Summa sidvisningar

torsdag 30 juli 2015

Första semesterveckan

Vecka 30

Nu har Ponta semester i tre veckor och det känns som semester även för mig. Bara att vara två vuxna hemma hela tiden underlättar ju något enormt. Jätteskönt! Vädret var ju inte kanon när semesterveckan drog igång, men man får hitta på lite andra aktiviteter än stranden. Vi började med en god frukost innan vi drog iväg till Gullbergsbro för att hälsa på Reine och några andra klubbmedlemmar.


Kanelomelett med vispgrädde och blåbär.
Vi hade inte varit på golfen på ca två månader, men där var så fint och välskött som vanligt. Vi hade rensat ur lite leksaker som vi tog med och lämnade i leksakshörnan i klubbhuset. Både Alfons och Lukas ville ut och röja lite på golfbanan, men eftersom det var en del kunder där och spelade så fick vi härja på EB-banorna i stället.

Klubban i högsta hugg!

Det var meningen att Alfons och jag skulle spela, men Lukas snodde min klubba.

Alfons spelar bryggan.
Lukas tyckte nog det roligaste var när jag släppte bollar genom kanonen så han fick ta emot dem på andra sidan.


Idag hade Lukas sin nya t-shirt med flygplan från Lilla Filur. Snygg kille!


Till slut tröttnade barnen på att spela golf så då lekte vi lite i den pyttelilla lekparken vi har på golfen innan vi åkte hem.


 
På tisdagen var det lite blåsigt och ruskigt väder. Vad hittar man på då? Vi tog med pappa Pontus på en fika på Steinbrenner och Nyberg. Jag tog jordgubbssmoothie med mynta som är jättegod. Alfons hade spanat in sig på en blå macarone. Vi tyckte barnen var lite småbusiga, men när vi skulle gå sa damen som suttit vid bordet bredvid: Vilka fantastiskt duktiga barn ni har! Då blir man lite stolt ändå. De kanske inte var så busiga som vi tyckte...
 

Efteråt åkte vi till Plantagen och köpte lite sommarblommor. Vårpenséerna har hållit sig ända tills nu, men nu fick det bli dahlior och höstastrar i stället.

 
På onsdag förmiddag gjorde vi en utflykt till Barnens miljöark i Mölnlycke. Där fanns det kaniner, hönor och får att titta på samt flera olika lekparker. Kaninerna fick man gå in och hälsa på.
 

Lukas är väldigt intresserad av djur just nu så denna utflykt passade bra. När han ser en fågel säger han "puppa" och när han ser en hund så morrar han =). Tror det är Alfons lek med dinosaurier som gör att Lukas tror att de flesta djur morrar. Han blev väldigt upphetsad när han fick gå in till kaninerna, men efter en stund lugnade han sig och kunde klappa fint.




Hönorna gick omkring fritt och de var också väldigt spännande, tyckte Lukas.



Alfons gillade också att klappa kaninerna, även om lekparkerna kanske var ännu roligare för honom.


Efter utflykten i Mölnlycke var vi hungriga och åkte till Mr Johansson och åt lunch. Eftermiddagen blev sedan lugn med lite hemmapyssel. Killarna klippte gräset på allmänningen och jag gjorde müsli.


På torsdagen var det soligt, men inte så varmt ute. Vi åkte en sväng till Varberg och hälsade på. Vi började med en fika hemma i deras trädgård och sedan bar det iväg ut på stan då det var Strögetkväll. Det var ett väldigt håll-igång på torget med hoppborg, ponnyridning, karuseller, lotterier och levande musik. Alfons provade en rolig rutschbanehoppborg.


Han åkte även karusell alldeles själv.


Alfons spelade även på ett lotteri där man skulle kasta pil på ballonger. På något sätt lyckades han vinna en uppblåsbar zebra (vet inte om någon hjälpte honom eller om han bara flirtade lite med personalen). Sen gick vi lite i affärer och därefter blev det en tur ner till hamnen för att köpa glass. Alfons tog en päronstrut och jag tog en bägare med pecannötglass. Det var verkligen iskallt nere i hamnen där det blåste något enormt så vi gick snart vidare till Spökparken i Socitéen. Putte och Jessica anslöt också. Efter en stund där gick vi tillbaka till torget och Alfons tog en ridtur denna söta ponny som hette Fanny.



Framåt kvällen blev det middag på restaurang Invito. Jag tog deras lyxiga sallad med parmaskinka och mozarella. Jättegott!


Vi stannade i Varberg till kl 22 ungefär och barnen fick somna i bilen på vägen hem.

På fredagen var vi lite trötta och det fick bli en hemmadag med lite trädgårdshäng.

På lördagen bakade Alfons och Ponta bullar och jag Lukas tog en långpromenad i regnet. Därefter fick Lukas sitt favoritmellis, vattenmelon. Lukas är inte alls så kinkig med mat som Alfons. Han provar gärna nya smaker och tycker om nästan alla frukter och bär. Även grönsaker går bra. Han äter majs, ärtor, gurka och morot. Alfons är fortfarande svår med grönsaker och äter nästan bara morot. Däremot äter Lukas ofta dåligt till frukost. Tror det kan bero på att han fortfarande ammar och tuttar sig mätt på morgonen.


På söndagen började jag med att baka lite fröknäcke.


Det passade fint för på eftermiddagen blev lite bjudna till Tom, Ulle, Elias och Sigge på lite kex och ost. Jag promenerade dit med Lukas. Känner att jag behöver lite motion. Det var lite mulet väder, men Alfons och Elias ville ändå ut i trädgården och leka med vattensprutor.




Efter att vi fikat blev leken stökigare och stökigare och vi kände att killarna behövde få springa av sig ordentligt. Det fick bli en tur till lekparken intill deras hus. Där kunde de röja loss ordentligt! Lukas och Sigge bryr sig ännu inte om varandra särskilt mycket utan leker mest var och en för sig.

tisdag 21 juli 2015

Utflykt till Positivparken

Sista veckan innan Pontas semester. Vi började med en god fika på Steinbrenner och Nyberg. Det var en annan barnfamilj där och Alfons lekte med deras två pojkar som var 5 och 3 år. Sedan gick vi vidare på skogspromenad. Även Lukas fick komma upp och gå lite. Den här rundan gick jag ofta med Alfons när han precis hade börjat gå.





När vi kommit ut ur skogen skulle vi ta oss igenom Lindhagaområdet. Där finns det minst tre lekparker och vi stannade i två av dem och lekte innan vi till slut kom hem igen.

 
På tisdagen tog vi med lite mellis och tillbringade eftermiddagen i lekparken i Bifrost som killarna tycker om. Idag hade de mycket spring i benen och det blev lite kapplöpning på gräsmattan.
 
 
Lukas fick gå upp i den här klätterställningen för första gången. Spännande!


På kvällen provade jag en ny maträtt, oliv- och mozarellabakad kycklingfilé som jag åt med rucola och grönsaker. Jättegott!

 
Förra veckan fick Alfons en turtle i sommarpresent av mormor och morfar. Lukas fick pengar till kläder och nu har hans kläder kommit som jag beställde från HM. Inte så somriga, men coola!
 
 
På eftermiddagen tog vi en promenad till biblioteket. Vi stannade även på Lilla filur där jag köpte en cool t-shirt till Lukas med flygplan på.
 
På torsdagen blev det riktigt fint väder och vi stämde träff med Maria, Pontus, Emilia och lilla Alina i Positivparken i Frölunda. Där hade vi inte varit sedan förra våren. Det är verkligen en rolig park. Både Alfons och Lukas uppskattade denna utflykt! Trots att Alfons och Pontus inte lekt med varandra sedan Alfons slutade hos Marie så var det som om de aldrig varit ifrån varandra. De satte igång att leka direkt. Det var härligt att se!
 
Alfons kör traktor.


 Emilia och Lukas höll sig i sandlådan först. Lukas fick inviga sin coola Batman-keps, men den åkte av ganska fort. 


Det roligaste var nog vattenkranen och hinkarna som Lukas hittade. Alltid lika spännande med vatten! (Som tur var så hade jag med extrakläder).
 


 
När barnen lekt färdigt gick vi en sväng på Frölunda Torg. Alfons blev lite avundsjuk på Lukas Batman-keps så jag tänkte köpa en likadan till honom, men det fanns inte i hans storlek. Han valde i stället en turtles-keps.
 
På fredagen var det hyfsat varmt så jag tänkte att barnen skulle få bada i poolen. Vi tog fram den och fyllde den på förmiddagen, men när vi skulle bada sen hade nästan allt vatten runnit ut. Det hade blivit ett hål i poolen. Det fick bli lite bakning i stället. Vi gjorde glutenfria muffins med bara lite socker och blåbär i. De blev lite konstiga, men goda. Sen gick vi till Maries gård och lekte en stund. Lukas är precis tokig i röda vinbär som växer där.
 
 
 
På lördagen hade vi bjudit hem Louise, Johan, Viktor och Theo på lite grillmiddag. Vädret var lite till och från hela dagen, men det blev rätt fint till slut och vi kunde både grilla och sitta utomhus och äta. Killarna sprang omkring på baksidan och busade nästan hela kvällen, men till slut frös i alla fall de vuxna så vi fick ta efterrätten inomhus.
 
Vi bjöd på grillad fläskytterfilé med kålrotsgratäng och sallad.
 

 
Till efterrätt blev det moccapannacotta, en busenkel men god efterrätt. Inte sockerfri, men åtminstone glutenfri.
 
 
Söndagen fick bli en lugn dag med lite hemmapyssel. Alfons lekte själv där uppe en lång stund och när jag kom upp hade han byggt en hel dinosauriepark. Så fint! Det är kul att han kan sitta och pyssla så bra på egen hand numera.
 
 
På eftermiddagen åkte vi en sväng till ÖB och Rusta för att titta på nya utemöbler. Vi hittade en fin grupp på Rusta som vi nog ska köpa. Som alltid när man åker dit blir det lite andra små inköp också. Vi köpte en ny pool eftersom den gamla gått sönder. Alfons fick en elektrisk tandborste med Spindelmannen och Lukas fick en badcape.

tisdag 14 juli 2015

Skogspromenad

Vecka 28

Veckan började med stormigt väder, men uppehåll i alla fall. Perfekt dag för en skogspromenad! Barnen tyckte det var så mysigt att komma ut i skogen (och jag med). Vi letade efter bär och såg en massa ormbunkar som vi läst att stegosaurus tyckte om att äta. Alfons och jag fick fightas mot olika dinosaurier på vägen. Fantasin är det inget fel på!


Alfons slåss mot en T-rex.
Efter en timmes promenad passade det perfekt att stanna till på Steinbrenner & Nyberg och ta en fika. Jag älskar deras smoothie med jordgubbar och mynta. Alfons tog en sommarbakelse som han fick dela med sig lite av till Lukas. På hemvägen stannade vi en stund i vår lekpark och så fick vi syn på Åsa och Emil som bor intill lekparken. Vi gick även in till dem en stund och Alfons fick leka lite med Ebba.

På tisdagen tog vi en tur till biblioteket och lånade Toy Story 3 som Alfons sett reklam för och tyckte verkade rolig. Jag har själv sett 1:an och 2:an och tyckte de var bra så det var skoj att se 3:an tillsammans med Alfons sen. Det blev också lite böcker förstås. Dock så stängde biblioteket redan 16 nu på sommaren så vi hann inte vara där så länge. Det fick bli en tur till Stadsparken och lite lek där innan vi gick hem igen.

