Summa sidvisningar

onsdag 28 juli 2010

Redovisning och seriespel

Vecka 19

Trots att examensarbetet nu var inlämnat kunde man inte pusta ut utan nu var det hög tid att förbereda sig för redovisningen. Måndag – onsdag skulle det pågå redovisningar och det var frivilligt att gå på vilka man ville. På måndagen var jag tvungen att gå för jag skulle opponera på Rebeccas och Lindas examensarbete. Det var faktiskt lite nervöst att opponera för jag hade aldrig gjort det förut. De gjorde en bra redovisning av sitt arbete som handlade om transfereringen och jag gav dem bara positiv kritik. Så här i efterhand ångrade jag lite att jag inte gav någon negativ kritik för det borde man kanske ha gjort, men man lämnade också in en skriftlig opponering och där hade jag tagit upp både positivt och negativt. Det var intressant att lyssna på klasskompisarnas redovisningar, men man blev allt mer nervös för sin egen. På måndagskvällen var det både styrelsemöte och medlemsmöte i Gullbergsbro så jag hann inte förbereda mig så mycket, men som tur var skulle jag inte redovisa förrän på onsdagen.

På tisdagen var vi i skolan så gott som hela dagen och övade och övade. Vi gick på några presentationer på eftermiddagen, bl a på Suzannes och Lauras spännande presentation som handlade om lönesättning. När alla hade redovisat färdigt skulle jag och Emmy öva en gång med power point inne i redovisningssalen och Hanna satt kvar som publik. Jag vet inte vad som hände, men jag fick värsta hysteriska skrattanfallen och kunde bara inte sluta. Nu blev jag riktigt nervös att jag skulle flippa ur på redovisningen. Förutom skrattanfallet gick det rätt bra att komma ihåg vad jag skulle säga. På kvällen spelade jag kvällstävlingen i Gullbergsbro och det gick riktigt bra: 35 och 33. Det räckte till en delad tredjeplats och pris.

Nervös som jag var för redovisningen så hade jag legat och vridit mig hela natten och inte fått en blund i ögonen, men det var bara att pallra sig iväg till skolan. Var näst intill kräknervös när vi skulle börja, men så fort jag började prata så la sig nervositeten och det gick riktigt bra. Som tur var så fick jag inget skrattanfall. Vi fick bra kritik av opponenterna och även av lärarna. Kommer ihåg att Marianne ställde någon knepig fråga, men den kunde Emmy svara på. Det kändes så himla skönt när redovisningen var över!

Torsdagen och fredagen fick jag ledigt från skolan eftersom allt var över och man nu bara väntade på betygsättning och kritik på den skriftliga delen av examensarbetet. Dagarna ägnades åt golfträning i Gullbergsbro (32-35-31-33), filmtittande (Wallander-Arvet) samt träning (1 mil på motionscykel och 3 km jogging/promenad). Jag var även och fotograferade mig eftersom körkortet snart går ut och jag behövde en bra bild. Tänk att man har haft körkort i tio år redan…

På helgen var det dags för första omgången i division 2 och vi hade hemmaplan. Laget bestod av mig, Ponta, Kari, Janne, Lille-Andreas och Lars. På lördagens träning gick jag skitbra (30-33-30) och var riktigt taggad att ta många poäng på hemmaplan. På söndagen blev det dock grus i maskineriet. Framförallt var det klacken som krånglade för mig. Mina varv blev föga imponerande 39-40-30-40-30. Två jättebra varv, men resten var ju bedrövligt och gav totalt ett snitt på 35,8, precis grönt. Det var jag inte nöjd med. Laget som helhet spelade inte särskilt bra och vi fick bara med oss 1 vinst (mot Askim) och 1 oavgjord (mot Uddevalla) av dagens 5 matcher. Det hela var en stor besvikelse och vi hamnade näst sist i tabellen.

Banan som förstörde allt

fredag 9 juli 2010

Jag överlevde ex-jobbet!

Vecka 18

Så kom vecka 18, veckan när ex-jobbet skulle lämnas in. Måndagen gick åt till att skriva själva analysen av arbetet. På kvällen blev det träning i Gullbergsbro.

På tisdagen hade vi lite handledning, men det var inte så mycket fröknarna kunde komma med så här i slutskedet. Vi hade inte gjort någon mer intervju som fröknarna hade rekommenderat, men som tur var så sa de inget om det. Vi skrev en sammanfattning och så var arbetet så gott som klart. På kvällen var det tävling i Gullbergsbro. Vädret såg ostadigt ut redan från början och efter bara ett par banor började det regna. Vi kämpade oss i mål första varvet och sen bröt vi tävlingen. Jag gick ändå ganska bra, 35. Det var jag nöjd med i regnet. Det räckte till en fjärdeplats, men tyvärr så var det bara tre priser.

På onsdagen gjorde vi finliret på ex-jobbet och lämnade in det! Jag hade överlevt examensarbetet! Så skönt att det var klart! På kvällen var jag och Ponta i Eklanda och tittade på en bostadsrätt som var som ett litet litet fristående hus. Tyckte huset var fint, men det saknade trädgård och hade bara en liten altan. Vi bestämde oss ganska snabbt för att vi inte skulle lägga något bud. Bostadsrätten skulle också komma att friköpas och då skulle den ändå bli för dyr för oss, uppåt 3 miljoner.

Torsdagen blev en ledig dag för mig då arbetet var inlämnat och jag tog en ganska slapp dag hemma och gav mig bara ut på en liten cykeltur.

På fredagen skulle jag träffa Järngänget, d v s Emmy, Laura, Suzanne, Jenny och Elena. Vi hade bestämt oss för att gå på stan och äta lunch och fira att ex-jobbet var inlämnat. Vi hade också tänkt försöka få tag i en outfit till skolavslutningen. Vi gick och käkade lunch på en riktig grekrestaurang, inte som den vi hittat vid skolan som egentligen var en persisk restaurang. Det var kul att gå i affärer trots att man kände sig lite pank. Jag använda mina sista slantar till en jättefin klänning som jag hittade på KappAhl.

På lördagen gjorde jag äntligen slag i saken och träffade en kompis från nätet som jag pratat med i flera år. Det var trevligt att träffas IRL och vi gick en promenad trots att det regnade. På kvällen fortsatte jag att trotsa regnet och gick på Liseberg med Ponta, Linda, Jonas, Anton, Reine, Linn, Tomas och Gunilla. Vi körde en femkamp som blev fruktansvärt jämn. Jag var i samma lag som Tomas och Gunilla och vi fick stryk med 1 ynka poäng av Ponta, Jonas och Reine. Efter femkampen gick vi till Spökbaren och käkade middag. Jag åt en så kallad slaktarbiff som var väldigt god. Jag hade aldrig vart i Spökbaren innan och det var lite skumt för där fanns utklädda människor som betedde sig konstigt.




På söndagen var vi och tränade lite i Gullbergsbro inför seriespelet. Träningen gick kanonbra! Gick två varv som blev 29 och 31. Jag känner mig i grymt bra form för tillfället.

tisdag 6 juli 2010

MOS

Vecka 17

Denna vecka började med att fortsätta kämpa med exjobbet. Även om det är tråkigt och jobbigt så är det i alla fall skönt att rå över sin egen tid. Idag arbetade vi effektivt från 10 till 12. Sedan var vi tvungna att gå hem och ägna eftermiddagen åt att plugga arbetspsykologi inför morgondagens tenta.

På tisdagen var det så dags för utbildningens sista tenta! Det var en lite annorlunda tentamensform som gick ut på att man delades in i grupper av tre och fick sitta en timme och diskutera tentafrågorna. Sedan fick man gå in och skriva enskilt. Jag tyckte det var väldigt bra för man kunde hjälpa varandra och det blev även lättare att komma ihåg svaren när man hade diskuterat dem innan tentan. Tentan gick lysande! På eftermiddagen hade vi handledning med fröknarna och sedan med Camilla som skulle kontrollera språket i exjobbet. Båda handledningarna gick bra även om man var nära att få psykbryt på de nitiska fröknarna som ska peta i allt! På kvällen var det filttävling i Gullbergsbro. Den här gången var det 20 deltagare. Det gick riktigt bra för mig. Jag gick 32-32 och det räckte till en femteplats. Jag var 1 slag ifrån att få pris.

På onsdagen hade vi lite handledningstid med dataläraren Eva. Det passade bra för vi hade en hel problem med layouten på arbetet, men vi fick hjälp att få ordning på alltihop. Nu börjar faktiskt grunden i arbetet bli klart och det är bara ”finliret” kvar med alla källhänvisningar och dylikt. På kvällen skulle jag träffa Annelie. Vi hade tänkt ta en tur i Slottsskogen och se på pingvinerna och sedan ta en fika där, men tyvärr spöregnade det. Vi tog våra paraplyer och gick till Le pain francais i stället och tog en fika där.


Favoritfiket


På torsdagen var vi återigen i skolan och tampades med exjobbet, likaså på fredagen men då körde vi bara förmiddagspass eftersom jag var tvungen att bege mig till Slottsskogen och träna lite MOS inför helgens tävling. Jag har verkligen blivit mycket bättre på MOS sedan förra året. Mina träningsvarv blev 52 och 44.

MOS = Minigolf Open Standard


På lördagen började MOS-tävlingen med fyra kvalvarv. Vädret var ganska fint, men kallt! Jag spelade bra förutom ett varv och mina varv blev 48-52-45-44. Efter dessa kvalvarv låg jag i mitten på tabellen och jag skulle få möta Linda C på söndagens utslagstävling.

På söndagen var det lite varmare och soligt och fint. Första matchen mot Linda C blev väldigt jämn och avgjordes inte förrän på bana 18. Jag vann med 47-48. Ponta vann också sin första match och tråkigt nog fick vi möta varandra i nästa match. Den matchen spelade jag dåligt och gick 51 så Ponta vann lätt. Han fortsatte sedan att spela bra och kom på tredje plats. Eftersom vi hade en deal fick han bjuda mig på middag efter tävlingen och det blev på Amazing Thai där man själv fick plocka vad man ville ha ifrån buffén och sedan se på när kocken lagade det hela. Det var väldigt god mat och även efterrätt ingick. Efter Amazing Thai tog vi en snabb runda på Liseberg.

måndag 5 juli 2010

En chock mitt i natten

Vecka 16

På måndagen hade jag och Emmy bokat in en intervju på Hälsan & Arbetslivet. Intervjun gick väldigt bra och vi kände att vi fick mycket fakta att använda till examensarbetet.

På tisdagen var det en lång skoldag med arbetspsykologi och examensarbete. Det är så tråkigt att hålla på med examensarbetet, men nu har vi i alla fall kommit igång och börjat skriva. På kvällen ordnade vi årets första kvällstävling ute i Gullbergsbro. Det kom i alla fall tio personer och alla spelade i A. Gissa vem som kom sist på 44-40? Just det, Elin Ström. Men det gjorde inte så mycket. Det var ju första tävlingen.

På onsdagen var det återigen en heldag i skolan med arbetspsykologi och examensarbete. Sakta men säkert går det framåt.

På torsdagen var vi bara i skolan halva dagen. Har märkt att jag och Emmy är mest produktiva på förmiddagarna. Efter lunch händer det inte mycket så det är lika bra att gå hem. På eftermiddagen träffade jag Jessica som jag lärt känna på http://www.funbeat.se/ för andra gången, men det var ganska länge sedan första gången vi träffades. Vi tog en promenad uppe på Safjället, riktigt trevligt!


Safjället


På fredagen jobbade vi på med examensarbetet. Chefen från Ortopeden hörde av sig och erbjöd mig även ett fast jobb på Ortopeden på Sahlgrenska. Jag sa att jag ville fundera på saken. Ett fast jobb är ju så klart bättre än ett vikariat, men jag vill verkligen jobba i Mölndal.

Natten mellan fredag och lördag väcktes jag klockan 4 av att någon höll på och banka. Renoveringsfanatiker till grannar, tänkte jag, men det visade sig att det brann! Paniken satte in då jag kände en ganska skarp röklukt i större delen av lägenheten och framför allt ut mot trappuppgången. Såg flera grannar stå nere på gården vid brandbilarna. Jag blev hysterisk och ville springa ner till grannarna, men Ponta var lugn som en filbunke och sa att vi skulle vänta tills brandmännen sa åt oss vad vi skulle göra. Efter ett tag kom en brandman och sa att vi skulle stanna i lägenheten. Det var visst någon granne som glömt en platta på och det hela verkade lugna sig efter en stund, så vi behövde aldrig gå ut. Jag såg dock framför mig att jag skulle tvingas hoppas från tredje våningen ner på en gigantisk studsmatta, men som tur var blev det inte så dramatiskt.

På lördagen träffade jag Lolla och Dumle och vi tog en promenad vid Delsjöns golfbana. Där var väldigt vacker natur. Hade aldrig gått där förut. När vi var ute och gick fick vi syn på en liten orm vid ett stenröse. Den var lite äcklig för den var arg och visade tungan.


Delsjöns golfbana


På söndagen var det filt-KM i Gullbergsbro. Jag var som vanligt ensam i damklassen så det fick bli vad det blev. Det gick i alla fall bättre än på tisdagen och jag gick 40-34-39-35. I alla fall två hyfsade varv.