Summa sidvisningar

tisdag 13 maj 2014

Valborg och 1 maj

Vecka 18

Måndag
Så skönt att ha Ponta hemma den här veckan! Vi träffade Emma, Moa och Lyra i Harrys lekpark. Alfons och Moa ville gunga tillsammans och de hade verkligen roligt!

 

På kvällen skulle vi stå i kiosken på golfen för första gången i år. Vi bestämde oss för att åka dit hela familjen eftersom vi bara skulle stå mellan 17 och 20. Trots att det var fint väder så var det inte speciellt mycket folk. Det kom några strökunder. Det var lite jobbigt att ha med Alfons i kiosken eftersom han var busig och ville springa ut på banan hela tiden. Nästa gång får nog jag vara hemma med barnen.

Tisdag
Idag var det dags för efterkontroll på MVC. Det var skönt att höra att jag nu hade normalt Hb på 130. (Hade för lågt under graviditeten). Hade även normalt blodtryck och allt annat var bra. Jag kan också stolt meddela att jag gått ner alla graviditetskilon redan. (Dock så har jag 5 kg kvar från min första graviditet som jag gärna skulle vilja gå ner). Efter MVC-kontrollen var det bara att åka hem och hämta Lukas och gå vidare till BVC för idag började föräldragruppen som vi ska gå i. Tycker det är jättebra att BVC ordnat en föräldragrupp med bara sådana som har flera barn. Det var 8 bebisar som var med. Alla var i åldrarna 1-4 månader.


Valborg
På valborg hade vi bjudit hem några kompisar på grillkväll. Det var inte så fint väder som vi hade hoppats på, men tillräckligt varmt för att sitta ute i alla fall. Först gick vi och hämtade Alfons hos Marie. Han och hans kompis Pontus ville inte gå hem så vi blev kvar en stund på lekplatsen på Maries gård. Lukas fick komma upp och kika när de lekte. Han börjar bli mer och mer med i matchen nu och man märker att han tycker det är intressant att se på när Alfons leker.


Sen gick vi hem och förberedde. Gästerna kom tidigt för att barnen skulle hinna leka. Det var Niklas, Sara, Alice, Emma, Moa och Lyra. Vi grillade kött och korv som vi åt till ugnsrostade rotfrukter och tsatsiki. Jättegott! Sedan blev det glass och jordgubbar till efterrätt.

1 maj
På 1 maj var det underbart väder även om det var lite kallt på morgonen. På grillkvällen hade vi bestämt att hela gänget skulle åka till en utflyktspark/actionpark i Frölunda. Den var ungefär som Plikta i Slottsskogen. Barnen tyckte det var jättekul där, för där fanns både stutsmattor och lite annorlunda rutschkanor och annat. Vi hade även med lite matsäck så vi kunde ha picknick.


Alfons hoppar med Nicklas.
Jag passade också på att gå in en sväng på Frölunda Torg. Jag var på jakt efter en klänning till ett bröllop vi ska på i slutet av maj. Det måste vara en amningsvänlig klänning som man kunde ha BH under. Till slut fastnade jag för den här klänningen:

http://www.mq.se/article/womens_dress_MQNICE026?attr1_id=7733

Fredag
Gick en promenad till Plantagen med Lukas och köpte dahlior och margueriter som jag planterade på framsidan. På eftermiddagen var vi i Harrys lekpark med Niklas och Alice.

Lördag
En lugn och slapp lördag. Pontus och Alfons var hos Karin och lekte lite på hennes gård på förmiddagen. Hon kom också förbi för att ta en titt på Lukas, men hon var så förkyld så hon var rädd att smitta honom så det blev en kortis. På kvällen tog vi en vända till Plantagen igen och köpte pelargoner och smultronplantor.

Söndag
Idag kom mamma och pappa upp på förmiddagen och hälsade på. Först gick vi till lekparken en stund så att Alfons fick busa av sig. Lukas fick också komma upp och se sig om.


Sedan åkte vi till Mr Johansson för en sen lunch. Det var som vanligt jättegott och båda killarna skötte sig fint. Pappa hade varit i Thailand i veckan och han hade köpt en fin present till Alfons:


Tiden går fort och Lukas utvecklas mer och mer för varje dag. Han kommunicerar mycket nu och skrattar en del. Han skrattar väldigt ofta när man ska ta av honom bodyn. (Vet inte varför han tycker just det är så kul, bebisar brukar ju inte gilla när man klär av och på dem). Han har också hittat sina händer och börjat stoppa dem i munnen. Dock så vägrar han fortfarande napp. Här kommer ett litet filmklipp där han pratar och skrattar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar