Summa sidvisningar

söndag 22 maj 2016

Alfons första medalj

Vecka 19
Idag var det sista gången på Alfons barngympa Knatteskutt. Gympan har varit 10 tillfällen varav Alfons har missat 2 p g a sjukdom. Alfons har tyckt att gympan varit jätterolig förutom en gång när det var fotboll. Barnen har fått prova olika idrotter såsom basket, parkour, friidrott, dans och orientering. Idag var det orientering och således utomhusgympa. Det hela avslutades med en skattjakt där barnen hittade en skatt med medaljer. Alfons var så stolt över sin första medalj!



På tisdagen kom Anita, My och Signe på besök. Det var fortfarande sommarvärme så vi fyllde poolen med vatten så att barnen fick bada. Jag hade köpt jordgubbar och ananas i Fruktis som vi hade till mellanmål. Barnen lekte så bra idag och var så söta ihop alla fyra. Lukas och Signe, små och lite rultiga och Alfons och My som ser långa och gängliga ut i jämförelse. Man skulle kunna tro att de var syskon alla fyra.

Även på onsdagen fick barnen bada i trädgården. Lukas fick uppdraget att fylla poolen, något han var mycket stolt över. Det är så skönt att kunna hänga i trädgården på eftermiddagarna nu. Barnen har så mycket lättare att sysselsätta sig när man kan vara utomhus och vi behöver verkligen solen efter den långa vintern.



På torsdagen skulle barnen vara i lekparken i Solängen hela dagen och träffa Pellekan. Det blev en härlig dag för dem i det fina vädret. Varken Alfons eller Lukas hade varit rädda för Pellekan. Mölndalsposten hade också varit där och intervjuat bl a Alfons så jag får kolla i nästa nummer av tidningen om han är med där.

På eftermiddagen kom farmor Karin förbi och hämtade presenter som vi hade köpt till kusinerna Hanna och Elias som firar födelsedag i helgen. Farmor hann även spela en omgång memory med Alfons.

På kvällen när vi skulle gå och lägga oss hade Alfons och Lukas bäddat ner alla gosedjur i dubbelsängen. Åh, så mysigt!


När det blev helg tyckte både jag och Alfons att det var läge för oss att klippa oss. Vi fick en tid hos min frisör i Krokslätt som även har klippt Alfons tidigare. Mitt hår visade sig vara jätteslitet så det fick bli en helt ny frisyr. Väldigt kort blev det. Kan vara skönt nu till sommaren, men jag hoppas det inte blir alltför svårt att stajla.

Efter klippningen åkte vi vidare till Kållered då vi var bjudna på lunch hos Gilbert och Anita. Även Jesper, My och Signe var där. Efter en god lunch gick vi en genväg genom skogen och kom till en ny och fin lekplats som bl a hade en rolig hinderbana. Där lekte vi i någon timme, men det var verkligen kallt! Efter veckans sommarväder frös man ganska mycket i 8 grader och blåsigt väder. Vi gick hem till Gilbert och Anita igen och fikade med fruktsallad och glass. Alla fyra barnen lekte så bra idag också.
På kvällen var det dags för Eurovision song contest-finalen! Jag hade sett båda semifinalerna och hade några favoriter. Över huvud taget så tycker jag att startfältet var ovanligt bra i år. Alla mina tre killar gick och la sig så jag fick titta ensam, men det gjorde inget. Min favorit var Italien som också fick min röst. Jag gillade även Australien, Ryssland, Bulgarien och Cypern. Det var lite otippat att Ukraina skulle gå och vinna. Tyckte inte att den låten var något särskilt utan jag tror att hon vann mer p g a budskapet och hon framförde verkligen låten mycket känslosamt. Däremot har jag svårt att föreställa mig att den kommer spelas särskilt mycket på t ex radio. Tyckte att hela showen var fantastisk och både Petra och Måns gjorde väldigt bra ifrån sig!
Natten mellan lördag och söndag hade jag ont i magen (så som jag kan få när jag äter gluten) och sov inte mycket. Vet inte om jag råkat få i mig gluten av misstag. Jag hade även haft lite ont i magen hela lördagen. Vi hade bestämt träff med mamma och pappa på söndagen, men eftersom jag mådde dåligt bestämde vi att de skulle komma hit och ta med Alfons och Lukas till Universeum. Det slutade med att Ponta också hängde på då han inte hade något för sig.


