Summa sidvisningar

lördag 17 maj 2014

After work och Eurovision

Vecka 19

Måndag
En lugn måndag. Promenad med Lukas medan Alfons och Ponta var på öppna förskolan. På eftermiddagen var vi i Harrys lekpark med Emma, Moa och Lyra. Nu har Lukas börjat stoppa händerna i munnen, men han vägrar fortfarande napp. Han har en liten tand på gång så det är nog skönt att gnaga lite på händerna.

Tisdag
Idag var det andra träffen med föräldragruppen och det var trevligt även denna gång. Det var två nya mammor med som inte varit där sist. Idag pratade vi om solskydd och om syskonrelationer. Det verkar som att de flesta barn blir mer trotsiga när de får syskon. Jag tyckte Alfons blev trotsigare när Lukas kom, men nu har det värsta lagt sig. Dock så är det ju en trotsig period mellan 2 och 3 med eller utan syskon.

Onsdag
Idag började jag en kurs i babymassage på BVC. Jag gick ju på babymassage även med Alfons, men han var ganska svår att massera eftersom han aldrig var lugn och stilla ens som baby. Med Lukas gick det lättare. Vi var 6 mammor med bebisar varav 3 från vår föräldragrupp. Jag kände igen massagen ganska mycket, men en del hade jag glömt sedan sist.

På eftermiddagen hämtade vi Alfons hos Marie och åkte direkt hem till Tom och Ulle för en fika och lekträff. Sigge hade vuxit till sig lite sedan sist, men sov mesta tiden vi var där. Ulle bjöd på jättegod ananaspaj som han hade bakat. Alfons och Elias busade som vanligt och mot slutet började det balla ur lite grann då Alfons var jättetrött. Han hade inte sovit middag. Dock så höll han ut hela dagen och somnade i soffan kl 19 redan. Inte helt fel att skippa middagsluren, men det blir ju lite jobbigt på förkvällen då.

Nu börjar Lukas bli ganska bra på att ligga på mage och träna. Han har t o m börjat resa sig på armarna och brösta upp sig lite grann. Han har också börjat att ta tag i mjuka saker som t ex min bh när han ammar. Dock kan han inte greppa hårda saker ännu.


Torsdag
Idag var Alfons och de andra barnen ute på upptäcktsfärd på väg till Biblioteket. Marie tar så fina bilder på barnen där det glittrar om dem.


Jag och Lukas kom äntligen iväg för ett besök på jobbet. Tyvärr så hann vi bara hälsa på Angelica, Sofia och några av sköterskorna på "min" avdelning. Får försöka hinna med resten nästa gång. Lukas var lite orolig när vi var där och pendlade mellan skratt och gråt hela tiden (nog ett tecken på trötthet). Här är han i alla fall väldigt glad.


Fredag
Vi har länge pratat om att gå på after work på Scandic i Mölndal och nu gjorde vi slag i saken! Gick dit med Alexander, Vasse, Emma, Chris, Moa och Lyra. Det roliga var att av oss fem föräldrar var det bara en som hade jobbat, men man måste ju få gå på after work ändå ;). Kändes lite konstigt att komma in där med fem barn, men som tur var så hade de en fin bakgård där det var perfekt att sitta med de små. Barnen kunde roa sig i en liten träddunge och vi hade full uppsikt över dem där vi satt i solen. Det var riktigt trevligt! De andra drack öl medan jag fick nöja mig med en Coca cola och sedan fick man cowboy-soppa till. Det hade aldrig jag ätit innan, men det var en jättegod rustik soppa med mycket kött och grönsaker så man blev väldigt mätt faktiskt.


Tre små busungar

Trött efter after work.

Lördag
Var ganska trött när vi åkte ner till Varberg på lördagen. Lukas brukar sova lugnt mellan amningarna, men i natt hade han varit pigg och legat och puttat mycket på mig. Han sover fortfarande i min säng, men jag ska nog snart försöka lägga honom i spjälsängen åtminstone första sovpasset så att man kan bre ut sig lite i sängen.

Vi kom till Varberg vid lunchtid och Putte hade med sig en gammal kompis till mig som han börjat umgås med. Jag hade inte träffat Sussi på 8 år så det var jättekul att se henne igen! Det kändes verkligen inte som att det var så länge sedan vi sågs. Först grillade vi i det fina vädret och sedan gick vi ner till lekparken och härjade lite. Alfons plockade lite maskrosor.



Vackra syrener i lekparken.
Sedan blev det gofika och hockey innan det var dags att åka hem för att se Eurovision. Ponta fick Alfons i säng och tittade en stund med mig. Efter att Sanna sjungit var det bara jag och Lukas kvar, men han somnade snart. Dock höll jag ut hela programmet eftersom det blev så spännande. Kul att det gick så bra för Sverige! Själv tyckte jag bäst om Armenien och Norge. Norge fick min röst av taktiska själ. Kändes ändå ganska bra att Conchita Wurst tog hem det. Det var väl mer ett "statement" än bästa låten kanske, men det behöver ju inte vara fel!

Myser
Söndag
På söndagen var man rätt så seg. Tur att det bara är Eurovision 1 gång om året. Det blev en lugn hemmadag med promenad och mys i trädgården. Idag fyllde Alfons 2,5 år. Här kommer en första jämförelsebild mellan Lukas och Alfons där de har samma body på sig och är i ungefär samma ålder. Själv tycker jag inte de är så lika, men många andra tycker det.
 


Lukas 12 veckor
Alfons 11 veckor
Nu känns det som att killarna redan börjar få lite glädje av varandra. Alfons och Lukas "lekte" för första gången den här veckan, eller rättare sagt så lekte Alfons med Lukas och serverade honom kaffe från sin lilla kanna. Lukas tyckte det var roligt och skrattade åt Alfons så de har börjat kommunicera lite kan man säga. Det är härligt att se! Tror syskonen kommer få roligare och roligare tillsammans ju större Lukas blir.


tisdag 13 maj 2014

Valborg och 1 maj

Vecka 18

Måndag
Så skönt att ha Ponta hemma den här veckan! Vi träffade Emma, Moa och Lyra i Harrys lekpark. Alfons och Moa ville gunga tillsammans och de hade verkligen roligt!

 

På kvällen skulle vi stå i kiosken på golfen för första gången i år. Vi bestämde oss för att åka dit hela familjen eftersom vi bara skulle stå mellan 17 och 20. Trots att det var fint väder så var det inte speciellt mycket folk. Det kom några strökunder. Det var lite jobbigt att ha med Alfons i kiosken eftersom han var busig och ville springa ut på banan hela tiden. Nästa gång får nog jag vara hemma med barnen.

Tisdag
Idag var det dags för efterkontroll på MVC. Det var skönt att höra att jag nu hade normalt Hb på 130. (Hade för lågt under graviditeten). Hade även normalt blodtryck och allt annat var bra. Jag kan också stolt meddela att jag gått ner alla graviditetskilon redan. (Dock så har jag 5 kg kvar från min första graviditet som jag gärna skulle vilja gå ner). Efter MVC-kontrollen var det bara att åka hem och hämta Lukas och gå vidare till BVC för idag började föräldragruppen som vi ska gå i. Tycker det är jättebra att BVC ordnat en föräldragrupp med bara sådana som har flera barn. Det var 8 bebisar som var med. Alla var i åldrarna 1-4 månader.


Valborg
På valborg hade vi bjudit hem några kompisar på grillkväll. Det var inte så fint väder som vi hade hoppats på, men tillräckligt varmt för att sitta ute i alla fall. Först gick vi och hämtade Alfons hos Marie. Han och hans kompis Pontus ville inte gå hem så vi blev kvar en stund på lekplatsen på Maries gård. Lukas fick komma upp och kika när de lekte. Han börjar bli mer och mer med i matchen nu och man märker att han tycker det är intressant att se på när Alfons leker.


Sen gick vi hem och förberedde. Gästerna kom tidigt för att barnen skulle hinna leka. Det var Niklas, Sara, Alice, Emma, Moa och Lyra. Vi grillade kött och korv som vi åt till ugnsrostade rotfrukter och tsatsiki. Jättegott! Sedan blev det glass och jordgubbar till efterrätt.

1 maj
På 1 maj var det underbart väder även om det var lite kallt på morgonen. På grillkvällen hade vi bestämt att hela gänget skulle åka till en utflyktspark/actionpark i Frölunda. Den var ungefär som Plikta i Slottsskogen. Barnen tyckte det var jättekul där, för där fanns både stutsmattor och lite annorlunda rutschkanor och annat. Vi hade även med lite matsäck så vi kunde ha picknick.


Alfons hoppar med Nicklas.
Jag passade också på att gå in en sväng på Frölunda Torg. Jag var på jakt efter en klänning till ett bröllop vi ska på i slutet av maj. Det måste vara en amningsvänlig klänning som man kunde ha BH under. Till slut fastnade jag för den här klänningen:

http://www.mq.se/article/womens_dress_MQNICE026?attr1_id=7733

Fredag
Gick en promenad till Plantagen med Lukas och köpte dahlior och margueriter som jag planterade på framsidan. På eftermiddagen var vi i Harrys lekpark med Niklas och Alice.

Lördag
En lugn och slapp lördag. Pontus och Alfons var hos Karin och lekte lite på hennes gård på förmiddagen. Hon kom också förbi för att ta en titt på Lukas, men hon var så förkyld så hon var rädd att smitta honom så det blev en kortis. På kvällen tog vi en vända till Plantagen igen och köpte pelargoner och smultronplantor.

Söndag
Idag kom mamma och pappa upp på förmiddagen och hälsade på. Först gick vi till lekparken en stund så att Alfons fick busa av sig. Lukas fick också komma upp och se sig om.


Sedan åkte vi till Mr Johansson för en sen lunch. Det var som vanligt jättegott och båda killarna skötte sig fint. Pappa hade varit i Thailand i veckan och han hade köpt en fin present till Alfons:


Tiden går fort och Lukas utvecklas mer och mer för varje dag. Han kommunicerar mycket nu och skrattar en del. Han skrattar väldigt ofta när man ska ta av honom bodyn. (Vet inte varför han tycker just det är så kul, bebisar brukar ju inte gilla när man klär av och på dem). Han har också hittat sina händer och börjat stoppa dem i munnen. Dock så vägrar han fortfarande napp. Här kommer ett litet filmklipp där han pratar och skrattar:

måndag 5 maj 2014

Tröttvecka

Vecka 17

Annandag påsk
Redan på annandagen var Alfons fit for fight igen och ingen annan hade blivit sjuk under natten. Barn kan verkligen återhämta sig fort! Det var så skönt att se honom frisk och pigg igen. Vi tillbringade dagen med att fixa lite i trädgården. Oljade utemöblerna, klippte gräset och fixade med blommor. En promenad hann jag också med. Lukas var väldigt ledsen på kvällen och kunde inte ens amma. Till slut lyckades jag vagga honom till sömns.

 
Tisdag
Nu började en tuff period för mig då Ponta skulle jobba fyra dagar i sträck. Han har börjat jobba som elevassistent vid behov, men detta var första gången det blev flera dagar på raken. Jag var redan utmattad efter flera nätters dålig sömn och flera dagar med huvudvärk så jag var inte så pigg på detta, men vad ska man göra? Första dagen blev oerhört stressig, men när jag väl lämnat Alfons hos Marie gick det bättre. Nu har Lukas upptäckt sina händer. Han kan ligga länge och studera händerna och är väldigt fascinerad av dem!



Onsdag
Även denna dag blev tuff då jag väcktes redan klockan 6 av Lukas. (Han ammar oftast 2 ggr på natten och brukar sova längre på morgonen). Hade fortfarande huvudvärk. Idag gick det bättre på morgonen i alla fall och vi kom i tid till Marie. Idag gjorde barnen en utflykt till Gunnebo och hälsade på djuren där.

Alfons hälsar på ett litet får.
På eftermiddagen skulle jag till BVC med Lukas. Först skulle jag gå till Apoteket och hämta ut ett vaccin som jag beställt till Lukas. Trots att jag var där i god tid så tog det en evighet och sedan blev det strul med receptet. Jag höll på att kräkas av stress, men till slut löste det sig och jag kom 10 min för sent till BVC, men det gjorde inget. Sedan förra gången hade Lukas gått upp 3 hg och vägde nu 6,2 kg. Han hade också ökat 2 cm i längd och var nu 61 cm lång. Huvudomfånget hade ökat 0,5 cm till 39,5 cm. Jag berättade för Kelley att jag hade haft huvudvärk 6 dagar i sträck och hon frågade då hur mycket jag drack. Det visade sig att jag dricker alldeles för lite för att amma så mycket som jag gör så det kanske kan hjälpa att dricka mera vatten. Eftersom jag kommit för sent till BVC så tog det längre tid där och jag kom även för sent för att hämta Alfons. Det hela löste sig i alla fall och när jag väl hämtat honom kunde jag pusta ut och gå hem och dricka vatten.

Torsdag
På torsdagen var Alfons och dagbarnen på Biblioteket, men sångstunden var inställd. Barnen roade sig i alla fall på Biblan en stund. Alfons träffade sin lilla kompis Moa och de satte ihop stolar och lekte tåg. (Undrar om det är något han fått från Alfons Åberg-böckerna, där leker ju Alfons ofta tåg).


Torsdagen blev den värsta dagen på hela veckan. Jag har nog aldrig känt mig så utmattad och haft en sådan fruktansvärd huvudvärk. Det värsta var när Alfons hade sovit middag och vaknade och var jätteledsen. Då skrek båda barnen så jag fick trösta den ena några minuter och sedan byta. Någon av dem skrek i 50 minuter tills Lukas till sist lugnade sig så jag kunde lägga ner honom på en filt på golvet och få tyst på Alfons. När Ponta kom hem från jobbet bröt jag ihop, men det kändes bättre efteråt när jag berättat hur jag mådde. Trots att denna dagen varit jättejobbig fick den ett bra slut för på kvällen skrattade Lukas för första gången! Det var underbart att höra ett sådant bubblande babyskratt igen.

Fredag
På fredagen hade jag ingen barnomsorg. Trots att jag sovit dåligt även denna natt så var huvudvärken lite bättre. Kanske vätskebalansen hade kommit i ordning nu! Jag hade bestämt träff med Louise, Viktor och Theo på förmiddagen. Vi gick till våran lekpark och hade fika med. Det blev en trevlig förmiddag och skönt att få lite sällskap. Alfons och Viktor lekte bättre än vanligt. Theo och Lukas sov lite grann i sina vagnar. Louise tog några fina kort med sin kamera på killarna:

Killarna lekte bra tills Alfons hällde sand på Viktor.

Min lilla bebis, vad du är go!

Louise och Viktor gungade ihop och då ville så klart Alfons prova att gunga med mig!
Snacka om att det var skönt när Ponta kom hem på kvällen. Trots en del tårar och tandagnissel så klarade jag den här veckan som tvåbarnsmamma.

Lördag
Skönt med helg! Fick sova lite längre på morgonen i alla fall. Jag gick till lekparken med barnen medan Ponta åkte och handlade. Alfons lekte lite med lille Albert som också var i lekparken. Jag tycker Alfons är så fin i sin nya vårjacka (även om vitt inte är så praktiskt i lekparken).


Efter lunch var det min tur att åka iväg och handla. Det blev en tur till 421 där jag införskaffade mörka gardiner till sovrummet för nu blir det ju ljust så himla tidigt. Köpte även en present till lille bebisen Sigge som vi skulle besöka på söndagen.

Den senaste tiden har Lukas dreglat ganska mycket och varit lite orolig. Idag upptäckte jag en liten vit prick i underkäken så tydligen har han redan en tand på gång. Får hoppas att det går bra och att han inte kommer bitas när han ammar.

Glad kille trots tanden.
Söndag
På söndagen började jag känna mig som människa igen. Det var tur, för på eftermiddagen skulle vi hem till Tom och Ulle och hälsa på nytillskottet Sigge. Eftersom det var härligt väder bjöd de på grill i trädgården. Det blev en jättetrevlig dag och roligt att höra allt om den lille. Elias och Alfons höll igång som bara den med diverse vattenlekar. Det känns roligt att Lukas också kommer få en kompis i samma ålder. Lille Sigge var så söt! Han var väldigt trött när vi var där, men var vaken en stund i alla fall så vi hann ta ett kort på bebbarna. Lukas såg väldigt stor ut plötsligt!