Summa sidvisningar

måndag 17 april 2017

Mars 2017

Mars månad och vintern är över! Yes, vi klarade det! Skönt att det går åt rätt håll nu (sommar). Just nu är Pelle Svanslös en stor favorit för Alfons och i de nyare böckerna om Pelle Svanslös går katterna ofta på café där de dricker kattelatte. Enligt Alfons så är en kattelatte ett glas mjölk som man dricker med sugrör och bubblar i mjölken så att det ser ut som en drink. Det vill killarna gärna dricka till maten.


I flera år har vi varit sugna på en nya soffa, en stor med divan, men vi har velat vänta tills barnen blivit större och inte spiller längre. Nu när Alfons är 5 och Lukas 3 har vi insett att detta aldrig kommer hända så vi har valt att ändå byta soffa! Vi får väl helt enkelt inte låta dem äta vid teven mer eller så får vi skydda soffan med filtar eller något. Vi åkte till Mio och tittade på soffor och fann den här som var precis som vi hade tänkt oss så vi slog till.


Leveranstiden var 4-6 veckor så vi har i skrivande stund ännu inte fått soffan, men snart så!

Första helgen i mars kom barnens farfar hit på besök. Gunvor hade en utställning i Göteborg så vi hann tyvärr inte träffa henne, men Göran var här hela dagen och lekte med barnen. Vi tog en promenad och Alfons fick öva lite cykling med farfar.



I början av mars kom detta bakslag med ganska mycket snö vilket var tråkigt för oss vuxna, men barnen tyckte ändå det var lite mysigt. Det blev snöbollskrig på Maries gård.



Det blev också lite restauranglek på baksidan.


Efter uteleken passade det bra med lite fika med nybakta scones.


Så här trött blir man av mycket utomhusaktiviteter. Mitt hjärta smälter när jag ser på mina sovande barn. Finns det något mera rofyllt?


En fredagskväll skulle min avdelning på jobbet ha lite after work på Star i Göteborg. Jag tog spårvagnen in till centralen. Väl där blev jag lite chockad då jag fick syn på en tiggare om låg ner på marken (till synes livlös) medan människor skyndade förbi utan att bry sig. Jag skulle just gå fram och fråga om det stod rätt till när jag fick syn på ännu en tiggare som låg på marken och sedan en till och en till. Detta verkar vara en ny grej de har börjat med. Eller så är det jag som inte är van vid storstaden. Här i Mölndal sitter tiggarna utanför affärerna... Jag tycker detta var lite obehagligt, då man trodde att personen i fråga var sjuk...

After worken blev i alla fall trevlig och det är inte ofta sjukhuset har råd att bjuda på middag. Jag tog lax med potatiskaka som var god.


En helg var Alfons bjuden på barnkalas till Viktor som har fyllt 6 år. De hade lånat en förskolelokal i Lindome som lämpade sig fint för barnkalas. Alfons kände bara Viktor och Theo och var lite blyg i början, men tinade snart upp och lekte och hade roligt med de andra barnen. De fick bl a leka en lek där man med förbundna ögon skulle lukta på olika saker och gissa vad det var.


Korv med bröd blev det och sedan tårta med fina figurer på. Hurra för 6-åringen Viktor!


En kväll tyckte vi att Lukas var väldigt tyst och stillsam när vi satt och kollade på teven. Det visade sig att han hade somnat sittandes i soffan vilket inte hör till vanligheterna. Vår fine lille pepparkaksgubbe!


En dag efter att Alfons varit hos dagmamman så var vi ute och flög drake på baksidan när Alfons plötsligt blev illamående och kräktes. Jag trodde att det kanske var magsjuka eftersom det gick sådant i gruppen så jag VAB:ade dagen därpå (första VAB-dagen i år). Det blev dock inget mer så det var lugnt. Vi tog en promenad, men träffade inga kompisar för säkerhets skull. Här är Alfons vid ett pokestop i Bifrost, hur pigg som helst.


På helgerna leker vi fortfarande ofta vid kyrkogården och Pedagogen Park. Nu har de gjort en fin fotbollsplan där. Här provar Lukas att spela lite fotboll.


En söndag blev vi bjudna till Gilbert och Anita i Kållered. Även Jesper, My och Signe var där. Vi började med att äta lunch och sedan gick vi en promenad och spelade lite Pokemon. Det fanns ett pokestop vid Kållered kyrka.


Eftersom vi inte haft något släktkalas för Lukas så blev han firad. Lukas fick en spidermantröja, en spidermanmössa, kinetisk sand och bakformar. Han fick även en cup cake med ljus. Så gulligt av dem!


Lukas invigde sin nya spidermanmössa dagen därpå.


Vid Pedagogen Park provade Lukas och Emil att spela lite bandy.


Killarna var sugna på att prova den kinetiska sanden som Lukas fått av My och Signe. Det tyckte de var jättekul att leka med.


När Lukas fyllde 3 fick han en motorcykel som är ungefär som en springcykel, fast lite stadigare. Nu har han lärt sig att cykla på den. Jätteroligt!



Alfons har länge tragglat med att lära sig cykla och vi har inte velat använda stödhjul. Vilken lycka när han kom på det!


Nu känns det som att våren har kommit för att stanna. Varje lunchrast går jag en promenad i Mölndals stadspark och nu har man satt igång fontänen där. Det är ett säkert vårtecken!


Hos Cajja och Marie har killarna planterat och pysslat en hel del. Här kommer några bilder att avsluta månaden med.

Alfons målar en uggla till ett uggleträd.



 Så här ska trädet bli:


Lukas läser.



Lukas målar en uggla till uggleträdet.




 Lukas planterar hos Cajja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar