Summa sidvisningar

tisdag 14 augusti 2012

Välling

 Vecka 32

Veckan började med en högtidsdag för det var nämligen Alfons-dagen! Trots att jag och Ponta inte brukar fira namnsdagar så blev lilleman ordentligt uppvaktad. Detta kort med ballonger fick han av mormor och morfar (och han fick även en present förra gången de sågs).


Även grannen Ulla-Britt kom över med en present till Alfons. Det var en liten sköldpadda som han ska ha i badet. Den går att skruva upp så att den simmar. Det blir kul att testa nästa gång han badar!

På kvällen var vi hos Karin och åt middag för Charlotta med familj var där även denna dag. Vi får ju passa på att träffas när tillfälle ges! De hade också en present till Alfons, en liten grön fisk. Här poserar han med sina presenter.


På tisdagen var jag och Alfons bjudna hem till Cissi, Emil och Emma på fika. Även Siri med mamma Maria och pappa Hans var där. Det var jättekul att träffa dem igen för nu var det ganska längesen vi träffade några andra föräldrar och barn. Siri hade lärt sig gå sedan förra gången. Det var kul att se! Det känns konstigt att tänka sig att Alfons också kommer att kunna gå om ett par månader. Alfons var ganska nyfiken på Emma och ville buffa på henne med huvudet. Så gjorde han även förra gången han träffade lille Elias. Det kanske är hans sätt att hälsa på andra bebisar?

På onsdagen gick Alfons och jag en lite längre promenad till loppisen i Mölndal. Jag hade rensat ur en massa böcker och cd-skivor som jag skänkte bort. Tittade även lite efter kläder till Alfons, men jag hittade faktiskt inget snyggt den här gången. Det var också lite svårt att leta eftersom jag hade Alfons i babybjörn på magen. På hemvägen stannade vi till på jobbet och tog en fika med kollegorna i paviljongen. Alfons var på sitt bästa humör och gosade bland annat med Karin som till och med fick en puss!



På fredagen var det dags för lite jobb för jag och Ponta hade tagit ett kioskpass på golfen åt Conny. Det blev fint väder framåt kvällen så det var hyfsat med folk hela tiden. Janne var också där så vi gick och köpte pizza och kollade på handbollsmatchen tillsammans i klubbstugan. Vilken match det blev! Kul! Vi kunde stänga kiosken vid 21:30 så det blev inte så farligt sent.

På lördagen gjorde vi en tur till Varberg. Det var jättefint väder och mamma och pappa hade köpt ett "solsegel" så det var skugga i större delen av trädgården. De har också inhägnad trädgård så det är lite säkrare att låta Alfons härja där. Man får bara kolla honom så att han inte äter stenar, blommor och diverse andra trevliga saker som man kan hitta i en trädgård. Efter en god fika med morbror Putte tog vi en promenad till en lekpark som ligger i närheten av mammas och pappas hus. Alfons fick prova att gunga lite.



Sedan gick vi till favvostället Campino och köpte sallader och pizza.

På söndagen hade vi tänkt ta en fixardag hemma. Dock så var det, enligt metrologerna, sommarens sista fina dag så vi bestämde oss i stället för att göra en utflykt. Det blev en tur till Gunnebo slott med Louise, Johan och Viktor. Vi hade tänkt ha picknick och gå en promenad, men det blev mestadels picknick. Mysigt!

Den här veckan har Alfons kommit på hur man sitter på knä. Detta är väldigt populärt!

Nu har vi provat att köpa en ny nappflaska till Alfons där det går lite lättare att suga. Vi hade en Mam-flaska så vi behövde bara köpa en annan napp till den. Sedan har vi provat att ge honom välling i denna flaska. Första kvällen drack han inte många klunkar, men provade i alla fall. Sedan hittade vi välling med päronsmak. Eftersom han gillar päron så tänkte vi att den kunde funka och det har gått bättre och bättre! Nu får vi i honom 1 dl välling. Han vill dock fortfarande tutta lite efteråt, men om vi kan öka vällingdosen så kanske jag kan sluta amma på kvällen.



Vad gäller sömnen så har Alfons gjort små framsteg denna vecka. Vi har lyckats med att lägga över honom i spjälsängen de flesta kvällar. Han har dock inte sovit så länge där, mellan 30 min och 3 timmar. Men han behöver inte alltid amma första gången han vaknar nu. Det kan ibland räcka att lägga över honom i vår säng. Tre nätter har han klarat sig till 4-4:30 innan han behövt amma och det är väldigt bra för att vara Alfons. Det finns kanske hopp om bättre nätter trots allt =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar