Summa sidvisningar

måndag 26 september 2011

Liseberg och bokmässan

Vecka 38

Den här veckan började med en semesterdag. Så himla skönt att vara ledig på en måndag! Jag och Ponta var väldigt effektiva. Vi började med att montera skötbordet. Sedan åkte vi in till Bergakungen och gick på Jägarna 2 mitt på dagen. Jag tyckte filmen var jättebra och spännande trots att jag inte hade sett ettan. Peter Stormare är en av mina favoritskådisar och han var bra i sin roll. Man slapp också se Rolf Lassgård naken. Efter bion åkte vi hem och skruvade ihop spjälsängen också. På kvällen satte jag igång att olja utemöblerna. Jag får ta en stol i taget så jag kan ha den under tak eftersom det regnar varenda dag.

En favorit

På tisdagen började föräldrautbildningen. Tyvärr så gick den mellan 14 och 16 så jag fick flexa ut tidigt från jobbet. Det var 7 tjejer och 5 killar med på föräldrautbildningen. Det var uppdelat så att man fick diskutera mammorna för sig och papporna för sig. Sedan hade barnmorskan också lite föreläsning och man fick ställa frågor. Det var ganska roligt att träffa de andra mammorna som verkade trevliga. Jag lärde mig också lite nytt, bl a att jag tydligen ska försöka äta under förlossningen. Nästa gång ska vi prata mer om förlossningen samt se en film. Det dåliga med föräldrakursen var att jag nu känner mig mera rädd för att föda än tidigare. Innan har jag inte tänkt så mycket på själva förlossningen utan tänkt att det är så långt kvar, men nu känner jag mig plötsligt väldigt oförberedd. Men det kanske känns bättre när kursen är slut och man har lärt sig lite mer.

På onsdagen var jag en sväng på Plantagen och använde presentkortet som jag fått av Louise, Johan och Viktor när jag fyllde år. Jag köpte ljung och silvergirland till balkonglådan som förhoppningsvis ska stå sig hela hösten. Så här fint blev det!
På torsdagen var vi på Rusta och köpte två presenningar, en liten till grillen och en stor som vi ska till att täcka bordet på altanen eftersom det inte får plats i förrådet.

På fredagskvällen var vi bjudna till Karin på middag eftersom Charlotta, Hanna och Elias var där på besök. Det var jättetrevligt och som vanligt kul att träffa dem. Hanna hade gjort ett jättefint halsband till mig som jag fick i födelsedagspresent. Charlotta hade också med sig lite babykläder och andra saker till bebisen som kan vara bra att ha.
På lördagen åkte vi ut till Louise och Johan en sväng för vi skulle få en elektrisk gräsklippare som de inte ville ha. Sedan åkte vi vidare in till stan för att gå på Liseberg med Charlotta och barnen. Dock var det helt omöjligt att hitta en parkering i närheten av Liseberg p g a den pågående bokmässan. Det slutade med att Ponta fick åka och parkera på Willys i Mölndal. Det var den närmaste parkeringen han kunde hitta. Det var kanonväder så det var riktigt mysigt att gå på Liseberg. Jag åkte Ponnykarusellen och en annan karusell med flygplan tillsammans med Hanna. Vi kunde även sitta ute och äta lunch i solen.
På söndagen kom mamma och pappa upp för att gå på bokmässan. Eftersom Ponta tagit ett extra arbetspass hängde jag på till mässan. Det var riktigt trevligt. Trots att jag läser mycket böcker hade jag aldrig varit på bokmässan förut. Jag gjorde en del fynd. Köpte 5 böcker för totalt 150 kr, 2 inbundna och 3 pocket. Nu har jag 21 böcker hemma som bara ligger och väntar på att bli lästa, så nu får jag inte köpa någon bok på länge. Efter mässan gick vi till Danilo på Bergakungen och åt lunch. Sedan åkte vi hem till mig och drack kaffe. Mamma hade med sig några olika gardiner som vi skulle prova i extrasovrummet. Det var ett par grårosa som nog kan passa där. Jag får fundera på saken. Nu har jag ett par fina gula gardiner, men tyvärr passar de inte optimalt i det rummet.

