Summa sidvisningar

torsdag 3 mars 2011

Seriespel i Borås

Vecka 4


Den här veckan skulle jag börja så smått på avdelning 233 och läras upp av den gamla läkarsekreteraren Camilla. Samtidigt så var jag tvungen att vara på 232 måndag och tisdag. Det blev lite att jag sprang emellan avdelningarna, men jag lärde mig ju lite i alla fall. På måndagen var jag på Aktiv och tränade med sjukgymnasten.


På tisdagen hade jag bokat tid hos en annan sjukgymnast som min gamla hade rekommenderat. Eftersom varken akupunktur eller styrketräning hjälpt något vidare mot huvudvärken/nackvärken så var det dags att prova något nytt. Den här sjukgymnasten var specialiserad på avslappning. Först fick jag beskriva mina besvär lite och sedan undersökte hon mig. Bl a så ställde hon mig framför spegeln och frågade vad jag tyckte om min hållning. Jag har hört ibland att jag har lite dålig hållning (mest från mamma), men har inte tänkt så mycket på det. Men nu när jag stod framför spegeln såg jag verkligen att jag stod som en hösäck. Sjukgymnasten förklarade att när jag inte drar tillbaka axlarna så åker huvudet automatiskt fram och då kommer nerverna i nacken i kläm exakt där som jag har ont. Detta lät som en ny infallsvinkel så jag ska genast börja tänka på hållningen. Sedan visade hon mig lite yogaövningar som jag ska göra under arbetsdagen när jag har tid och även hemma någon gång varje dag. Det kändes väldigt bra med den här sjukgymnasten och när jag gick hem därifrån tänkte jag verkligen på att sträcka på mig och det var väldigt jobbigt! Det måste betyda att det var helt ovant för mig att sträcka på mig.


På onsdagen var jag och tränade lite på gymmet. Körde styrketräning som på sjukgymnastiken.


På torsdagen var det lunch med klassisarna Jenny och Malin. Trevligt! Det var även möte med avdelningssekreterarna och den nya chefen på eftermiddagen. Jag tycker den nya chefen verkar bra och handlingskraftig!


På fredagen slutade jag lite tidigare för jag skulle iväg till Aleris och träffa en ryggspecialist igen. Min rygg har inte blivit bra trots 4 månaders sjukgymnastik så nu var det dags för något nytt även där. Den här läkaren var väldigt bra och han skickade iväg mig på röntgen direkt. Det hela gick rätt så fort, typ en timme allt som allt. Det är annat än den offentliga sjukvården. Nu får jag vänta typ 1 månad på att få en ny tid och då ska jag få veta hur det såg ut på röntgen. På fredagskvällen var jag på gymmet igen och körde konditionsträning. Läkaren hade nämligen rekommenderat att köra kondition i stället för styrketräning med tanke på ryggen. Det hade jag aldrig kunnat tro att det skulle vara bättre, men tydligen är det det. Tycker faktiskt det är lite roligare att köra kondition så det är ju bara bra.


Hela lördagen spenderades i Borås tillsammans med laget då vi tränade inför söndagens seriespel. Den här gången var spelet väldigt ojämnt från min sida. Varven blev 28, 35, 41, 36 och 32.

På söndagen var det så dags. Jag måste säga att skärpte till mig avsevärt när det väl gällde. Ofta krävs det ju en tävling för att man ska spela riktigt bra. Första matchen mötte vi Uddevalla och man trodde att det skulle bli en lätt match. Det blev dock lite svettigt ett tag, men till slut vann vi med 13 slag. Jag gick 32. Min motståndare fick byta ut sig, men totalt slog jag dem med 11. Andra matchen var det dags för Tuve och det blev en ruskig historia som slutade helt oavgjort. Jag gick 29 och lyckades slå min motståndare Thomas Aronsson med 1. Tycker det är rätt kul att gå mot honom för vi är ofta väldigt jämna och det brukar bli bra matcher. Sedan var det dags för Laxen. Den matchen kunde man bara inte förlora och det blev mycket riktigt en lätt seger med 64 slag. Jag gick 30 och slog min motståndare Pierre med 15 slag. Sedan kom ödesmatchen mot Kungälv som vi som vanligt förlorade. Nu spelade Kungälv jättebra så det var inte mycket att säga om det. Jag gick 31 och slog i alla fall min motståndare Calle med 5. Det är så typiskt att Kungälv alltid ska få till det mot oss. En av deras sämre spelare gick skitbra, hade inte varit i närheten av det resultatet innan idag. Det är så typiskt. Sista matchen mot Göteborg blev också en rysare. Det var jättejämnt i slutet och ingen visste exakt vad det stod i matchen då coacherna hade olika besked. Till slut blev även denna match oavgjord och det tack vare att Göteborg slog bort sig på slutet. Jag gick 31 och spelade oavgjort mot min motståndare Bengt. Jag var i alla fall obesegrad den här helgen. Var jättenöjd med mitt spel och var faktiskt trea i laget. Tyvärr så låg vi kvar på bronsplats efter den här helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar