Summa sidvisningar

måndag 31 december 2012

Alfons lussar

Vecka 49

Jag och Alfons började veckan med ett besök på Ortopeden på måndagen. Jag hälsade bland annat på Britt-Marie som nu är ensam på sin avdelning. Hon sa att hon väntade på att jag skulle komma tillbaka och att hon bett chefen att jag skulle få jobba där. Det vore kul! Jag har ju varit på den avdelningen tidigare som vikarie och där var trevligt att jobba. Vi får väl se om de hinner få tag i någon innan jag kommer tillbaka. Om inte så hamnar jag nog där.

På tisdagen gick vi till Bifrostkyrkan på öppen förskola och sångstund. Detta är sista veckan de har öppet, sedan blir det jullov.

På onsdagen hade jag bokat in mig och Alfons på information på Apoteket Hjärtat i Mölndal. Vi hade haft en träff där med föräldragruppen för ett tag sedan när jag var sjuk så jag hade bett att få gå med nästa föräldragrupp. Det var bara jag och en till som kom och den andra bebisen var mycket mindre, cirka 4 månader. Jag hade trott att vi skulle vara i något rum bakom affären, men det visade sig att vi skulle stå runt ett bord mitt i butiken vilket inte var någon höjdare med en ettårig busig kille. Jag kunde inte släppa ner Alfons på golvet utan att han gick bärsärkargång bland alla flaskor och burkar på hyllorna så det blev till att hålla honom. Jobbigt! Ett tag gick han med på att sitta i sin vagn och jag mutade honom med 2 rån och 1 pepparkaka som Apoteket bjöd på så det gick bra till slut. Annars var det bra information man fick om olika läkemedel och hudvård för barn och tjejerna som informerade var jättetrevliga. Man fick också med sig en goodybag med olika prover och sånt är ju alltid kul!

På torsdagen gick vi till Bifrost för sista öppna förskolan för i år. Anita var där med My så Alfons och My lekte lite och var med på sångstunden tillsammans med ett par andra barn. Nu har My tagit sina första steg så det dröjer nog inte länge innan hon kan gå.

Sysslingar på öppna förskolan.

My verkar vara inne i smaka-stadiet.


Den här helgen var Charlotta, Hanna och Elias på besök i stan. Vi träffades alla hemma hos Karin på fredagskvällen. Alfons verkade tycka det var roligt att leka med sina storkusiner och både Hanna och Elias var väldigt gulliga mot honom.

Elias, Alfons, jag och Hanna.

Alfons njuter av uppmärksamheten.
På lördagen var det julmarknad och avslutning i Bifrost och jag hade lovat att Alfons och jag skulle gå med i luciatåget. Ponta och Karin följde också med för att titta på Alfons. Han var utklädd till tomtenisse och gick faktiskt med på att behålla luvan på i alla fall en liten stund. Det var nog cirka 20 barn som var med i luciatåget bland annat två kompisar till Alfons som heter Amina och Amin. Alfons tyckte det var väldigt fint med alla lamporna i taket i kyrkan. Det verkade också som att han såg Pontus och Karin i publiken för han pekade mot dem när vi stod där framme och sjöng. Efteråt gick vi runt och spelade på lotterier och jag vann tre olika sorters godis och även hembakat knäckebröd. Sedan åt vi lunch bestående av soppa och en tårtbit till efterrätt. Detta var en väldigt trevlig tradition som vi kanske följer upp nästa år igen.

Lilla luciatåget

Alfons och jag marscherar ut med lussetåget.

 
På kvällen träffade vi Charlotta och kusinerna igen hemma hos Karin. Barnen lekte bra även denna kväll. Hoppas att vi ses snart igen!

På söndagen åkte vi ner till Varberg en sväng, mest för att mamma skulle få träffa Alfons då de inte setts på ett tag. Så här roligt hade Alfons och mormor!

torsdag 13 december 2012

Shopping och Liseberg

Vecka 48

Vi började veckan med att gå till Bifrostkyrkan på måndagförmiddagen. Det var inte så många vi kände som var där, men alltid finns det någon att umgås med för både mig och Alfons. Det är tur att öppna förskolan finns, annars skulle det nog bli lite segt att vara hemma vissa dagar. Alfons blir så rastlös när han inte får gå på någon aktivitet på några dagar. Nu verkar det tyvärr börjat spridas mycket virus, både förkylningar och magsjuka så jag försöker att inte gå dit varje dag, men man kan ju inte isolera sig helt.

På tisdagen gick vi och hälsade på tjejerna i paviljongen på jobbet. De hade fått ett nytt stort fikarum vilket var bra för då kunde man stänga dörren och Alfons kunde springa omkring där inne medan vi fikade. Naturligtvis så upptäckte han snart att det fanns en rolig lampa i ett av fönstren och sen var han som en magnet på den så det blev lite jobbigt för mig. Efter fikastunden gick vi och rekade var folktandvården låg så att vi skulle hitta dit på fredagen.

På onsdagen gick jag till Fässbergskyrkan på förmiddagen. Onsdagsförmiddagar verkar vara en bra tid att gå dit för det var inte så enormt mycket barn som det brukar vara på fredagarna. Det var kanske 10-15 barn vilket var ganska lagom. Vi hann precis till sångstunden som var 10:30. Det känns som att det är det absolut tidigaste vi kan hinna till och då måste vi stressa lite. Jag träffade en utländsk mamma där som jag pratat med för några veckor sen och Alfons lekte lite med hennes pojke och med några andra barn. Detta var sista gången på Fässberg innan jul för de ska ha ett långt juluppehåll.

På torsdagen träffade vi Karin, Gustav, Tyra och Harry för en lekstund i lekparken vid Harry som har rustats upp nu. Vi trodde att det var fint väder, men när vi kom dit var det jättekallt så det blev inte så lång lekstund. Alfons provade sina vinterkängor ute för första gången och han hade jättesvårt att gå i dem. Efter en stund gick det lite bättre, men det krävs nog lite träning.


På fredagen var det dags för Alfons första besök hos folktandvården. Ponta följde också med och vi fick träffa en tandsköterska. Hon informerade om hur vi skulle sköta Alfons tänder och han fick tandborste och tandkräm. Sedan tittade hon lite i hans mun vilket han gick med på utan protest, men han passade ändå på att bita henne lite.

På eftermiddagen tog jag och Alfons en långpromenad och stannade och lekte lite i en lekpark i Bifrost. Det är dock inte lika roligt att gå till lekparken nu när det börjar bli kallt och Alfons måste ha så mycket kläder på sig. Han blir så orörlig och har svårt att gå. Söt är han i alla fall i overall och mössa, som en liten michelingubbe!


På lördagen tyckte vi att det var dax för lite golfträning så vi åkte till Askim och spelade lite eb. Vi hann träna lite på alla banor och gå ett varv som jag vann, men ingen av oss spelade bra. På eftermiddagen åkte vi en sväng till 421 för Alfons behövde en jacka. Den vinterjackan han fått av Viktor som var 80 cl gick nämligen till knäna på vår lille plutt. Vi köpte den här fina jackan samt ett par tumvantar på HM.


På söndagen var det återigen dags för en tur till Liseberg, den här gången tillsammans med Asya med familj. Den här gången var det lite finare väder, men kallt! Jag hade inte träffat Asya och Daniil på väldigt länge så det var jättekul att ses igen. Det blev lite kaffe, lotterier och spel. Jag, Asya, Max, Alfons och Danja åkte också Kaninresan vilket var mysigt. Alfons var inte lika rädd för den som han var för Sagoslottet!

tisdag 11 december 2012

Playdate och adventsfest

Vecka 47

Alfons började veckan med att prova sin nya outfit som han fått i födelsedagspresent av gammelmormor. Så här snygg blev han i den:


Vi gick till jobbet en sväng och hälsade på Camilla, Camilla och Lotta. Det hade blivit en del ändringar sedan förra gången jag var där. En avdelningssekreterare hade tagits bort och förflyttats till inskrivningen. Undrar om det är en permanent lösning. Vill gärna fortsätta jobba på någon av avdelningarna när jag kommer tillbaka men vi får se hur det blir.

Tisdagen tillbringade vi på öppna förskolan på förmiddagen.  En massa lek och bus med andra barn är bra för att trötta ut Alfons! Nu somnar han garanterat i vagnen på väg hem och då kan jag äta lunch i lugn och ro. Skönt!

På onsdagen skulle vi ha ett möte med vår personlige bankman på Nordea och lägga om lånet. När vi kom dit var det nästan inga kvar på banken så Alfons fick lov att springa omkring i korridorerna där och det tyckte han var jätteroligt! Sedan när vår kontakt kom och vi skulle gå in på ett litet kontor och ha möte så blev det genast mycket tråkigare. Det funkade i alla fall att ha med honom och vi fick muta honom med lite smörgås för att han skulle va still.

På torsdagen hade jag bestämt träff hos Ulle och Elias som vi inte träffat på ett tag nu. Jag bestämde mig för att promenera dit. Enligt gps:en skulle det ta knappt 40 min. Jag försökte mig dock på en genväg och tyvärr stämde uttrycket att genvägar oftast är senvägar för jag gick fel och det hela blev en långtur på nästan en timme. Fick i alla fall bra med motion! Det var roligt att träffa Ulrika och Elias och pojkarna busade en hel del. Alfons hade nog lite dålig inverkan på Elias för tydligen brukar han inte riva så här mycket i tidningarna annars:




 

På kvällen gick jag från Brännås och hem till Karin dit vi var bjudna på middag. Den här gången valde jag att följa gps:en och det gick rätt fort. Alfons var jättetrött efter allt lekande och slocknade i vagnen med en gång och sov hela vägen till Karin. Sedan var det full fart på honom igen. Efter en god middag och efterföljande ostbricka var det dags att spatsera hem. Den här dagen gick jag cirka 8-9 km. Inte dåligt!



På fredagen gick jag med Alfons till Fässbergskyrkan. Vi hann precis i tid till sångstunden och därefter blev det en massa bus. Alfons föredrog att leka i "babypoolen" där han kunde klättra i och ur tills han var helt färdig.


På kvällen var det adventsfest på Gullbergsbro trots att det inte är advent ännu. Alfons tog i alla fall på sig sina tomtekläder som han fått när han fyllde år. Man får ju inte så många chanser att vara utklädd till tomte så man får ta tillvara på dem. Alfons var på toppenhumör hela kvällen och gick omkring och var trevlig. Maten var jättegod. Det var faktiskt inte julmat utan en liten buffé med fisk och skaldjur bland annat. Efter maten hade Lars ordnat ett mastodont-quiz som var jättekul! Det blev en oerhört jämn tävling där mitt lag slutade tvåa av tre.

Den lille tomten i lektagen (luvan slet han av sig direkt).
På söndagen kom mamma, pappa och Putte upp för att ta en fika och sedan gick vi på jul på Liseberg. Tyvärr så regnade det ganska ordentligt, men det positiva var att det var väldigt folktomt på Liseberg. Man behövde inte trängas eller köa över huvud taget. Det var nästan så att man föredrog regn och folktomt framför att trängas med hela Göteborg i fint väder. Det var jättemysigt på Liseberg precis som det brukar vara och man kände julstämningen komma! Alfons åkte Sagoslottet för första gången med mig och mamma, men han blev lite rädd när vi åkte in i mörkret. Väl där inne lugnade han sig, men han är nog lite för liten för att uppskatta Sagoslottet än så länge. Sedan gick vi runt och spelade och shoppade lite. Jag slog hela gänget i Galoppbanan och det känns ju alltid skönt!