Summa sidvisningar

tisdag 21 juli 2015

Utflykt till Positivparken

Sista veckan innan Pontas semester. Vi började med en god fika på Steinbrenner och Nyberg. Det var en annan barnfamilj där och Alfons lekte med deras två pojkar som var 5 och 3 år. Sedan gick vi vidare på skogspromenad. Även Lukas fick komma upp och gå lite. Den här rundan gick jag ofta med Alfons när han precis hade börjat gå.





När vi kommit ut ur skogen skulle vi ta oss igenom Lindhagaområdet. Där finns det minst tre lekparker och vi stannade i två av dem och lekte innan vi till slut kom hem igen.

 
På tisdagen tog vi med lite mellis och tillbringade eftermiddagen i lekparken i Bifrost som killarna tycker om. Idag hade de mycket spring i benen och det blev lite kapplöpning på gräsmattan.
 
 
Lukas fick gå upp i den här klätterställningen för första gången. Spännande!


På kvällen provade jag en ny maträtt, oliv- och mozarellabakad kycklingfilé som jag åt med rucola och grönsaker. Jättegott!

 
Förra veckan fick Alfons en turtle i sommarpresent av mormor och morfar. Lukas fick pengar till kläder och nu har hans kläder kommit som jag beställde från HM. Inte så somriga, men coola!
 
 
På eftermiddagen tog vi en promenad till biblioteket. Vi stannade även på Lilla filur där jag köpte en cool t-shirt till Lukas med flygplan på.
 
På torsdagen blev det riktigt fint väder och vi stämde träff med Maria, Pontus, Emilia och lilla Alina i Positivparken i Frölunda. Där hade vi inte varit sedan förra våren. Det är verkligen en rolig park. Både Alfons och Lukas uppskattade denna utflykt! Trots att Alfons och Pontus inte lekt med varandra sedan Alfons slutade hos Marie så var det som om de aldrig varit ifrån varandra. De satte igång att leka direkt. Det var härligt att se!
 
Alfons kör traktor.


 Emilia och Lukas höll sig i sandlådan först. Lukas fick inviga sin coola Batman-keps, men den åkte av ganska fort. 


Det roligaste var nog vattenkranen och hinkarna som Lukas hittade. Alltid lika spännande med vatten! (Som tur var så hade jag med extrakläder).
 


 
När barnen lekt färdigt gick vi en sväng på Frölunda Torg. Alfons blev lite avundsjuk på Lukas Batman-keps så jag tänkte köpa en likadan till honom, men det fanns inte i hans storlek. Han valde i stället en turtles-keps.
 
På fredagen var det hyfsat varmt så jag tänkte att barnen skulle få bada i poolen. Vi tog fram den och fyllde den på förmiddagen, men när vi skulle bada sen hade nästan allt vatten runnit ut. Det hade blivit ett hål i poolen. Det fick bli lite bakning i stället. Vi gjorde glutenfria muffins med bara lite socker och blåbär i. De blev lite konstiga, men goda. Sen gick vi till Maries gård och lekte en stund. Lukas är precis tokig i röda vinbär som växer där.
 
 
 
På lördagen hade vi bjudit hem Louise, Johan, Viktor och Theo på lite grillmiddag. Vädret var lite till och från hela dagen, men det blev rätt fint till slut och vi kunde både grilla och sitta utomhus och äta. Killarna sprang omkring på baksidan och busade nästan hela kvällen, men till slut frös i alla fall de vuxna så vi fick ta efterrätten inomhus.
 
Vi bjöd på grillad fläskytterfilé med kålrotsgratäng och sallad.
 

 
Till efterrätt blev det moccapannacotta, en busenkel men god efterrätt. Inte sockerfri, men åtminstone glutenfri.
 
 
Söndagen fick bli en lugn dag med lite hemmapyssel. Alfons lekte själv där uppe en lång stund och när jag kom upp hade han byggt en hel dinosauriepark. Så fint! Det är kul att han kan sitta och pyssla så bra på egen hand numera.
 
 
På eftermiddagen åkte vi en sväng till ÖB och Rusta för att titta på nya utemöbler. Vi hittade en fin grupp på Rusta som vi nog ska köpa. Som alltid när man åker dit blir det lite andra små inköp också. Vi köpte en ny pool eftersom den gamla gått sönder. Alfons fick en elektrisk tandborste med Spindelmannen och Lukas fick en badcape.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar