Summa sidvisningar

söndag 28 juni 2009

Redo för semester

Nu var det längesedan jag bloggade. Kan ju börja med att uppdatera min hälsa. Nu har jag gått 8 gånger på akupunktur. Det känns bättre i ryggen, men det känns ändå som om ursprunget till smärtan sitter kvar. Får ge det två gånger till, sen får jag gå vidare med det. Har också fått tummen ur och sökt hjälp för min krånglande mage. Fick tipset att testa mot gluten så det håller jag på med just nu. Ska äta glutenfri mat i 14 dagar och sedan chocka magen med gluten och se om jag får ont. Har ätit glutenfritt i 12 dagar nu och det är lite jobbigt men inte så farligt. Har dock haft ont i magen 2 dagar så jag är lite skeptisk till det hela, men vi får se på tisdag.



Vad det gäller midsommarafton så tillbringades hela helgen med minigolf. Både jag och Pontan spelade Askims årliga midsommartävling på betong. Hade ju fått bra träning på DM som nyligen gick på samma anläggning. Nu var vi bara tre damer, men jag storspelade verkligen och vann överlägset (med cirka 15 slag). Satte även nytt personbästa tre gånger under helgen. Började på lördagen med vad som skulle bli mitt sämsta varv, 35. Följde sedan upp med personbästa 30 och ledde klassen. Sedan fortsatte tävlingen dagen därpå och då började jag med ett 29-varv (nytt personbästa) och sedan 27 (återigen nytt personbästa). Sista varvet blev 31. Jag var jättenöjd med tävlingen (min bästa klart bästa betongtävling hittills) och det var ju inte helt fel att vinna lite cash heller (500 spänn). Även Pontan storspelade och segrade i herrklassen i avgörande sudden. Min nästa tävling blir SM i Kungälv vecka 28.





Järngänget från Gullbergsbro

Har nu avslutat min praktikperiod på Lindome Vårdcentral där jag har varit i 8 veckor. Det har varit en bra och lärorik tid, men nu ska det bli underbart med SEMESTER! 3 härliga veckor att se fram emot. Vi började semestern med att åka upp till Värmland. Har tillbringat helgen med att sola, bada och slappa i värmen. Äntligen har Sverige kommit upp i Elinvänlig temperatur och igår vågade jag mig i vattnet för första gången i år. Har också lärt känna en ny liten kompis här uppe, papillonen Tim som har varit här på visit i helgen. En helt underbar liten jycke. Han är 9 år men springer ändå som en liten tätting fram och tillbaka bara man säger ordet "bada". Nu har han dock åkt hem så de närmaste dagarna får jag återuppta kontakten med mina kattkompisar Findus och Sussi.

onsdag 10 juni 2009

Betong-DM

Förkylningen blev som tur var inte speciellt långdragen och redan på fredagen gick jag till "jobbet" igen. Var dock hängig hela dagen och ångrade att jag hade gått dit. Efter jobbet ville jag helst krypa ner i bingen, men var lite stressad över helgens tävling så vi åkte ut till Askim och tränade igenom banorna. Det kändes bra.

På lördagen tillbringade jag nästan hela dagen i Askim och tränade med Martin och Torgny. Träningen gick som smort och jag som förr haft 30 som personbästa på betong fick till ett riktigt kanonvarv och fick nytt personbästa på 27! Även de andra varven gick bra, tror inte jag gick över 34. Hade tänkt träffa några i klassen på kvällen, men kände mig fortfarande lite hängig så det blev en lugn hemmakväll i stället.

På söndagen var det då dax för DM på betong. Tyvärr var vi bara 2 damer som deltog, jag och Linda från Göteborg. Våran klass blev dock rafflande jämn! Jag började med ett 34-varv och hon med ett 33-varv. Andra varvet gick jag 33 och tog in 4 slag, så ledde alltså med 3. Tredje varvet blev det grus i maskineriet, jag gjorde bland annat 4 på en bana med 2 puttmissar. Pinsamt! 36 blev det och jag tappade 2 slag. Ledde med 1 ynka slag inför sista varvet. Linda storspelade och plockade slag efter slag. När det var 3 banor kvar låg jag under med 3 slag =(. Tänkte dock inte ge mig för även jag spelade ganska hyfsat och hade ett bra varv på gång. På bana 16 puttmissar Linda och gör 3 och jag gör 2, så då skiljer det bara 2 slag. Sen spikar jag bana 17 och plockar in ytterligare 1 slag och är nu bara 1 slag efter och bana 18 är en sån bana där det kan hända lite. Linda börjar på bana 18 och gör en tvåa, så nu behöver jag "bara" spika för att gå jämt och få spela sudden. Lite nervös är jag, men jag sätter en klockren spik! Sudden! På bana 1 slår vi båda halvkassa slag och får 2. På bana 2 slår jag ett riktigt dåligt slag men det blir en tvåa och även Linda sätter den på 2. På bana 3 är Linda riktigt nära en spik, men bollen viker undan i sista stund och det blir 2. Jag slår ett bra slag och bollen går rätt i kopp! Segern är min! Tycker det är väldigt roligt med så jämna tävlingar och det är alltid spännande att spela sudden. Känns också skönt att ha tagit mig tillbaka i en tävling som såg ut att vara förlorad. Är också väldigt nöjd med spelet och nu har jag återigen betongranking och även Sverigeranking. Liggar rankad 8 i Sverige och 12 på betong.

Martin, Anton, jag och Linda
Distriktsmästarna från Gullbergsbro!

torsdag 4 juni 2009

Snorar

4 veckor och 2 dagar klarade jag av på vårdcentralen innan jag blev smittad av alla förkylda patienter. Började känna mig hängig redan i tisdags och igår vaknade jag med feber, förkylning och huvudvärk. Ringde och sjukskrev mig och tillbringade halva dagen i sängen. Är fortfarande risig, men hoppas kunna jobba igen i morgon. Jag vill inte missa för många dagar på praktiken. Och jag visste väl att jag skulle bli sjuk nu när jag äntligen kommit igång med löpningen. Men nu måste jag vänta tills jag är riktigt frisk innan jag kör igång igen så jag inte får endokardit som vi har läst om på anatomin.

Har planerat in en golftävling på betong på söndag. Det är DM som i år går på Askims betong och jag behöver all betongträning jag kan få så det ska bli roligt. Bara jag blir frisk för jag kommer att behöva hela lördagen till att träna. Skulle även vilja åka ut i morgon kväll och träna lite med Pontan. Han har bra koll när det gäller betong. I lördags var vi i Kungälv och tränade på eb:n igen. Det gick mycket bättre den här gången. Fick bra koll på banorna och vilka bollar jag skulle ha och hann även gå tre varv som blev 29-22-25. Var väldigt nöjd med 22-varvet då jag spikade 14 banor i rad.

I söndags var åkte vi till Varberg för att fira Petite Maman. Stannade på Kungsmässan på vägen och jag köpte en löparklocka och värmepåsar på ClasOhlson och ett par träningsbyxor på InterSport. Pontan shoppade också loss för en gångs skull och brände hela sitt presentkort på InterSport. Kom nästan en timme för sent till Varberg. Vädret var kanon så vi satt i trädgården nästan hela dagen och grillade, drack vin och spelade spel. Vi körde alla mot pappa på När och fjärran men lyckades inte slå honom ändå.