Summa sidvisningar

onsdag 16 mars 2011

Två kära återseenden på en och samma vecka

Vecka 7

På måndagen var jag på Aktiv och tränade för sista gången. Det kändes så jävla skönt att inte behöva gå dit mer. Aldrig mer behöva gå tidigare från jobbet och släpa min tunga gymväska till Mölndals centrum och köra det sega, tråkiga programmet. Befrielse!

På tisdagen träffade jag min gamla vän, Pokermats, som var i Sverige på en blixtvisit. Han hade varit på resande fot i flera månader i Thailand och Filippinerna och hade mycket spännande att berätta. Vi tog en fika i Vasastan och pratade av oss ett par timmar. Han hade även med sig några av mina gamla filmer med Nallis. Ska bli kul att titta på dem någon dag! Pokermats framtidsplan var nu att återvända till Norge och skaffa mer pengar för att återigen resa runt i världen.

På onsdagen var det kvällstävling i Askim. Fy fan vad dåligt det gick. Det här var nog min sämsta tävling där ever. Tre riktigt dåliga varv: 33, 32 och 31. Det kändes som om detta kanske var sista gången jag var med där. Är lite trött på eb över huvud taget och Askimshallen i synnerhet. Ska nog ta ett litet upphåll från golfen tills vi åker till Tyskland i påsk.

På torsdagen begav jag mig till Friskis & Svettis i Mölndal för att testa på yoga och det var en riktig höjdare! Väldigt trevlig och behaglig träning som nog passar bra för min lite stela kropp. Det är ju också bra att man får öva på att slappna av för det är jag inte så bra på. En del på yogapasset var verkligen sjukt viga och kunde typ stå på huvudet. Jag ska försöka att gå på yoga en gång i veckan nu och sedan träna själv en gång i veckan på gymmet. Det känns som en bra och hållbar plan. Frågan är bara om man ska köpa något kort på Friskis & Svettis eller om det är bättre att betala per gång. Nu har jag använt 2 kuponger som finns i Mölndalshäftet och har 1 kupong kvar. Man kanske kan köpa ett nytt Mölndalshäfte sedan för det kostar bara 100 kr, så då blir det 33 kr/pass vilket är billigt. Frågan är ju om de tycker det är okej att man dyker upp med gratiskupong vecka efter vecka.

Efter en ganska intensiv arbetsvecka med aktiviteter varje kväll var jag ganska slutkörd på fredagskvällen. Jag och Ponta hade inte så mycket planer för helgen så vi tyckte det passade perfekt att ta en riktig filmhelg och hyra 3 filmer i 3 dagar. Filmerna blev Puss, Inception och Knight & Day. Det visade sig dock vara riktigt dåliga val för både Puss och Inception var riktigt dåliga filmer. Knight & Day var helt okej och lite smårolig.

På lördagen var det soligt och fint väder även om det var kallt så jag och Ponta träffade Louise & Johan för en spontan promenad i Skatås. Det var skönt att komma ut i skogen och röra på sig lite. Det var längesedan jag gick någon långpromenad. På kvällen var det dags för en liten reunion med Järngänget från klassen på Mañana. Trots att vi inte träffats på flera månader (med undantag för Jenny som också jobbar på Mölndal) så kändes det som igår. Det blev en riktigt trevlig kväll med god mat och mycket snack. Jag har verkligen saknat "mina tjejer". Nu får vi försöka träffas snart igen.

Suzanne, Jenny och Laura


Jag och Emmy


Vitlöksbröd, tigerräkor, pata negra-skinka och oxfilé med salsa

På söndagen blev det en sväng på Ikea för hela min familj skulle dit. Vi träffades och åt lunch och det var smockfullt i restaurangen. Ingen höjdare att åka till Ikea på helgen egentligen. Jag och Ponta spanade lite på bäddsoffor, men tyckte inte att de hade någon riktigt snygg. Vi tittade också på sängbord som vi måste köpa när vi flyttar, men köpte inget den här gången. Det blev bara lite småsaker på Ikea. Efteråt åkte vi och visade huset för familjen. De tyckte att det såg fint ut utanpå och att området verkade trevligt.

onsdag 9 mars 2011

Tourfinal i Vänersborg

Vecka 6


Den här veckan började med jobb och sedan styrelsemöte på måndagskvällen. Varje gång jag ska på ett styrelsemöte känner jag att jag hellre hade gjort något annat den kvällen. Därför har jag beslutat mig för att gå ur styrelsen. Det var inte så roligt som jag hade tänkt mig utan jag lägger hellre min tid på andra saker. Eftersom jag bara hade fyllnadsval på 1 år så får jag lov att gå ur styrelsen till årsmötet. Berättade för de andra i styrelsen att jag skulle sluta och de försökte få mig att ändra mig, men det gick inte.

På tisdagen hade vi avdelningssekreterarmöte på jobbet. Jag tyckte mötet gick bra och det känns väldigt bra med den nya chefen. Vi bestämde bl a att vi ska ha ett informellt veckomöte varje måndagsmorgon med bara avdelningssekretarna. Det kan vara skönt att träffas en gång i veckan och lufta olika problem och ta hjälp av varandra. På kvällen skulle jag återigen till den andra sjukgymnasten som jobbar med yoga. Hon var jätteglad att höra att min huvudvärk hade blivit så mycket bättre sedan jag började tänka på hållningen. Hon visade mig ytterligare några yogaövningar. Sedan diskuterade vi min träning och kom fram till att jag ska sluta med sjukgymnastik nu och i stället köra yoga en gång i veckan samt styrketräning på egen hand en gång i veckan. Det tyckte jag lät som en bra plan. Efteråt åkte jag till en syateljé och hämtade 2 par byxor som jag lämnat in för uppläggning. Så nu har jag i alla fall 2 par byxor som passar och är snygga. Skönt!


På onsdagen var det kvällstävling i Askim som jag var med på. Jag verkar inte längre få till det alls i Askim utan mina varv blev höga: 27-30-28. Tycker inte det är lika skoj att spela där längre och jag funderar på att trappa ner på onsdagstävlingarna.


På torsdagen skulle jag träffa klassisarna Malin och Jenny för att luncha, men Jenny var inne i en Nutriletteperiod så hon kom inte. Jag och Malin lunchade i alla fall och det var trevligt. Vi pratade en del om huset och den kommande renoveringen och jag började inse att det kanske är lite överoptimistiskt att tro att man ska hinna tapetsera om 3 rum på en helg... Efter jobbet var jag och fikade med Annelie på Frölunda Torg. Det blev en fika på Espresso house eftersom Annelie är tokig i det stället. Själv tycker jag inte de är så speciella, men helt ok. Efteråt gick vi i affärer en stund och jag shoppade en aquablå tunn, sladdrig tröja på New Yorker, en sån där utan knappar som ska hänga och slänga lite. Svårt att förklara, hehe. Den var snygg i alla fall!


Fredagen var min sista dag med handledare på avdelning 233. Det kändes riktigt läskigt att inte ha någon livlina nästa vecka, men vi får se hur det går. Känns som att jag hade behövt någon vecka till. Jag började helgen på bästa sätt, nämligen med en massage på Aktiv på fredagskvällen.


På lördagen bar det iväg till Vänersborg. Jag och Ponta hade även med oss Ulla från Askim i bilen eftersom hon inte hade någon klubbkamrat som skulle spela tourfinalen. På vägen upp till Vänersborg hamnade vi i bilkö för det hade hänt en riktig seriekrock vid Ljungskile. Tror det var 8 bilar inblandade. Tur att vi inte hamnade i den krocken. Vi tränade i stort sett hela dagen på eb-banorna. Träningen gick lysande! Mina varv blev 20-22-23-21-21. Det var roligt att få till ett 20-varv för det var ganska längesen jag gick så lågt. På kvällen var vi ute och åt med Ulla på Koppargrillen som ska vara Vänersborgs flotta restaurang. Tyckte mer den kändes som en riktig sylta och vi fick bord ända framme vid stekbordet. Maten var i alla fall god. Jag åt en god köttbit med bearnaise och pommes. Jag och Ponta skulle sedan sova över i Fuskarns lägenhet eftersom han i sin tur sov hos Bernie. Tyckte det var skönt att slippa åka hem, men jag ångrade mig nästan när jag insåg att Fuskarn lever i värsta misären. Man kunde inte ens använda kranen i badrummet utan man fick tvätta händerna i köket. På kvällen såg vi på Melodifestivalen och det var en riktigt dålig omgång. Den enda låten jag tyckte var hyfsad var My heart is refusing me med Loreen. Tyckte varken Sanne Nilsen eller Brolle hade bra låtar även om de är bra annars.


På söndagen var det dags för tourfinalen. Tävlingen inleddes med 2 kvalvarv. I B-klassen där jag spelar var vi 6 stycken som gått till final och 4 av oss skulle få spela vidare efter kvalet. Jag började starkt med ett 21-varv och låg bra till. Låg rätt bra till andra varvet också tills jag kom till blixten som inte brukar vara några problem, man bör inte få mer än 2 där eftersom man spelar vall. Jag råkade dock gå i för tidigt så jag fick långläge. Sen gjorde jag bort mig och puttade stenhårt så jag fick tillbaks bollen till samma läge. Puttade sedan löst så den drog och det blev en femma. Riktigt pinsamt. Som tur var gick jag precis vidare till cupspel. Jag fick möta Bengt Svensson i semifinalen som jag slog ganska lätt. I finalen fick jag möta norrmannen Finn. Ledde i början, men tappade sedan tre banor i rad och fick till sist se mig besegrad på bana 17. Var ganska nöjd ändå med andraplatsen och spelet över huvud taget. Efter tävlingen åkte jag och Ponta och åt en segermiddag på Sokrates Taverna, väldigt god grekisk mat i form av zouvlaki som jag älskar.

Jag och Gädda kom båda 2:a, men i varsin klass.

fredag 4 mars 2011

Äntligen en lösning på huvudvärken

Vecka 5

Det här med hållningen har verkligen hjälpt mot huvudvärken! Från att ha haft huvudvärk och ont i nacken så gott som varje dag har det gått till kanske två gånger i veckan. Tänk att en sådan liten grej kan göra så mycket. Och tänk att jag inte har kommit på det tidigare! Här har man kämpat i över ett år med sjukgymnastik/akupunktur två gånger i veckan. Tänk så mycket tid jag har lagt på det. Men det känns verkligen skönt att ha blivit av med den mesta huvudvärken nu. Underbart!

Den här veckan har jag varit under upplärning på 233. Upplever det som att det är den svåraste avdelningen jag har varit på för det är så mycket att hålla reda på och så många kringuppgifter. Men det blir nog roligt sedan när man har kommit in i det hela.

Den här veckan blev det två träningspass på Aktiv med styrketräning. Börjar känna att jag kanske ska sluta där nu när jag har hittat något annat som har hjälpt. Visst är det bra med styrketräning, men jag kanske kan klara det på egen hand i stället och slippa binda upp mig så med tider som jag gör på sjukgymnastiken.

På onsdagen var jag med på kvällstävling i Askim. Första varvet var rent bedrövligt. Jag var sååå nära high score på eb som är 35. Det blev 34. Hemskt! De andra två varven gick det bra igen och det blev 25 och 24. Jag och Ponta har fått en dålig vana. Varje onsdag efter kvällstävlingen åker vi till Burger King och köper mat. Gott, men onyttigt!

På lördagen hade vi bestämt oss för att åka till Varberg. Jag har längtat så efter havet ett tag nu så vi åkte ner till strandpromenaden och gick ett varv runt Fästningen. Först blåste det så in i helvete så jag trodde aldrig vi skulle komma runt, men när vi bara kommit förbi fästningshörnan som var det värsta blåshålet var det jättefint väder. Havet var vackrare än någonsin och det var synd att jag inte hade med mig kameran. Det låg is på havet, men de 10 metrarna som var närmast stranden var isfria och där porlade vattnet så härligt. Jag älskar verkligen havet! Längtar efter våren och sommaren nu. Den här vintern har varit så lång och utdragen. På kvällen såg jag och mamma på första omgången av Melodifestivalen medan pappa och Ponta kollade på någon tråkig match. Jag tyckte de flesta låtarna var okej, men det var ingen som var sådär jättebra. Den jag gillade bäst var Social butterfly, men den åkte ju ut direkt. Däremot tyckte jag han kunde klätt sig lite snyggare och låta bli att sno Karlsson på takets outfit.

http://www.youtube.com/watch?v=EF3UMsHdit4

Tyckte även In the club med Danny var ganska bra och den gick ju till final.

http://www.youtube.com/watch?v=d_iz6e3ETPg

Mamma gillade rapparkillen som gick till final.

http://www.youtube.com/watch?v=9iIcoRrZT2o

På söndagen utnyttjade jag Mölndalshäftet och åkte och tog en gratisträning på Friskis & Svettis. Eftersom det inte skulle vara något pass på ett bra tag så blev det lite träning på gymmet och endast löpband. Jag sprang 3,5 km. Det tyckte jag var lagom. Tycker Friskis & Svettis i Mölndal har ett fint gym där jag skulle kunna tänka mig att träna.

torsdag 3 mars 2011

Seriespel i Borås

Vecka 4


Den här veckan skulle jag börja så smått på avdelning 233 och läras upp av den gamla läkarsekreteraren Camilla. Samtidigt så var jag tvungen att vara på 232 måndag och tisdag. Det blev lite att jag sprang emellan avdelningarna, men jag lärde mig ju lite i alla fall. På måndagen var jag på Aktiv och tränade med sjukgymnasten.


På tisdagen hade jag bokat tid hos en annan sjukgymnast som min gamla hade rekommenderat. Eftersom varken akupunktur eller styrketräning hjälpt något vidare mot huvudvärken/nackvärken så var det dags att prova något nytt. Den här sjukgymnasten var specialiserad på avslappning. Först fick jag beskriva mina besvär lite och sedan undersökte hon mig. Bl a så ställde hon mig framför spegeln och frågade vad jag tyckte om min hållning. Jag har hört ibland att jag har lite dålig hållning (mest från mamma), men har inte tänkt så mycket på det. Men nu när jag stod framför spegeln såg jag verkligen att jag stod som en hösäck. Sjukgymnasten förklarade att när jag inte drar tillbaka axlarna så åker huvudet automatiskt fram och då kommer nerverna i nacken i kläm exakt där som jag har ont. Detta lät som en ny infallsvinkel så jag ska genast börja tänka på hållningen. Sedan visade hon mig lite yogaövningar som jag ska göra under arbetsdagen när jag har tid och även hemma någon gång varje dag. Det kändes väldigt bra med den här sjukgymnasten och när jag gick hem därifrån tänkte jag verkligen på att sträcka på mig och det var väldigt jobbigt! Det måste betyda att det var helt ovant för mig att sträcka på mig.


På onsdagen var jag och tränade lite på gymmet. Körde styrketräning som på sjukgymnastiken.


På torsdagen var det lunch med klassisarna Jenny och Malin. Trevligt! Det var även möte med avdelningssekreterarna och den nya chefen på eftermiddagen. Jag tycker den nya chefen verkar bra och handlingskraftig!


På fredagen slutade jag lite tidigare för jag skulle iväg till Aleris och träffa en ryggspecialist igen. Min rygg har inte blivit bra trots 4 månaders sjukgymnastik så nu var det dags för något nytt även där. Den här läkaren var väldigt bra och han skickade iväg mig på röntgen direkt. Det hela gick rätt så fort, typ en timme allt som allt. Det är annat än den offentliga sjukvården. Nu får jag vänta typ 1 månad på att få en ny tid och då ska jag få veta hur det såg ut på röntgen. På fredagskvällen var jag på gymmet igen och körde konditionsträning. Läkaren hade nämligen rekommenderat att köra kondition i stället för styrketräning med tanke på ryggen. Det hade jag aldrig kunnat tro att det skulle vara bättre, men tydligen är det det. Tycker faktiskt det är lite roligare att köra kondition så det är ju bara bra.


Hela lördagen spenderades i Borås tillsammans med laget då vi tränade inför söndagens seriespel. Den här gången var spelet väldigt ojämnt från min sida. Varven blev 28, 35, 41, 36 och 32.

På söndagen var det så dags. Jag måste säga att skärpte till mig avsevärt när det väl gällde. Ofta krävs det ju en tävling för att man ska spela riktigt bra. Första matchen mötte vi Uddevalla och man trodde att det skulle bli en lätt match. Det blev dock lite svettigt ett tag, men till slut vann vi med 13 slag. Jag gick 32. Min motståndare fick byta ut sig, men totalt slog jag dem med 11. Andra matchen var det dags för Tuve och det blev en ruskig historia som slutade helt oavgjort. Jag gick 29 och lyckades slå min motståndare Thomas Aronsson med 1. Tycker det är rätt kul att gå mot honom för vi är ofta väldigt jämna och det brukar bli bra matcher. Sedan var det dags för Laxen. Den matchen kunde man bara inte förlora och det blev mycket riktigt en lätt seger med 64 slag. Jag gick 30 och slog min motståndare Pierre med 15 slag. Sedan kom ödesmatchen mot Kungälv som vi som vanligt förlorade. Nu spelade Kungälv jättebra så det var inte mycket att säga om det. Jag gick 31 och slog i alla fall min motståndare Calle med 5. Det är så typiskt att Kungälv alltid ska få till det mot oss. En av deras sämre spelare gick skitbra, hade inte varit i närheten av det resultatet innan idag. Det är så typiskt. Sista matchen mot Göteborg blev också en rysare. Det var jättejämnt i slutet och ingen visste exakt vad det stod i matchen då coacherna hade olika besked. Till slut blev även denna match oavgjord och det tack vare att Göteborg slog bort sig på slutet. Jag gick 31 och spelade oavgjort mot min motståndare Bengt. Jag var i alla fall obesegrad den här helgen. Var jättenöjd med mitt spel och var faktiskt trea i laget. Tyvärr så låg vi kvar på bronsplats efter den här helgen.