Summa sidvisningar

onsdag 8 augusti 2012

Mera prat och mindre sömn

Vecka 31

Veckan började med en måndagskväll på Gullbergsbro då det var vår tur att sitta i kiosken. Nu börjar nog Alfons komma in i "spökåldern" när han inte kan gå till vem som helst längre. Han blev nämligen jätterädd för Reine på golfen som han träffat flera gånger förut.

Kvällen löpte på utan problem. Vädret var okej så det strömmade in folk lite då och då. Det var hela tiden några som spelade. Sista insläppet var 22 nu eftersom det var högsäsong så vi kom inte därifrån förrän 22:30. Lite sent för en liten kille, men han tog igen det och sov ända till kl 10 på tisdagen. Skönt för en trött liten mamma!

På onsdagen kom mamma och pappa upp för att hälsa på mitt i veckan då de hade semester. Vi tog en promenad och en fika i väntan på att Ponta skulle komma hem från jobbet. Sedan blev det en tur till Liseberg. Jag, Ponta och pappa körde en femkamp som blev väldigt jämn. Det slutade med att Ponta vann endast två poäng före mig och pappa kom trea. Alltihop avgjordes på sista grenen som var Balderracet. Den grenen var väldigt jämn mellan pappa och Ponta så vi fick till och med fråga personalen vem som var först. Det visade sig att det var Ponta, men det ville pappa så klart inte gå med på utan krävde målfoto, hehe. Mamma som inte gillar att tävla tog hand om Alfons i stället. Här kollar de på medan vi kör Waterball.


På torsdagen hade vi ingenting att göra så vi gick en promenad och hälsade på avdelningssekreterarna på jobbet. Det visade sig att den nyaste av avdelningssekreterarna redan sagt upp sig så nu är vi snart en man kort igen. Alla på jobbet tyckte att det hade hänt mycket med Alfons sedan förra gången vi var där och nu går allting verkligen i en rasande takt. Han är väldigt snabb på att ta sig fram och så nyfiken på allt. Allt ska han ta tag i och demolera och stoppa det i munnen. Han är också väldigt intresserad av diverse hushållsmaskiner. Här sitter han och tittar förundrat in i tvättmaskinens mystiska värld.


Tvättmaskinen och diskmaskinen är roliga, men dammsugaren tycker han inte alls om. Jag tror att den bullrar för mycket för han är lite rädd för höga ljud. Sedan kan sådana saker komma och gå lite grann. Han har en bok om ankor som kvackar om man trycker på en knapp. Denna bok tycker han om, men härom dagen var han ensam med boken och då blev han jätteledsen när han lyckades få den att kvacka!

På fredagen slutade Ponta lite tidigare och vi hade bestämt oss för att tillbringa helgen i Värmland hos Göran & Gunvor. Vi åkte vid 15-tiden då Alfons brukar ta en tupplur vid den tiden och det gjorde han. Tyvärr så vaknade han någonstans före Uddevalla och sedan blev det mistluren tills vi stannade i Bengtsfors. Det är så jobbigt när han gallskriker och gråter och man inte kan göra något för att trösta honom. När vi tagit en paus gick det lite bättre att åka och sedan var det bara en liten bit till nästa stopp som var Dals godisfabrik. Då fick han amma lite och sedan somnade han igen och sov tills vi var framme.

Göran och Gunvor hade två andra gäster där också, Berit och Kåre från Dröback. Jag och Ponta var hemma hos dem för ett par år sedan när vi gjorde en utflykt till Dröback så det var trevligt att träffa dem igen. Alfons var väldigt intresserad av katterna den här gången. Dessvärre var han lite hårdhänt mot Findus svans så Findus höll sig på avstånd resten av helgen.

Tyvärr tillbringade jag fredagsnatten med att ha ont i magen så lördagsförmiddagen spenderades i sängen. Framåt lunch mådde jag bättre så då kunde vi njuta av det fina vädret. Vi gick en promenad ner till sjön och tog årets första dopp. Det blev inte mycket mer än ett dopp för det var lite för kallt i vattnet, cirka 19 grader. Det var i alla fall skönt efteråt! Alfons fick doppa sina små händer och fötter i vattnet. Sedan kravlade han runt på den lilla strandkanten och käkade sand!



På kvällen tog Ponta Alfons i bärselen och vi gick ut på en riktig cross country skogstur för att leta svamp på det bästa kantarellstället. Alfons verkade gilla att vara ute i skogen! Vi hittade en del sommarkantareller och plockade även lite blåbär. Alfons verkar tycka om både blåbär och smultron.

På söndagen var det tyvärr redan dags att åka hem. Synd att vi inte kunde stanna lite längre! Det är så mysigt att vara där uppe på sommaren. Vi tyckte dock att det skulle passa bra att åka hem på förmiddagen för då brukar Alfons ha sitt längsta sovpass som brukar vara i 1-1.5 timme. Denna taktik fungerade ganska bra då han sov 1.5 timme. Sedan blev det lite gapigt en stund innan vi stannade i Uddevalla för att äta lunch och handla. Efter det blev det också lite skrikigt den sista etappen hem. Lite jobbigt med dessa bilresor, men vad ska man göra? Det blir nog bättre när han blir större...

På kvällen var vi bortbjudna på middag till Karin för Charlotta med familj var där. Alfons var nu ganska intresserad av sina storkusiner, Hanna och Elias. Allt som Elias lekte med ville Alfons också ha! På bilderna leker de med duplo.




Det blev en mysig kväll med mycket god mat! Synd att kusinerna bor så långt bort. Det hade varit roligt att träffa dem oftare!

Den här veckan har Alfons varit lite sämre på att sova igen. Eller rättare sagt så har han sovit ovanligt mycket på dagen (cirka 3 timmar sammanlagt) och sämre än vanligt på natten. Han har vaknat cirka 5 gånger/natt och ändå velat gå upp relativt tidigt. Det har inte heller gått att lägga honom i hans egen säng. Förmodligen skulle han sova lite bättre på natten om han sov mindre på dagen, men det är ju i princip omöjligt att hålla honom vaken när han är trött. Då blir han precis vansinnig och det är ju inget kul. Vi får hoppas på bättring framöver. Planerar också att göra ett nytt försök med välling. Den nappflaska vi provade med senast var för små bebisar och nappen var därför mycket trög vilket kanske gjorde att den var svår att suga på. Ska köpa en napp som ger ett bättre flöde så får vi se om det kan gå bättre.

En annan sak som har hänt den här veckan är Alfons har pratat mer än vanligt. Det har kommit lite nya "ord" i form av ba-ba-ba och ga-ga-ga. Roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar