. Det älskar Lukas.


På kvällen blev det lite innemys. Lukas ville sitta hos farfar och dricka vällingen.


Alfons och Gunvor hade lite sagostund och läste om dinosaurier.


På påskaftons morgon fick vi besök i trädgården av den här lille sötnosen.


Påskafton blev riktigt fin. Även om det var kallt så blev det soligt väder och vi kunde vara utomhus mycket. Barnen körde hårt på stutsmattan! På kvällen hade vi påskmiddag och sedan blev det till att leta efter påskägg som påskharen gömt.


Det var ganska vindstilla så det gick bra att tända en liten påskbrasa.



Efteråt blev det gemensam fika på Berget.

På påskdagen var det dags att åka hem. Vi tog bara med lite smörgåsar i bilen och struntade i att äta lunch. Bilresan gick bra, men när vi kom hem kräktes Lukas så han blev nog lite åksjuk ändå. Han skulle nog behöva sitta framåtvänd, men jag tror att han är för kort för en sådan bilstol.

På annandagen jobbade Pontus, men jag och barnen var lediga. Vi gick till den roliga lekparken med linbanan. På vägen dit lekte vi lite vid Fässbergsgymnasiet.




Efter ett härligt påsklov var det dags att återgå till vardagen igen. Jag fick ta itu med stora högar med arbete på jobbet och barnen fick gå hos Marie. Där har de bland annat sysselsatt sig med sagor.


De ritar också mycket. Nästan varje dag kommer de hem med nya teckningar.


Lite utomhusaktiviteter har det också blivit hos Marie. Alfons har blivit riktigt bra på att klättra.

 De har varit i skogen på utflykt och grillat korv.


Då brukar de gå till Böstebäck.


Till slut fick vi meddelande om att vår nya soffa hade kommit! Då gällde det att snabbt bli av med de gamla. Jag la ut en annons på blocket och fick dem sålda ganska fort. Det blev en kväll utan någon soffa innan det var dags att hämta den nya.


Vi fick hjälp av en snäll granne med dragkrok att hämta soffan. Sedan var den riktigt enkel att sätta ihop. Så här mysigt blev det i vardagsrummet nu.



Vi är jättenöjda med den nya soffan och även med TV-bordet som vi köpt begagnat. Skönt att bli av med mattan i vardagsrummet också. Lukas tycker också om den. Redan första kvällen somnade han så gott där nere.


April månad avslutades med valborgsfirande i Ytterby hemma hos Nicklas, Sara och Alice. Det här var nog vårens första riktigt varma dag. Barnen kunde springa ute utan jacka och vi satt ute och fikade. Alla tre barnen lekte så bra i deras härliga trädgård.



 

På kvällen blev det grillning. En riktigt mysig valborg i goda vänners lag!