Det var jätteskönt att få några timmars vila på eftermiddagen. Jag bara vilade och tittade på TV. Kände mig lite piggare sedan. Alfons och Lukas hade det jättekul på Universeum. Jag skulle också vilja gå dit någon gång, men inträdet är ganska dyrt. När de kom tillbaka fikade vi allihop innan mamma och pappa åkte hem till Varberg igen.



tisdag 17 maj 2016

Långhelg i Värmland

Vecka 18

Så var det måndag igen och dags för näst sista gången på Knatteskutt. Idag skulle barnen vara utomhus (för första gången) och som tur var så var det fint väder. Idag skulle de spela fotboll. På vägen dit rev sig Alfons på en buske så han fick ett litet sår på handen. Detta besvärade honom första halvan av träningspasset och han var väldigt oengagerad och ville inte riktigt vara med. Flera gånger kom han och satte sig hos mig och Lukas. Det underlättade inte att det fanns en rutschkana i närheten som en del syskon åkte på. Alfons ville hellre leka i lekparken än att vara med på träningen och han lyssnade inte speciellt bra på tränaren. Andra halvan gick bättre, då deltog han på de flesta momenten, men jag tror inte att fotboll var Alfons grej eller så blev det bara fel med att det var utomhus. På vägen hem var han på gott humör igen och ville som vanligt hoppa i fontänen (det är inget vatten där än). Lukas ville så klart göra likadant.



På tisdagen var det regnväder så det fick bli lite brödbak hemma med barnen. Vi bakade ett fröbröd som är LCHF, glutenfritt och jättegott! När vi precis fått in brödet i ugnen kom Anita, My och Signe förbi. De fick komma in och leka en stund. Jag plockade fram modellera och alla barnen ville vara med och baka. På kvällen fick Alfons och Lukas bada i badkaret. Det har de inte gjort på jättelänge och båda har varit lite rädda för vatten den senaste tiden (jag får tvinga dem att duscha 1 gång i veckan). Nu tyckte båda i alla fall att det var roligt att bada och de tålde att få lite vatten på huvudet utan att bli ledsna. Kanske vi har brutit den där barriären nu att det är läskigt med vatten!


På onsdagen var det dags för mig att träna för första gången på 2,5 år (och då var det vattengympa för gravida vilket inte var så väldigt ansträngande). Man kunde prova på ett pass tabata på lunchen via sjukgymnastiken på jobbet. Jag och en annan tjej på jobbet gick dit och det var även några andra med som jag inte kände. Först trodde jag att tabata var någon form av dans (typ som zumba). Vet inte vad jag fått det ifrån, men fel hade jag! Det var någon slags högintensiv cirkelträning det handlade om och det var såååå jobbigt! Passet var bara 30 min, men jag hade aldrig orkat mer. Fick verkligen kämpa för att hänga i hela passet, men det var jätteroligt! Värst var pulsen som inte gick ner någon gång under passet och sedan blev armarna nästan döda efter någon slags plankanövning.

På Kristi himmelsfärd var både jag och Ponta lediga och vi hade även tagit ledigt på fredagen för att få en långhelg i Värmland. Vi gav oss iväg på torsdag förmiddag. Resan gick kanonbra! Vi stannade i Bäckefors och åt lunch. De har så supergoda sallader där! Resten av resan sov barnen så det gick väldigt enkelt. Det var underbart att komma till Värmland i detta vackra väder. Barnen lekte på gräsmattan när vi kom fram och det blev även en tur ner till sjön.


Fredagen blev en ännu härligare dag med sommarvärme och fantastiskt väder. På förmiddagen åkte vi ut till Näset och tittade på husbygget där. Sedan fick killarna leka på tomten. Nu klarar även Lukas att sitta på en vanlig (platt) gunga och killarna kan leka och sysselsätta sig riktigt bra tillsammans.


Efter lunch blev det sagostund med farfar, Kackel i grönsakslandet.


Efter lite vila för Lukas tog vi en sväng ner till sjön och bryggan.


Lukas är väldigt intresserad av alla möjliga fordon och farfars gräsklippare ville han gärna provsitta.


Vi såg väldigt mycket fjärilar i trädgården, bla den här:


Den här citronfjärilen kom och satte sig på Alfons hand och satt där riktigt länge. Den verkade trivas hos Alfons!


Även lördagen blev fantastisk, som en sommardag. Barnen fick leka i trädgården hela förmiddagen. På eftermiddagen gick vi ner till sjön och mätte temperaturen till 13-14 grader. Pontus, Gunvor och Göran vågade ta sig ett dopp. Själv nöjde jag mig med att gå i så här långt.


Lukas tyckte det var mysigt att sitta och plaska med fötterna i det kalla vattnet.


Killarna fick ta av sig byxorna och gå i och plaska lite. De var rätt så tuffa i vattnet!


Lukas ville gärna provsitta farfars fyrhjuling.


På kvällen grillade vi ute i trädgården och hade en mysig kväll tillsammans.
På söndagen var det dags att åka hem igen. Vi åkte på förmiddagen och även hemresan gick riktigt smidigt. Lukas sov halva vägen och vi tog bara ett litet toalettstopp i Uddevalla. Vi hade med matsäck som vi åt i bilen så vi kom hem på under 3 timmar. Eftermiddagen spenderade vi med att packa upp, tvätta, handla och städa. Vi hann även njuta lite av det fina vädret i trädgården.

torsdag 12 maj 2016

Valborg och 1 maj

Vecka 17
Måndag igen! Nu var vår dagmamma Cajja tillbaka i tjänst så barnen fick gå dit igen. Lukas var väldigt glad för detta då han saknat ”Mjau” väldigt mycket. Efter dagmamman var det dags för Knatteskutt och idag var det parkour som stod på schemat. Alfons och jag hade kollat upp vad detta var och det verkade väldigt häftigt! Alfons tyckte det var jätteroligt och det blev inte sämre av att Knatteskutt kom på besök. Lukas och jag fick roa oss i omklädningsrummet under tiden vilket inte är några problem för den här lille busen.



På tisdagen var Lukas orolig och väckte mig redan kl 5. Han vred sig och klättrade på mig i sängen och somnade lagom till min klocka ringde 6:40. Jag var riktigt trött hela dagen på jobbet. Efter jobbet tänkte jag pigga upp mig själv och barnen med en fika på Steinbrenner. Alfons tog springcykeln dit. Då går det lite fortare.



Det blev en god mazarin för mig, festis för Lukas och morotsmazarin till Alfons.
På kvällen skulle jag duscha och när jag ut efter cirka 10 min i duschen såg det ut så här i köket:



Fattar inte hur barnen hinner dra fram så mycket saker. De har verkligen ett ruskigt tempo ibland. Att plocka in grejer tar däremot lite längre tid.

På onsdagen var det lite sämre väder så vi fick roa oss inomhus. Jag plockade fram modellera som vi bakade och grejade lite med. Det blev fina fjärilar innan barnen blandade ihop alla färgerna så nu är all degen grådaskig.




På torsdagen var jag på utbildning i ”Journaler på nätet” som ska införas i juni. Det var intressant, men sen blev det lite stressigt att hinna med allt annat på jobbet. Hann i alla fall med en lunch med Anna och Malin. Det var rätt länge sedan sist och nu går Malin snart på föräldraledighet. Efter jobbet åkte jag och köpte lite jordgubbar innan jag hämtade barnen. Sedan kom pappa förbi på en snabbvisit då han hade jobbat i Göteborg. Det tyckte killarna och jag var roligt. Vi åt jordgubbar med grädde och det blev även idag lite bak med modellera.
Fredagen blev lugn och skön efter jobbet. Jag vilade med Lukas medan Ponta och Alfons åkte iväg på en shoppingrunda. Sedan åkte vi hela familjen och handlade på Willys.
På lördagen skulle Ponta jobba så jag och killarna fick roa oss själva. Vi var ute på framsidan och i trädgården på förmiddagen. Sist vi var i Varberg så tog vi med den här springcykeln hem till Alfons.



Tyvärr så var det väldigt dåligt med luft och vi har inte hittat en enda pump som fungerar till den, inte ens på Statoil.
Jag invigde min ”nya” vårjacka som jag fått av mamma då hon tröttnat på den. Alfons har tagit den här bilden på mig.


Jag var även fin i det här armbandet som Alfons har gjort till mig.



Lukas älskar att vattna blommor för tillfället. Våra påskliljor har vissnat nu, men grannens är fortfarande fina så han får vattna dem.



På eftermiddagen skulle vi möta upp en tjej i Mölndals centrum som jag skulle köpa ett klädpaket av (till Alfons). När vi precis hade tagit oss fram till Hemmakväll där vi skulle mötas fick jag sms att hon var 45 min försenad. Tänkte gå till Stadsparken och leka under tiden, men då började det ösregna. Som tur var så hade Kaffebubblan öppet så det fick bli en snabbfika där. Cappuccino till mig och glass till killarna.
På kvällen var vi bjudna till Louise och Johan på middag och då hade Ponta jobbat färdigt så han kunde följa med. Alfons var jättesugen på att leka med barnens bilbana som han gjort förra gången vi var där och barnen höll igång och lekte hela kvällen. Louise bjöd på jättegoda hemgjorda hamburgare och rotfrukter. Sedan blev det den här läckra efterrätten.



Allt var glutenfritt och jättegott! Även Annelie var med på middagen och vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans allihop.
På söndagen var det 1 maj och härligt vårväder. Vi gav oss iväg till en lekpark i Bosgården som är ny och jättefin. Där mötte vi upp Nicklas, Sara och Alice.



Efter lite lek och medhavt kaffe cyklade vi hem till oss och tände grillen. Det blev en enkel grillunch bestående av korv med bröd (finkorvar dock). Härligt att få vara ute i trädgården och grilla medan barnen leker. Även Lukas gillar Alice och vill gärna vara med och leka när vi träffar henne. Han pratar ofta om Alice och ibland vinkar han till mig och säger  hej då, Alice! Då tror jag han menar att han ska gå hem till Alice.