Summa sidvisningar

måndag 31 december 2012

Alfons lussar

Vecka 49

Jag och Alfons började veckan med ett besök på Ortopeden på måndagen. Jag hälsade bland annat på Britt-Marie som nu är ensam på sin avdelning. Hon sa att hon väntade på att jag skulle komma tillbaka och att hon bett chefen att jag skulle få jobba där. Det vore kul! Jag har ju varit på den avdelningen tidigare som vikarie och där var trevligt att jobba. Vi får väl se om de hinner få tag i någon innan jag kommer tillbaka. Om inte så hamnar jag nog där.

På tisdagen gick vi till Bifrostkyrkan på öppen förskola och sångstund. Detta är sista veckan de har öppet, sedan blir det jullov.

På onsdagen hade jag bokat in mig och Alfons på information på Apoteket Hjärtat i Mölndal. Vi hade haft en träff där med föräldragruppen för ett tag sedan när jag var sjuk så jag hade bett att få gå med nästa föräldragrupp. Det var bara jag och en till som kom och den andra bebisen var mycket mindre, cirka 4 månader. Jag hade trott att vi skulle vara i något rum bakom affären, men det visade sig att vi skulle stå runt ett bord mitt i butiken vilket inte var någon höjdare med en ettårig busig kille. Jag kunde inte släppa ner Alfons på golvet utan att han gick bärsärkargång bland alla flaskor och burkar på hyllorna så det blev till att hålla honom. Jobbigt! Ett tag gick han med på att sitta i sin vagn och jag mutade honom med 2 rån och 1 pepparkaka som Apoteket bjöd på så det gick bra till slut. Annars var det bra information man fick om olika läkemedel och hudvård för barn och tjejerna som informerade var jättetrevliga. Man fick också med sig en goodybag med olika prover och sånt är ju alltid kul!

På torsdagen gick vi till Bifrost för sista öppna förskolan för i år. Anita var där med My så Alfons och My lekte lite och var med på sångstunden tillsammans med ett par andra barn. Nu har My tagit sina första steg så det dröjer nog inte länge innan hon kan gå.

Sysslingar på öppna förskolan.

My verkar vara inne i smaka-stadiet.


Den här helgen var Charlotta, Hanna och Elias på besök i stan. Vi träffades alla hemma hos Karin på fredagskvällen. Alfons verkade tycka det var roligt att leka med sina storkusiner och både Hanna och Elias var väldigt gulliga mot honom.

Elias, Alfons, jag och Hanna.

Alfons njuter av uppmärksamheten.
På lördagen var det julmarknad och avslutning i Bifrost och jag hade lovat att Alfons och jag skulle gå med i luciatåget. Ponta och Karin följde också med för att titta på Alfons. Han var utklädd till tomtenisse och gick faktiskt med på att behålla luvan på i alla fall en liten stund. Det var nog cirka 20 barn som var med i luciatåget bland annat två kompisar till Alfons som heter Amina och Amin. Alfons tyckte det var väldigt fint med alla lamporna i taket i kyrkan. Det verkade också som att han såg Pontus och Karin i publiken för han pekade mot dem när vi stod där framme och sjöng. Efteråt gick vi runt och spelade på lotterier och jag vann tre olika sorters godis och även hembakat knäckebröd. Sedan åt vi lunch bestående av soppa och en tårtbit till efterrätt. Detta var en väldigt trevlig tradition som vi kanske följer upp nästa år igen.

Lilla luciatåget

Alfons och jag marscherar ut med lussetåget.

 
På kvällen träffade vi Charlotta och kusinerna igen hemma hos Karin. Barnen lekte bra även denna kväll. Hoppas att vi ses snart igen!

På söndagen åkte vi ner till Varberg en sväng, mest för att mamma skulle få träffa Alfons då de inte setts på ett tag. Så här roligt hade Alfons och mormor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar