Summa sidvisningar

lördag 8 juli 2017

Juni 2017

3 juni


Näst sista gången på Alfons fotbollsträning. Alfons ska dribbla fram mot mål och skjuta bollen i mål. Nu har han fått fotbollsstrumpor också så utrustningen är komplett!


På väg hem från fotbollen brukar det bli lite lek med Alma i den här skatebacken.



4 juni

Sist vi var på loppis hittade vi den här resväskan med Bolibompadraken. Lukar älskar ju draken så det var ett riktigt fynd. Nu har han packat sin resväska för att åka till Varberg.


5 juni

Lite skapande hos Marie. Killarna ritar av en fin blombukett.





6 juni, nationaldagen

Jag och killarna var lediga, men Pontus jobbade. Det blev en tur till roliga lekparken med linbanan (skolgården till Kvarnhjulet). På vägen dit lite lek vid Fässbergsgymnasiet.


7 juni

Mys i soffan. Lillebror somnar tidigt.


8 juni

Killarna testar balansen och leker med lego hos Marie.





9 juni

Middag hos farmor. Efter maten blir det lite spel.


10 juni

Lite lekparkshäng i Bifrost medan Pontus jobbar extra.


11 juni

Nu har våra rabarber vuxit sig stora och det är dags för skörd! Av den första skörden gör vi rabarbersaft (recept från Leila bakar).



13 juni

Killarna läser och spelar spel hos Marie. Alfons är intresserad av dinosaurier och hur livet var på jorden för länge sedan.



17 juni

Sommarens första besök på Liseberg. Inte så mycket folk. Alfons busar med en Lisebergskanin.


Kaninen är gosig och vill gärna ha kramar.


Lukas har blivit en sådan modig kille och är inte rädd för Lisebergskaninen.


Lekparken uppe på berget är också rolig tycker killarna. Lite jobbigt för mamma att klättra efter killarna genom trappor och trånga rutschkanor dock!


Lukas och jag åker ponnykarusellen som är väldigt hög nu för tiden!


18 juni

En liten sommaravslutning på Maries gård då många barn går på sommarlov nu. Barnen får klä ut sig och Alfons väljer den här läskiga halloweenkostymen!

Lukas klär ut sig till riddare, men sedan duger det gott med fotbollsdräkt.


19 juni

Den här veckan har vi tillgång till bil då killarna ska gå i lokalen i Eklanda. Då är det smidigt att hitta på något efter hämtningen. Idag vill killarna till biblioteket och sedan leker vi lite i Stadsparken.


20 juni

Killarna pysslar och leker i lokalen.


22 juni

Min sista arbetsdag och nu är jag redo för 6 veckors ledighet (4 veckors semester och 2 veckors föräldraledigt). Vi börjar semestern med att åka till frisören med Alfons. Nu är det en nyklippt och nöjd kille i bilen.


Midsommarafton

Vi firar midsommar med Tom, Ulle, Elias och Sigge i Rävekärr. Vår familj får ansvar för efterrätten och det är ju bara att köpa glass och jordgubbar. Jag vill även baka något så det får bli minimaränger. Det är första gången jag bakar det och de blir jättebra!

Midsommarafton blir ganska regnig. Vi inviger den nya verandan i Rävekärr med fika utomhus, men middagen får intas inomhus. Stackars Tom får grilla i ösregn. Förutom vädret blir det en trevlig och mysig midsommarafton.

25 juni

Årets andra besök på Liseberg. Den här gången är mamma och pappa med. Vi börjar med lunch på Evert Taubes café. Den här gången tar jag paradrätten köttbullar med potatis, sås, lingon och sådan där gurka. Jättegott! Sedan vill Lukas åka Farfars bil med morfar.


Det blir lite karusellåkning, men vädret skiftar väldigt mellan sol och regn. Under regnskurarna får vi söka skydd i spelhallen. Utanför spelhallen blir det en kamp mellan pappa och Pontus som Pontus vinner.



Vi avslutar besöket med en tur i Drakbåtarna. Då öppnar sig himlen. Tur att killarna har regnjackor med.


Lukas får den här stora fisken av en snäll tjej på Liseberg.


27 juni

Min första riktiga semesterdag och fint väder. Pontus ska jobba en vecka till. Killarna och jag gör en skogsutflykt.

På väg till skogen.


Härligt att få springa på stigarna i skogen.




Här leker vi Pokemon Go och kastar pokebollar.


29 juni

Andra semesterdagen blir det god fika på Steinbrenner och lite lek utanför.


Grabbarna Grus.


Efteråt plockar vi smultron vid Pedagogen Park. Hittar riktigt många!