Summa sidvisningar

måndag 1 januari 2018

Början av december 2017

December månad började med att Alfons tappade sin tredje tand. Han var tidig med att tappa de första två tänderna för ungefär ett år sedan, men sedan har det tagit ytterligare ett år för tand nummer tre att ramla av. Nu har han en söt glugg igen!



Första helgen i december åkte vi till Värmland. Där var det riktigt mycket snö och härlig julstämning! På lördag förmiddag åkte vi in till Årjäng för att gå på julmarknad. Där köpte vi tomtar och raggsockar. Sedan fick killarna hälsa på Årjängstrollet.



Efter lunch ville killarna vila middag med Sussi och farfar. De här korten har Alfons tagit på Sussi och farfar.



Sedan gick vi ut allihop och försökte montera vår julklapp till farfar, ljusslingor till flaggstången. Det var lättare sagt än gjort! Killarna lekte i snön, men tröttnade efter en stund och gick in.




Vi hann precis få ordning på trasslet innan solen gick ner. Så här fint blev det.


På kvällen duschade vi och bastade lite innan det var dags för det årliga julbordet på Strömsborg. Det blev en trevlig kväll med god mat och underhållning. Man kom riktigt i julstämning! Vi hade även lite tur i lotteriet och vann choklad och lite annat.

På söndagen gick vi ut i skogen och högg en julgran att ta med hem. Det blev lite fyrhjulingsåkning också till Lukas stora glädje. Hemresan gick fint. Lukas sov nästan hela vägen och vi kunde köra i ett sträck.

Nästa dag skulle killarna gå till Marie. Där blev det lite julpyssel. Lukas gjorde en fin ren.



Alfons gjorde en söt snögubbe att ha i en blomkruka.


Lukas spelade Babblarnaspel hos Marie.


Nästa dag lekte han med bondgården.


På onsdagen var det fotbollsträning för Alfons. Då fick Lukas leka i redskapsboden under tiden.


På helgen blev det lite mys i soffan och film för killarna.


På söndagen var Alfons med på Luciacupen i fotboll som spelades i Aktiviteten. Det tyckte han var kul. De fick spela fyra matcher mot olika lag. Mormor, morfar och Putte kom och tittade på. Efteråt åkte vi till Mr Johansson och åt lunch. Alfons var stolt över sin medalj som han fick på cupen.


jjj








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar