Summa sidvisningar

onsdag 6 juni 2012

Bamsefest och Lisebergsbesök

Vecka 20

Vi började veckan med att hälsa på tjejerna på jobbet. Vi passade också på att hälsa på min f d klasskompis Malin som också jobbar på sjukhuset, men på en annan klinik. Hon hade inte sett Alfons mer än på kort så det var jättekul att få presentera dem för varandra.

På tisdagen var det återigen dags för babysim och den här gången följde Ponta med och tittade på. Det var skönt att ha en assistent med sig och det var jättekul att han fick se hur duktig Alfons är! Alfons var så söt när han simmade och spanade upp mot sin pappa som om han sa "Kolla på mig!" och han såg så stolt ut! Vi fortsatte att öva på dyket och bebbarna fick också bekanta sig med badringar som vi skulle prova nästa gång. Vi gjorde två dyk varav det ena gick bra och det andra lite sämre då han fick en kallsup. Simläraren sa i alla fall att jag gjorde rätt, men ibland får bebbarna kallsupar när de dyker.

På onsdagen var jag och Alfons på babyrytmik i Fässberg. Ulrika och Elias från föräldragruppen var också där så vi fikade lite efteråt. Det är roligt att man nu har fått ett ganska stort kontaktnät med andra mammor och bebisar i Mölndal för man träffar nästan alltid på någon man känner när man går på öppna förskolan mm. Elias höll på att få en tand så han hade med sig en bitring i form av ett bi. Alfons har en likadan hemma och han trodde nog att det var hans för han försökte ta den från Elias!

På torsdagen var det Kristi himmelsfärd och det var Bamsefest i kyrkan. Jag och Alfons gick dit med Karin och Harry med familj. Tyvärr var det ett riktigt ruskväder, men annars var det trevligt. Det började med lite musik och körsång i kyrkan och sedan var det fika och lite allmänt öppet hus i församlingshemmet med diverse stationer. Det fanns bl a lite second hand försäljning av barnkläder och där hittade jag en jättesöt jeansjacka till Alfons samt ett par jeans.

På fredagen var det finare väder igen. Jag är så sugen på att börja fixa och dona i trädgården, men nu håller de på och målar om huset hos oss så det är byggnadsställningar överallt och man har fått plocka ihop allt man har i trädgården och ställa i mitten. Landet är också en katastrof, men det har i alla fall kommit upp några fina blommor, tulpaner och primula!



På fredagen kom Göran & Gunvor hit för Göran skulle på en reunion med gamla klasskompisar i Göteborg. Alfons passade på att mysa lite med Gunvor och farfar.


På lördagen gjorde vi en liten utflykt till Kungsbacka och promenerade lite i stan där. Jag hade inte varit i centrala Kungsbacka på flera år. Sedan gick vi lite på Kungsmässan och åt lunch där innan det var dags för Göran och Gunvor att dra vidare söderut.

På söndagen var det dags för årets första besök på Liseberg. Vi gick dit med Louise, Johan och Viktor. Det var riktigt varmt ute så Alfons fick användning för sin nya solhatt.

Alfons fick åka karusell för första gången och det gick riktigt bra! Se så fint han håller i sig i hästens man!


Den här veckan har det gått framåt med maten. Sedan vi började ge honom barnmat på burk till lunch går det mycket bättre. Han äter cirka 1/3 burk. Ännu bättre går det med kvällsgröten som han verkar gilla riktigt bra. Här inviger han sitt fina barnporslinset med Putte i blåbärsskogen-motiv.

Före


Efter

2 kommentarer:

  1. Hehe, gillar de två sista bilderna. Så ser det ut här hemma också och gröt är ju bara kalasgott!! Lite värre med potatispuréerna men de går ner de också...

    SvaraRadera
  2. Ja, gröt är nog mer i deras smak (mera likt mjölk). Alfons var inte heller så glad i potatispuré, men burkmat är tydligen godare än mammas hemmalagade mat =)

    SvaraRadera