Summa sidvisningar

måndag 5 juni 2017

Maj 2017

1 maj var ledig dag för mig och killarna, men inte för Pontus. I Varberg har man i alla fall som tradition att gå ut och maja (det vill säga ha picknick ute i naturen) den dagen. Vet inte om det är samma i Göteborgstrakten. I alla fall så var killarna och jag sugna på detta. Vi packade med lite fika och gick ut i skogen. Det var nog den första riktigt varma dagen i år (sommarvärme) och det blev en jättemysig utflykt.


En helg i maj stämde vi träff med några nya kompisar vid linbanan. Det är egentligen en skolgård till Kvarnhjulet, men på helgen får man vara där och leka. Både Alfons och Lukas gillar den lekparken. De hade gjort om lite på skolgården och bland annat byggt ett tak vilket vi fick nytta av när det kom en störtskur. Rutschkanan hade blivit en vattenrutschkana, men det tyckte killarna var roligt.


En dag kom Ulf och hälsade på för jag skulle hjälpa honom att lägga ut en annons på hans husbil på Blocket. Alfons ville provligga sängen i husbilen.


En dag fick barnen börja tidigare för Maries grupp skulle göra en utflykt till Slottsskogen. Här undersöker Alfons en jättegryta.


De hade lunch med sig på utflykten. Här lunchar Lukas vid jättegrytorna.


Sedan blev Lukas trött och fick ta en tupplur i vagnen.


Två lördagar i maj kunde alla som var födda 2011 prova på fotboll i BK Bifrosts regi. Alfons var sugen på det och vi fick också med oss hans kompis Alma som är lika gammal. Alfons tyckte det var roligt med fotboll så vi anmälde honom i klubben. Lukas fick följa med och titta på när de tränade, men han blev ganska snabbt uttråkad och "sugen på nåt". Vi fick muta honom med en festis.


En dag kom Mölndals Pellekan på sitt årliga besök i Solängens lekpark. Killarna fick börja lite tidigare för de ville inte missa detta. Här leker Lukas i lekparken i väntan på Pellekan.


Mölndals Pellekan städar hela stan - ett skräp om da´n.

Barnen fick prova att plocka skräp med det här hjälpmedlet.


Lukas lyssnar.


Alfons plockar skräp.


Efteråt ritade barnen teckningar med Pellekan.




När Göteborgsvarvet gick av stapeln fick även Alfons och Lukas vara med och springa Minivarvet som gick i Slottsskogen. Det var första året som killarna deltog och det gick riktigt bra. Alfons sprang med sin kompis Ebba och Lukas fick springa med Pontus vid sin sida. Ett jätteroligt event för barnen att vara med på.


Barnen fick tröja, medalj, banan och kexchoklad. (Undrar varför kexchoklad så ofta serveras på sportevenemang. Sport och godis borde väl inte gå hand i hand...)


Efter loppet blev det lite promenad i Slottsskogen och lek vid Plikta.




Sista helgen i maj blev det också härligt väder. Hela maj har varit väldigt fin faktiskt. Soliga dagar är det underbart här på baksidan. Då kan man njuta av ett gott glas vitt och lite kubb.




Det blev även tur till Varberg för att fira mors dag. Min mamma fick spishanddukar och böcker av mig och min bror. Själv fick jag en fotslip av killarna eftersom jag aldrig kommer iväg på fotvård. I Varberg blev det en liten tur på stan med glass- och kaffestopp vid torget.


Lite pyssel har killarna också hunnit med, mest hos Marie.