 
På onsdagen var det riktigt dåligt väder med riktiga störtskurar. Mamma och pappa kom upp och hälsade på oss på eftermiddagen och det passade fint! Vi tog en tur till Frölunda Torg där vi började med att fika på Adams café. Tyvärr hade de ingenting som passade mig så jag fuskade med lite mangoglass, men det gick bra. Sen gick vi i affärer en stund. Jag hittade en fin klänning på Desigual som jag tänkte prova men vid det laget var Lukas otålig så det får bli en annan gång. Alfons gick länge och tittade på BR och det slutade med att han fick en turtle i sommarpresent av mormor och morfar. Lukas fick pengar som jag ska köpa något fint för till honom. Sen åkte vi hem och jag lagade en ny LCHF-rätt, dilltorsk med rivna morötter och skirat smör. Det blev jättegott!
 

Alfons var så förtjust i sin Leonardo-turtle så han fick följa med i sängen på kvällen när vi skulle sova.

 
På torsdagen var min flädersaft färdig som jag satt söndagen före. Den visade sig bli mycket mer koncentrerad än rabarbersaften jag gjort tidigare. Den här blev ungefär lika stark som köpesaft och riktigt god! Just nu fuskar jag ganska mycket med LCHF kan jag säga. Det känns inte lika motiverande att hålla sig till det när jag ändå har ont i magen ganska ofta. Dock så tror jag inte att jag ska gå tillbaka till vanlig mat, för magen är ju ändå bättre på LCHF än på vanlig mat.
 
Min goda flädersaft.
På eftermiddagen kom Nicklas, Sara och Alice förbi och ville gå till lekparken. Eftersom Lukas fortfarande sov middag gick Alfons med dem själv och jag och Lukas kom efter när han vaknat. Det blev riktigt fint väder så det var härligt i lekparken. Alfons tyckte det var väldigt roligt att leka med Alice då de inte setts på ett tag. Även Lukas fick vara med och leka.


Så söta tillsammans!

 
Fredagen blev rätt så lugn. Vi var lite trötta alla tre och faktiskt somnade båda barnen efter lunch så jag fick också lite vila. Jag passade på att lyssna på sommarpratare när det var Anna Mannheimer och Peter Apelgren. De två var riktigt roliga att lyssna på! På eftermiddagen gick vi bort till Maries gård och lekte lite där.

Första gången Alfons och Lukas kunnat gunga tillsammans på den här.


Lägg till bildtext

På lördagen vaknade jag med energi för första gången på länge. Annars har det varit mycket huvudvärk i veckan. Tror att jag får lite vätskebrist när jag fortfarande ammar så mycket och inte orkar dricka en massa vatten på nätterna. Nu kände jag mig i alla fall pigg och drog igång ett brödbak på förmiddagen. Det blev ett LCHF-formbröd som blev relativt gott.


På eftermiddagen gjorde vi en utflykt till Barnsjön i Lindome tillsammans med Johan, Louise, Viktor och Theo. Vi hade med oss lite fika så vi hade picknick och sen ville barnen bada. Det var inte jättevarmt i vattnet, kanske 19-20 grader. Alfons och Viktor var ändå i rätt länge och Lukas plaskade lite i vattenbrynet. Jag bytte om, men hade i tänkt bada. Efter att ha varit i vattnet en stund blev det ändå ett dopp och det var riktigt skönt! Sen fick barnen leka lite i en lekpark där innan vi åkte hem.  
 
Söndagen fick bli en riktig fixardag. Pontus klippte häcken och klippte även den stora gräsmattan på allmänningen. Alfons åkte med på åkgräsklipparen hela tiden. Han tycker den är jätterolig! Jag och Lukas putsade fönsterna under tiden vilket inte var gjort på ett år. När vi varit så duktiga tyckte vi att vi förtjänade en belöning så på kvällen blev det middag på Mr Johansson tillsammans med Annelie. Väldigt trevligt och gott! Barnen uppförde sig riktigt fint och vi behövde inte stressa.