Summa sidvisningar

torsdag 13 december 2012

Shopping och Liseberg

Vecka 48

Vi började veckan med att gå till Bifrostkyrkan på måndagförmiddagen. Det var inte så många vi kände som var där, men alltid finns det någon att umgås med för både mig och Alfons. Det är tur att öppna förskolan finns, annars skulle det nog bli lite segt att vara hemma vissa dagar. Alfons blir så rastlös när han inte får gå på någon aktivitet på några dagar. Nu verkar det tyvärr börjat spridas mycket virus, både förkylningar och magsjuka så jag försöker att inte gå dit varje dag, men man kan ju inte isolera sig helt.

På tisdagen gick vi och hälsade på tjejerna i paviljongen på jobbet. De hade fått ett nytt stort fikarum vilket var bra för då kunde man stänga dörren och Alfons kunde springa omkring där inne medan vi fikade. Naturligtvis så upptäckte han snart att det fanns en rolig lampa i ett av fönstren och sen var han som en magnet på den så det blev lite jobbigt för mig. Efter fikastunden gick vi och rekade var folktandvården låg så att vi skulle hitta dit på fredagen.

På onsdagen gick jag till Fässbergskyrkan på förmiddagen. Onsdagsförmiddagar verkar vara en bra tid att gå dit för det var inte så enormt mycket barn som det brukar vara på fredagarna. Det var kanske 10-15 barn vilket var ganska lagom. Vi hann precis till sångstunden som var 10:30. Det känns som att det är det absolut tidigaste vi kan hinna till och då måste vi stressa lite. Jag träffade en utländsk mamma där som jag pratat med för några veckor sen och Alfons lekte lite med hennes pojke och med några andra barn. Detta var sista gången på Fässberg innan jul för de ska ha ett långt juluppehåll.

På torsdagen träffade vi Karin, Gustav, Tyra och Harry för en lekstund i lekparken vid Harry som har rustats upp nu. Vi trodde att det var fint väder, men när vi kom dit var det jättekallt så det blev inte så lång lekstund. Alfons provade sina vinterkängor ute för första gången och han hade jättesvårt att gå i dem. Efter en stund gick det lite bättre, men det krävs nog lite träning.


På fredagen var det dags för Alfons första besök hos folktandvården. Ponta följde också med och vi fick träffa en tandsköterska. Hon informerade om hur vi skulle sköta Alfons tänder och han fick tandborste och tandkräm. Sedan tittade hon lite i hans mun vilket han gick med på utan protest, men han passade ändå på att bita henne lite.

På eftermiddagen tog jag och Alfons en långpromenad och stannade och lekte lite i en lekpark i Bifrost. Det är dock inte lika roligt att gå till lekparken nu när det börjar bli kallt och Alfons måste ha så mycket kläder på sig. Han blir så orörlig och har svårt att gå. Söt är han i alla fall i overall och mössa, som en liten michelingubbe!


På lördagen tyckte vi att det var dax för lite golfträning så vi åkte till Askim och spelade lite eb. Vi hann träna lite på alla banor och gå ett varv som jag vann, men ingen av oss spelade bra. På eftermiddagen åkte vi en sväng till 421 för Alfons behövde en jacka. Den vinterjackan han fått av Viktor som var 80 cl gick nämligen till knäna på vår lille plutt. Vi köpte den här fina jackan samt ett par tumvantar på HM.


På söndagen var det återigen dags för en tur till Liseberg, den här gången tillsammans med Asya med familj. Den här gången var det lite finare väder, men kallt! Jag hade inte träffat Asya och Daniil på väldigt länge så det var jättekul att ses igen. Det blev lite kaffe, lotterier och spel. Jag, Asya, Max, Alfons och Danja åkte också Kaninresan vilket var mysigt. Alfons var inte lika rädd för den som han var för Sagoslottet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar