Summa sidvisningar

söndag 7 februari 2010

Hundbesök


Vecka 50

Näst sista LIA-veckan. Denna vecka skulle spenderas på Högsbo Sjukhus igen. Den här veckan blev dock bättre än första gången. Måndag – onsdag var jag på en vanlig avdelning hos en läkarsekreterare som hette Marianne. Hon var jättetrevlig och jag trivdes ganska bra med att vara där för det var mycket att göra. Började dock bli väldigt trött på att lära känna en massa nya människor hela tiden så på lunchen valde jag att sitta själv med en bok. Torsdag – fredag var jag hos Emelie hos logopederna igen. Tyckte det var väldigt rörigt hos henne även denna gång, men det var ju bara två dagar så det gick bra. Jag tror att jag var en sväng på Frölunda Torg varenda dag efter jobbet denna vecka och fixade julklappar. Trots att jag köpt många julklappar på nätet i år så var jag tvungen att inhandla en del live.

På lördagen hade jag fått i uppdrag att passa vovvarna Dumle och Humla när deras mattar var på fest. Hundarna skulle också sova över. Det var roligt att passa dem, men det blev lite problem. Humla, som aldrig hade varit hos mig innan, var väldigt orolig och sprang omkring och morrade och skällde en hel del. Hon var väldigt rädd för en prydnadssak som vi har på väggen i hallen. Den morrade hon mycket på. När det blev natt la jag mig på madrassen i vardagsrummet med jyckarna. Först var de lite oroliga och när grannen kom hem på natten for de upp och skällde som tokar. Sen lugnade de sig och sov hela natten tills brevbäraren kom vid 5-tiden och då hände samma sak igen. Sen somnade de om så sött. När jag vaknade hade de gått lös på en toarulle som legat på golvet så det låg papper överallt, men det var bara sött =). Det var kul att vara hundvakt, men jobbigt på natten eftersom jyckarna väckte mig flera gånger. Jag saknar ofta att ha hund, men när man har det så inser man att det är rätt mycket jobb ändå. Skulle dock vilja hitta någon hund här i trakten som jag kan låna ibland när jag vill ha promenadsällskap.

På söndagen var Tårtmagen och Gunvor på besök i stan så då träffades vi och gick på jul på Liseberg. Det var allsång som vi lyssnade på en stund, men det var så himla kallt att sitta stilla. Nina som var med i Melodifestivalen 2009 var med på allsången och körde en riktigt bra låt från någon musikal. Henne gillar jag skarpt. När vi tröttnade på allsången besökte vi Evert Taubes värld. Där hade jag aldrig varit inne, trots att jag är mycket på Liseberg. Det var väldigt fint, framförallt den första filmen man fick se innan man fick börja gå runt där inne. Tycker Evert Taubes sånger är väldigt somriga och härliga och man trodde nästan att det skulle vara sommar när man gick ut därifrån, men tyvärr var det fortfarande vinter och kallt. Efter Liseberg gick vi till en thairestaurang i stan och åt en god middag.

Nina Söderquist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar