Summa sidvisningar

fredag 29 maj 2009

Halva praktiken avklarad

Härligt med fredag! Färska räkor i kylen och en liten skvätt whiskey kvar i flaskan, hehe. Nu har jag gjort halva praktiken, dvs 4 veckor. Tiden har gått rätt fort och jag tycker det är roligt att jobba med det här. Skönt att inte behöva ha ångest inför jobbet som jag hade ibland när jag jobbade med städning. Det är verkligen skönt att slippa ta i andras skit! Har dock börjat våndas lite inför sommarjobbet. Ångrar lite att jag tog det jobbet. De vill att jag ska gå bredvid en vecka innan jag ska börja, men jag hinner ju inte det. Frågade om jag kunde ta sista praktikveckan där och det tyckte de på praktiken var okej, men skolan skulle givetvis motsätta sig. De verkar gilla att leka Gud. Och jag tänker bara inte åka dit på min semester. Tänker njuta till fullo av mina 3 veckor, så det så. Sommarjobbet får gå som det går.

Har gått på akupunktur 6 gånger nu och ryggen är väl lite bättre, men det onda är fortfarande kvar. Det kommer nog sluta med att jag får gå till en riktig läkare. Tror inte akupunkturen kommer "bota" mig. Det underlättar nog bara lite.

Löpningen går i alla fall jävligt bra! Är så otroligt nöjd med mig själv att jag har kommit igång så bra. Igår sprang jag en runda som är nästan 4 km och det kändes helt okej. Fick gå lite, men sprang det mesta i alla fall.

Golfen verkar också ha kommit på rätt köl igen. Nötte en del på Gullbergsbro förra veckan eftersom vi hade tävling på söndagen och det gav resultat. På tävlingen gick jag 35, 32, 35. Jättenöjd med resultatet trots att jag bara blev 3:a av 5 damer. Sandra och Malin är ju rätt grymma så det gör inte så ont att få stryk av dem, hehe.

I fredags var jag på favvorestaurangen Mañana med Lolla, Johan och Annelie. Tyvärr fick jag ont i magen precis när vi kom dit, så jag vågade inte äta så mycket som jag hade tänkt. Det gick i alla fall över efter en stund, så jag beställde 2 tapas och 1 efterrätt. Mycket gott! Är redan sugen på att gå dit igen. Vågade inte prova insekterna/dadlarna den här gången heller, men nästa gång, då jävlar!

Så har man varit på Liseberg för andra gången i år också. Drog dit ett gäng från golfen i lördags och körde 5-kamp. Det var jag, Pontan, Kroppen och Reine mot familjen Josefsson-Lundberg. Tyvärr var Kroppen råsämst på det mesta så vi fick duktigt med stryk. Själv briljerade jag dock! Jag och Reine kom i mål samtidigt på Tankracet så det blev delad seger och sen fick jag pris i Golfslaget också!

Har börjat involvera mig i planeringen för RM också. Vi ska ju ordna RiksMästerskap, dvs SM för oldtimers under min semester och jag har lovat att engagera mig i sekretariatet. Det kan nog bli trevligt. Tränade lite under helgens tävling och det gick lysande.

söndag 17 maj 2009

Eurovision song contest 2009

Nu har jag praktiserat i två veckor och det går jättebra. Tycker det är skönt att jag inte behöver jobba så långa dagar. Är oftast där från 8 till 15. Den här veckan har jag fått vara med lite i receptionen och det tyckte jag var kul. Har även fått lära mig hur man sorterar in i arkivet och det var väl inte speciellt kul, men ändå bra med lite variation så att jag inte behöver skriva hela dagarna.

Nu har jag varit två gånger hos en sjukgymnast för ryggen. Hon visste inte exakt vad smärtan berodde på, men musklerna var överspända och då kan det hjälpa med akupunktur. Har även fått ett träningsprogram som jag köra varje dag och det har gått bra förutom igår när jag glömde göra det. Har känt mig bättre i ryggen fredag-söndag den här veckan, men det blir ju oftast bättre på helgen när man inte sitter vid datorn så mycket, så vet inte om det är akupunkturen som har hjälpt.

Har kommit igång väldigt bra med löpningen nu! Har sprungit sex gånger på två veckor och det känns jättebra. I torsdags sprang jag med Louise och hennes två kompisar och det var jättekul. Skulle gärna vilja ha någon att springa med här i området också. Ska försöka springa 2-3 gånger i veckan och kan nog snart börja springa en längre runda. Nu springer jag oftast en runda som är 3,2 km. Skulle vilja gå upp till ca 4 km så man håller igång lite längre.

Förra lördagen ställde jag upp på min första MOS-tävling. MOS står för Minigolf Open Standard och är vanligare utomlands, men nu finns det en godkänd bana i Slottsskogen. Det är tävling där varje lördag och de fem bästa går till en final i september där förstapriset är en bil. Ville så gärna ha den där bilen! Pontare och jag åkte dit och spelade. Det var bara fyra personer som var med så alla gick automatiskt till final! Det var tur för mig, för jag var verkligen skitdålig på MOS. Pontare vann på 48 och jag kom sist på 71, haha. Måste träna massor innan finalen.

På söndagen ställde jag också upp på årets första filttävling utomhus, på Göteborg BGK's banor. Det gick INTE bra. Jag gick 48, 44 och 38. Var nöjd med sista varvet, men totalt sett var tävlingen ett stort misslyckande. Höjde mitt handikapp från 7,4 till 7,9. Får försöka ta revansch nästa söndag när vi ska ha tävling på filten i Gullbergsbro.

Har även varit och tränat på Kungälvs banor. Var där igår med Martin och gick igenom både eb-banorna (som jag aldrig hade spelat på innan) och filtbanorna. Det kändes som om eb-banorna var svåra trots att de ska vara lätta, men det var skönt att få känna på dem lite i alla fall. Nu vet jag ungefär hur jag ska spela och vilka bollar jag ska använda.

Måste ju säga något om årets Eurovision också! Tycker att startfältet i år överlag var väldigt bra. Jag hade många favoriter. De här betygen fick låtarna i finalen:

Litauen 2
Israel 4
Frankrike 3
Sverige 5
Kroatien 2
Portugal 3
Island 3
Grekland 4
Armenien 4
Ryssland 2
Azerbaijan 4
Bosnien 3
Moldavien 3
Malta 3
Estland 4
Danmark 3
Tyskland 3
Turkiet 4
Albanien 4
Norge 4
Ukraina 4
Rumänien 4
England 2
Finland 4
Spanien 3


Som sagt, så var det inte många låtar jag tyckte var dåliga i finalen! Tyckte dock det var konstigt att Sverige inte fick så många poäng. Visst är låten lite udda, men jag tycker att den är jättebra. Tycker det var helt okej att Norge vann. Bra låt och bra artist och nu kanske man kan åka till Oslo nästa år och gå på Eurovisionfinalen! Det vore askul.




onsdag 6 maj 2009

Nallissa tar sig an läkarsekreterarrollen

Jaha, en vecka har gått sedan jag skrev sist och jag som trodde att jag skulle skriva varje dag här! I torsdags hade vi sista dagen i skolan och jag fick fika, omdömen i administration (G) och medicinsk terminologi (VG) och fick även separationsångest när jag skulle skiljas från mina goa klasskompisar. Kommer att sakna dem jättemycket under LIAN. Jag och några andra goingar gick till Trädgårdsföreningen och sträckte ut oss i solen. Var tyvärr tvungen att lämna dem för att sitta tre timmar på Frisörskolan. Nu är jag ett (oäkta) readhead and I like it!

Helgen spenderades i Värmland då vi firade Tårtmagen som fyllt 71 år. Vad skulle man ge honom i present, om inte en tårta? Gjorde en jättefin tårta med björnbär och kiwi. God var den också =) Fredagen var underbar och tillbringades i en solstol i trädgården. På lördagen bar det av till Töcksfors för en shoppingrunda. Var på jakt efter blåa Converse, men kom hem med en Musse Pigg-tröja, en svart kjol och en ny bikini.

Söndagen var pisstråkig förutom att jag äntligen fick se "Låt den rätte komma in". En mycket skum film som jag diggade. Kunde knappt fatta att en sån film gjorts i Sverige.

I måndags började jag min första praktik som läkarsekreterare på Lindome vårdcentral och det blev kort sagt SUCCÉ! Det är bara att inse att jag är som klippt och skuren för det här jobbet, en naturbegåvning helt enkelt. Sitter redan och smattrar ner journaler för glatta livet. Enda nackdelen är att jag får gå upp satans tidigt (6.20) och att jag redan saknar klassen och alla skratt och skämt.