Summa sidvisningar

lördag 11 februari 2017

Januari 2017


En julklapp hade vi sparat i förrådet i väntan på snö. I början på januari kom det faktiskt lite snö så killarna fick öppna julklappen som innehöll en snowracer! Tyvärr så var den inte monterad och det tog ganska lång tid att skruva ihop den så det blev bara till att provsitta inomhus. Vi hann dock ut och åka lite dagen därpå innan snön försvann.

Efter ledighet i mellandagarna var vi åter igång i arbete på det nya året och barnen fick gå hos Marie/Cajja. Alfons har börjat bli ganska bra på att fotografera med min telefon och här har han tagit kort på lillebror när han myser i soffan med en macka.


Så här års blir det mycket inomhuspyssel och Alfons har kommit in i en riktig ritperiod. Från att ha ritat lite enklare gubbar har det plötsligt lossnat ordentligt och han har börjat kunna rita av saker riktigt detaljerat. Det är roligt att se. Nu älskar han att titta på olika pokemons och försöka rita dem. Här kommer ett urval:

Picachu


Raichu


Charmander


Squirtle


 Electabuzz


Ekans och Arbok


Oddish och Gloom


Vileplume


Primeape


Golbat


Poliwag och Polywrath


Weedle och Kakuna


Alakazam (med sin toalett som han har bajsat i)


Tentacool och Tentacruel


Vi leker fortfarande mycket vid kyrkogården, Pedagogen Park. En dag byggde barnen en hinderbana av all bråte som ligger och skräpar där.


Lukas och Ebba byggde en gungbräda (men den gick inte att gunga på)


En helg bjöd vi hem Nicklas, Sara och Alice för lite lek och middag. Barnen lekte så fint trots att de inte setts så mycket den senaste tiden. Det var roligt att träffas igen. Vi lagade lite goda tapas som vi åt till middag. Det blev god salami, kycklinglår, baconlindade dadlar, oliver och vitlöksbröd.


Middag i goda vänners lag. (Pannkakor till barnen).


Gjorde även en favorit, rödbetor i ugn med chèvreost, pinjenötter och ruccola.


Tyvärr blev Alice hängig och fick feber så det blev en tidig kväll.

Dagen därpå var det barnkalas på Ekenleken för Alfons då kompisen Elias fyllde 5 år. Jag följde med och hjälpte till lite med kalaset. Alfons kände inte de andra barnen (som går på Elias förskola) så han var lite blyg i början, men det gick över efter en stund och han var med och lekte och busade.



På eftermiddagen blev det lite lek vid kyrkogården och där var riktigt mycket is vilket killarna tyckte var kul.


I vinter har vi inte kommit iväg till skridskobanan, men Alfons har åkt en gång med Marie och det gick bra.

Hos Marie har killarna fått pyssla med hand- och fotavtryck. Här gör Alfons handavtryck.




 Alfons gjorde även fotavtryck, men oj vad det kittlades när han skulle rengöra fötterna efteråt!



 Lukas gjorde handavtryck.




Det här fejset gör Lukas ofta nu för tiden =)



En helg var farmor Karin barnvakt åt Alfons och Lukas kusiner, Hanna och Elias. Vi var där och åt lunch och lekte med dem. Sedan ville de komma hem till oss. Karin, Alfons och Elias spelade memory.


Lukas lekte mest med storkusin Hanna.



Pontus fyllde år i januari och då hade vi lite kalas på söndagen efter Alfons gympa. Det blev tårtfika och sedan lite spel och lekar. Även Putte och Jessica var med även om de inte syns på bild.


Alfons ritar och ritar.


En helg åkte Lukas och jag till Frölunda Torg, lite kvalitetstid för bara oss två. Lukas ville fika så det blev bulle och kaffe på det där gamla caféet på Frölunda Torg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar