Summa sidvisningar

måndag 18 juni 2012

Dop på Adelsö

 Vecka 22

På måndagen kände jag mig äntligen återställd från förkylningen och hann njuta av det fina vädret. Vi träffade Ulrika och Elias för lite parkhäng i Mölndals stadspark. Mysigt! Alfons tyckte det var väldigt spännande att ligga på en filt i parken och försökte äta allt gräs han kunde komma åt.

På tisdagen var det avslutning på babysimmet. Simläraren skulle visa en sak på Alfons, hur man kunde låta barnet balansera i ens handflata under vattnet och sedan kunde man lyfta upp dem ovanför ytan och de fortsatte att stå på raka ben. Jag blev väldigt förvånad att se att Alfons stod som en fura - så stadig! Det hade jag ingen aning om att han kunde. Eftersom det var sista gången fick alla barnen sitt första simmärke - krabban! Jag tycker babysimmet har varit jätteroligt och går gärna en fortsättningskurs i höst om jag inte ska börja jobba. Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska lägga upp det än.

På onsdagen var det avslutning på babyrytmiken (nu stänger tyvärr allt för sommaren) i Fässberg. Dagen till ära hade vi rytmiken inne i kyrkan och det verkade barnen tycka var kul. Alla barn fick också varsitt ljus. Alfons sög på sitt så det var jättesvårt att tända sedan. Efteråt bjöds det på jättegod fika. Jag tycker det har varit jättekul att gå på babyrytmik så det får vi fortsätta med när de kör igång efter sommaren.

På fredagen åkte vi iväg på Alfons längsta tripp hittills, en resa till Stockholm eller rättare sagt skärgården och Adelsö. Jag hade bävat för resan, men det gick över förväntan. Vi åkte efter frukost då Alfons brukar vara trött och han sov ända till Mjölby. Där stannade vi för att äta lunch i ett köpcenter, men den enda restaurangen där hade lagts ner så det blev till att åka vidare till Linköping. Där fanns ett lite större köpcenter där vi kunde äta lunch och ge Alfons lite barnmat på en restaurang. När vi skulle gå ut därifrån stötte vi ihop med min kusin Gustav som bor i Stockholm. Snacka om att världen är liten! Det var kul för han hade aldrig träffat Alfons förut. Efter Linköping blev det en liten stunds skrik i bilen innan han somnade igen. I slutet av resan var han lite gnällig, men då skulle vi åka med två olika färjor så då fick han sitta hos mig i baksätet så det hela gick väldigt bra. Allt som allt tog resan 8,5 timmar. Det var skönt när vi äntligen kom fram till Adelsö och Magdas lilla stuga där. Det var så roligt att få träffa Alfons små kusiner, Alma och Ivar, som hunnit bli nästan 4 månader. Ivar verkade vara en ganska lugn och cool kille, medan Alma var lite mer som Alfons och ville bli buren en del. Göran och Gunvor kom förbi på kvällen och åt middag med oss.


På lördagen var det dags för tvillingarnas dop i en jättesöt liten kyrka på ön. Jag tycker det är så fint med barndop! Visst var tvillingarna söta i sina fina klänningar!


Kusin Hanna fick hjälpa till och hälla upp vattnet i dopfunten.


Tyvärr så var det spöregn och endast 4 plusgrader så Magda hade i brådrasket fått tag i en lokal där vi kunde ha kalaset. Tanken hade annars varit att ha det utomhus. Det var så kul att se alla fem kusinerna tillsammans för första gången och kalaset blev väldigt trevligt med mycket god mat. Eftersom jag är väldigt svag för vackra tårtor var jag tvungen att fotografera dessa två skapelser.



Här myser lille Ivar med sin mormor. Blåare ögon har väl sällan skådats! Så söt!


Och jag kidnappade Alma en stund för lite bebisgos!


Tvillingarna var inte så mycket mindre än Alfons faktiskt. De har kommit ifatt bra! Jag hoppas vi kan träffas lite i sommar. Då lär de uppskatta varandra mer!

Vi hade egentligen tänkt stanna till söndagen, men eftersom Alfons inte sovit mer än tio minuter på hela dagen tyckte vi det var ett bra tillfälle att köra hem på kvällen då han borde sova gott i bilen. Denna taktik fungera riktigt bra. Alfons sov ända till Jönköping då vi stannade för att ta en hamburgare och byta förare. Jag skulle köra sista sträckan, men efter stoppet gallskrek Alfons till Ulricehamn så vi fick stanna på en rastplats och amma lite. Pontus fick köra sista sträckan och då sov han större delen av resan. Vi var hemma vid 1 på natten så hemresan tog "bara" 6 timmar.

På söndagen träffade vi Johan, Louise och Viktor för en fika och passade också på att fixa lite i trädgården.

Under veckan har det gått sådär med sömnen. Några gånger har vi lyckats få honom att sova i barnvagnsinsatsen, men det har inte blivit mer än ett par timmar. Han sover också mycket oroligt och väcker mig flera gånger/natt. Nu har det ju blivit lite konstigt med sömnen också när vi har varit på resande fot. Maten går däremot problemfritt så det är ju skönt i alla fall.

torsdag 14 juni 2012

Babysim

Vecka 21

Den här veckan var det näst sista gången på babysimmet och Ponta hade möjlighet att följa med den här gången också. Han passade på att ta lite kort vilket var lättare sagt än gjort. Han lyckades i alla fall fånga Alfons och mig på några bilder. Här kör vi karusellgreppet där Alfons ska vila hakan mot min arm medan jag drar runt honom i en ring runt mig. Detta gillar han!


Vi skulle också lära bebbarna att hålla i sig i våra händer. När de kopplar grepp om händerna ska man lägga dem på rygg så här och dra runt dem i ring. Detta var lite klurigt i början, men på slutet gick det bättre.


Och här kör vi det vanliga simgreppet.


Efter babysimmet fick jag jätteont i halsen och blev förkyld. Detta höll i sig hela veckan vilket gjorde att jag och Alfons höll oss hemma onsdag och torsdag. Alfons passade i samband med detta på att ha några av sina värsta nätter då han vaknade och gallskrek och inte ville amma vilket annars alltid brukar fungera. Jag vet inte vad detta berodde på, men efter några nätter började det bli som vanligt igen så det kanske bara var ett så kallat utvecklingssprång.

På fredagen hade vi lovat att ta kiosken på golfen vilket var lite jobbigt eftersom jag fortfarande var sjuk och hade värsta sömnbristen sedan Alfons var nyfödd. Det gick bra i alla fall och vi fick in del på spel och kioskförsäljning.

På lördagen hade vi fullspäckat schema och som tur var började jag känna mig lite bättre då. På dagen var vi bjudna till Gilberg och Anita på lunch. De hade också bjudit in Jesper, Maja med deras lilla My, Karin och Ulf och ett annat par som jag träffat ett par gånger. Det var kul att träffa alla.

På kvällen skulle vi till Louise och Johan för att titta på Eurovision Song Contest. Det var som vanligt jättekul och roligt att Sverige hade en sådan bra låt i år och vann! Det är sådana gånger man är riktigt nöjd med att vara svensk! Jag tyckte det var en del andra bra låtar också, bl a Cypern och Ryssland (de söta små gummorna).  För första gången på flera år hade jag inte bettat något på festivalet eftersom jag inte hunnit lyssna in mig på låtarna i förväg, men det var rätt skönt att bara kunna titta och njuta =).

På söndagen var det min första mors dag. Alfons hade gått upp tidigt på morgonen för att åka och köpa en present till mig (okej, Pontus fick följa med honom). När jag kom ner till frukosten hade han ställt fram en skål med godis och en trisslott till mig. Så gulligt! Vi hade bjudit in mamma, pappa, mormor, morbror Dick, moster Margaretha och kusin Johan då alla faktiskt var i Göteborg. Det var jättekul att träffa dem och mormor tyckte nog det var väldigt kul att få se Alfons igen. Hon hade inte sett honom sedan före jul och det har ju hänt mycket sedan dess. Alfons trivdes också bra i sin gammelmormors knä. Det visade sig också att de matchade varandra i randiga kläder =)


Den här veckan har det varit ett steg (eller flera) tillbaka vad det gäller sömnen. Han har fått sova i vår säng hela veckan eftersom han varit så orolig och ledsen på nätterna. Däremot har maten gått bra och han äter sig numera mätt på både lunch och kvällsgröt så att jag slipper amma de två målen. Ammar ändå väldigt mycket tycker jag så det är skönt att byta ut två mål i alla fall.

onsdag 6 juni 2012

Bamsefest och Lisebergsbesök

Vecka 20

Vi började veckan med att hälsa på tjejerna på jobbet. Vi passade också på att hälsa på min f d klasskompis Malin som också jobbar på sjukhuset, men på en annan klinik. Hon hade inte sett Alfons mer än på kort så det var jättekul att få presentera dem för varandra.

På tisdagen var det återigen dags för babysim och den här gången följde Ponta med och tittade på. Det var skönt att ha en assistent med sig och det var jättekul att han fick se hur duktig Alfons är! Alfons var så söt när han simmade och spanade upp mot sin pappa som om han sa "Kolla på mig!" och han såg så stolt ut! Vi fortsatte att öva på dyket och bebbarna fick också bekanta sig med badringar som vi skulle prova nästa gång. Vi gjorde två dyk varav det ena gick bra och det andra lite sämre då han fick en kallsup. Simläraren sa i alla fall att jag gjorde rätt, men ibland får bebbarna kallsupar när de dyker.

På onsdagen var jag och Alfons på babyrytmik i Fässberg. Ulrika och Elias från föräldragruppen var också där så vi fikade lite efteråt. Det är roligt att man nu har fått ett ganska stort kontaktnät med andra mammor och bebisar i Mölndal för man träffar nästan alltid på någon man känner när man går på öppna förskolan mm. Elias höll på att få en tand så han hade med sig en bitring i form av ett bi. Alfons har en likadan hemma och han trodde nog att det var hans för han försökte ta den från Elias!

På torsdagen var det Kristi himmelsfärd och det var Bamsefest i kyrkan. Jag och Alfons gick dit med Karin och Harry med familj. Tyvärr var det ett riktigt ruskväder, men annars var det trevligt. Det började med lite musik och körsång i kyrkan och sedan var det fika och lite allmänt öppet hus i församlingshemmet med diverse stationer. Det fanns bl a lite second hand försäljning av barnkläder och där hittade jag en jättesöt jeansjacka till Alfons samt ett par jeans.

På fredagen var det finare väder igen. Jag är så sugen på att börja fixa och dona i trädgården, men nu håller de på och målar om huset hos oss så det är byggnadsställningar överallt och man har fått plocka ihop allt man har i trädgården och ställa i mitten. Landet är också en katastrof, men det har i alla fall kommit upp några fina blommor, tulpaner och primula!



På fredagen kom Göran & Gunvor hit för Göran skulle på en reunion med gamla klasskompisar i Göteborg. Alfons passade på att mysa lite med Gunvor och farfar.


På lördagen gjorde vi en liten utflykt till Kungsbacka och promenerade lite i stan där. Jag hade inte varit i centrala Kungsbacka på flera år. Sedan gick vi lite på Kungsmässan och åt lunch där innan det var dags för Göran och Gunvor att dra vidare söderut.

På söndagen var det dags för årets första besök på Liseberg. Vi gick dit med Louise, Johan och Viktor. Det var riktigt varmt ute så Alfons fick användning för sin nya solhatt.

Alfons fick åka karusell för första gången och det gick riktigt bra! Se så fint han håller i sig i hästens man!


Den här veckan har det gått framåt med maten. Sedan vi började ge honom barnmat på burk till lunch går det mycket bättre. Han äter cirka 1/3 burk. Ännu bättre går det med kvällsgröten som han verkar gilla riktigt bra. Här inviger han sitt fina barnporslinset med Putte i blåbärsskogen-motiv.

Före


Efter