Graviditetsstatus:
Nu har jag gått in i vecka 36. Skulle jag föda nu behöver jag inte åka till specialförlossningen utan det är den vanliga förlossningen som gäller. Den här veckan har det gått bra. Jag tycker faktiskt ryggen har blivit lite bättre. Däremot har jag haft lite mensvärkliknande smärta vid några tillfällen. Kanske förvärkar? Bebben rör sig fortfarande otroligt mycket trots att det är ont om plats där inne. Nu har jag gått upp 11 kg. Hoppas det inte blir så mycket mer. Nästa besök hos barnmorskan blir på fredag.



onsdag 21 september 2011

Värmlandshelg

Vecka 37


På tisdagen var det återigen dags för ett besök hos barnmorskan Therese. Den här gången kollade de blodtryck som var bra 125/63 samt blodsocker som låg på 4 någonting vilket också var normalt. Vi fick också lyssna på bebisens hjärta och kolla att han låg kvar med huvudet ner. Allting var normalt och han följer sin tillväxtkurva fint. Nästa vecka ska vi börja på föräldrautbildning.


På onsdagen det min födelsedag. Det kändes inte så farligt att fylla 30. Jag tror det hade varit värre om jag hade haft ett oordnat liv utan jobb och partner och sådär. Nu känns det ändå okej att fylla 30 när man har fixat det mesta och har en liten bebbe på gång. Jag blev överraskad på jobbet av mina kollegor med fika och present vilket var jättekul. Jag fick ett presentkort på smycken som en av arbetsterapeuterna på jobbet säljer. När jag kom hem från jobbet låg det en jättestor blombukett på bordet som Ponta hade köpt, jättefina!




Gladiolus


På kvällen hade vi lite enklare kalas. Louise, Johan, Viktor, Annelie, mamma, pappa, Karin och Ulf var bjudna.





Jag bjöd på tårta med jordgubbar och blåbär och fick många fina presenter.




Det var en bra födelsedag. Jag ska ha lite kalas för släkten om ett par veckor. Eftersom de har långt att åka får det bli på helgen.



På fredagen slutade jag lite tidigare eftersom vi skulle åka upp till Värmland. Kom iväg vid 15:30, men det var ändå bilkö ända till Kungälv så resan blev lite seg. Jag provkörde i alla fall den nya bilen för första gången och den var helt okej att köra.

På lördagen var det Årjängs marknad och det var lite grann därför vi åkte till Värmland den här helgen. Jag hade aldrig varit på den marknaden innan och jag hade aldrig trott att det skulle vara så stort. Jag köpte en del bra grejer på marknaden; 16 par sockar för 100 kr, en jättesöt gråluddig overall till bebben med luva och små öron på, en födelsedagspresent till mamma samt lite godis, ost och korvar. Vi passade också på att äta lunch på marknaden i form av jättegoda räkmackor. Efter några timmars promenerande bland marknadsstånden var i alla fall jag helt slut i benen och fick åka hem och slappa lite. Orkade dock med en kort svampletarrunda i skogen och vi hittade ett par liter kantareller. På kvällen åkte vi iväg och tittade på Dalslands kanal där de hade öppnat slussen så det var värsta vattenfallet. Tog en del fina kort på detta.





På söndagen ösregnade det. Jag och Ponta hade tagit ledigt på måndagen för att få en långhelg i Värmland, men vi bestämde oss i stället för att åka hem redan på söndagen. Vi hade en del att fixa med hemma också. På hemvägen stannade vi på Hisingen och åt på Mr Johansson och det var gott som vanligt. Vi stannade också till på IKEA i Bäckebol eftersom jag fått presentkort där i födelsedagspresent. Jag köpte en svart skohylla som jag spanat in som skulle passa bra i hallen till vår svarta skänk.


Skohyllan "Tjusig" från IKEA

På kvällen köpte vi godis och hyrde film, Irene Huss - En man med litet ansikte. Den var som vanligt lite överdriven, men annars bra.


Däremot gick Bingolotto inte bra den här gången heller. Vi kanske bara hade nybörjartur i början.



Graviditetsstatus:
Nu har jag gått in i vecka 35. Nu borde bebben vara omkring 45 cm lång och väga 2,6 kg. Själv har jag gått upp 10,5 kg men har ännu inte knäckt 70-ribban. Det kommer jag nog i och för sig att göra innan det här är över. Den här veckan har jag mått ganska bra. Har bara haft lite ont i ryggen när jag har suttit i bilen. På tisdag börjar föräldrautbildningen.


Vecka 35









tisdag 13 september 2011

Renovering

Vecka 36



Den här veckan har vi haft hantverkare hemma måndag-onsdag som har målat om i trappan och hallen där uppe samt tapetserat barnrummet. Det känns skönt att ha fått i ordning nu innan bebisen kommer. Här kommer bilder från före och efter!




Hallen före


Hallen efter

Barnrummet före



Barnrummet efter

Närbild på Bambibården


Trappan före


Trappan efter





På tisdagen skulle jag "inviga" min nya cykel så jag cyklade in till stan för att fika med Louise och Annelie. Cykeln är helt underbar och så lätt att cykla på. Man sitter också väldigt bekvämt på den. Jag hade medvind och det gick fort in till Göteborg. Vi tog en fika på Espresso House. Det var första gången vi gick på café på väldigt länge eftersom Viktor har varit så liten. När jag skulle cykla hem hade det börjat regna och blåsa värsta stormen ute. Det var ett rent helvete att ta sig hem till Mölndal. Jag övervägde att ta buss hem, men vågade inte lämna min nya cykel på stan. Det var bara att sätta igång och trampa! Det tog hur lång tid som helst och när jag kom hem var jag som en dränkt katt.


På fredagen åkte Ponta till Kungsbacka för att provköra Volvo V70:n igen. Han provkörde till Mölndal och hämtade mig så att jag också fick provåka bilen. Jag tyckte bilen verkade bra. Den är 2 år nyare än Saaben och har gått 7000 mil tror jag. Däremot är den inte lika snygg invändigt, men det är ju väldigt bra med utrymme och stort bagage. Sedan släppte Ponta mig på Freeport medan han åkte och diskuterade med bilförsäljaren. Det var fortfarande mycket rea på Freeport och jag köpte ett linne på MQ. Är numera uppe i storlek L. När Ponta kom och hämtade mig hade han bestämt sig för att köpa Volvon, så på torsdag får vi ny bil! I den här bilen kan vi också montera barnbilstolen i framsätet eftersom man enkelt kan koppla ur air bagen med en nyckel. Det kunde man inte på Saaben.


På lördagen hade jag och Ponta lovat att stå i kiosken på golfen lite. Vi åkte dit vid 13-tiden för att lösa av Björlin. Det var ganska regnigt då och det kom bara 2 personer och spelade. Efter 1,5 timme bestämde vi oss för att stänga och åka hem. Sedan på kvällen blev det bättre väder och då åkte vi tillbaka för vi skulle ha klubbmästerskap på äventyrsbanan på kvällen. För en gångs skull var jag inte ensam i damklassen för Staffans flickvän var med. Hon är nybörjare, men jag vet att de har spelat mycket på den banan så jag misstänkte att hon kunde bli farlig! Första varvet gick jag 48 (ungefär vad jag brukar gå) och hon gick 45. 3 slag efter, men jag kämpade på. Det var ju ett varv till. Jag gick 48 även andra varvet och då gick hon 53 tror jag, så jag lyckades vinna. Det kändes skönt! Det var riktigt roligt att tävla igen och den här gången spelade jag med min egna klubba för första gången på MOS-banan. Efter tävlingen hade vi lite middag med smörgåstårta vilket var trevligt.

http://www.gullbergsbro.com/Docs/res_MOS_KM_2011.pdf


På söndagen firade jag och Ponta 1 år som förlovade. Vi hade tänkt gå på bio och gå ut och äta, men jag hade ont i magen och vi var båda väldigt trött och sega. Vi tog en hemmadag i stället och bestämde oss för att gå ut och äta någon annan dag. Vi gav i alla fall varandra presenter. Ponta fick en tröja av mig och jag fick två härliga rosa efterrättsskålar från Mine. På eftermiddagen fick jag lite mer ork och då bakade jag ett gäng kanelbullar inför min födelsedag nästa vecka.



Mine efterrättsskål

Graviditetsstatus:
Nu har jag gått in i vecka 34. Nu ska bebben vara färdigutvecklad förutom lungorna som behöver lite mer tid. Den här veckan har varit jobbig för fredag-söndag har jag haft sammandragningar och ont i magen + att magen har känts stenhård. Än så länge har jag gått upp 10,5 kg.


Vecka 34

tisdag 6 september 2011

En vecka full med shopping

Vecka 35



På tisdagen var det återigen dags för ett besök hos barnmorskan. Jag fick kontrollera blodtrycket som var bra 120/63. Jag skulle också väga mig. Deras våg måste vara konstig för jag vägde 5 kg mer än jag brukar göra på vågen hemma. (Eller så är det våran våg som är en så kallad glädjevåg). Tur att jag själv har koll på min viktuppgång eftersom jag vägt mig hela tiden hemma på samma våg. Sedan skulle hon känna hur bebisen låg och det visade sig att han redan har fixerat sig med huvudet neråt. Det var skönt att höra för min mardröm är att de ska behöva vända barnet rätt. Det verkar läskigt. Bebben följde sin tillväxtkurva bra och hjärtat lät också bra. Han hade 150 i puls, förutom när barnmorskan råkade trycka honom på huvudet. Då blev han arg och pulsen gick upp till 175!


På onsdagen skulle jag ge simhallen en andra chans. Förra gången fick jag sådan fruktansvärd halsbränna av att simma. Den här gången gick det bra de första 200 metrarna, sedan kom halsbrännan. Jag pinade mig i alla fall igenom simpasset på 1000 meter och sedan belönade jag mig med en 5-minutersbastu. Bastubad lär ju vara farligt för bebisen, men 5 min tror jag inte spelar någon större roll. Detta får dock bli slutet på min "simkarriär". Får väl återuppta det med babysim sedan när bebisen har kommit.



Nu har vi fått tag i en målare som ska komma och renovera lite hemma hos oss. På torsdagen var han hemma och rekade i huset. Vi bestämde att han skulle spackla över tapeterna i trappan och hallen där uppe samt måla vitt. Det kommer nog att bli jättefint och lite ljusare. Nu är det gröna slitna tapeter där. Han ska också tapetsera i barnrummet och måla taket i både barnrummet och hallen/trappan. På måndag sätter de igång!


Ponta har blivit allt mer sugen på att byta bil den senaste tiden och på fredagen åkte han till Kungsbacka för att titta på en Volvo V70. Jag som inte är så intresserad av bilar fick sysselsätta mig med att gå på Freeport under tiden. Jag måste säga att jag älskar att gå på shoppingrunda alldeles ensam. Det är så skönt att kunna gå i lugn och ro och titta på allt. Jag hittade också en hel del. Köpte en present till Ponta på hans favoritaffär J Lindeberg eftersom vi snart firar 1 år som förlovade. Sedan fyndade jag ett par grå tights med knappar där nere till mig på MQ. De hade kostat 200 och var nedsatta till 50. Köpte även presenter till pappa och mamma som snart fyller år.



På lördagen åkte vi till Varberg en sväng för att titta på en cykel till mig. Min gamla har gått sönder och blivit lagad så många gånger att jag tycker det är dags för en ny. Jag ska få en i 30-årspresent av mamma och pappa. Vi var på två olika cykelaffärer i Varberg som hade rea, men cyklarna var ändå sjukt dyra. Gick inte att få tag på en för mindre än 5200. Jag bestämde mig för att titta lite i Göteborg också. Efter cykelletandet var vi hungriga och åt lunch med mor och far på Paganini. Jag åt en jättegod grekisk sallad med tsatsiki. Barnvagnen som mamma och pappa hade beställt hade kommit nu. Det blev till slut en Emmaljunga City Cross 2012, kornblå. Jättefin är den!

Emmaljunga City Cross 2012




På eftermiddagen åkte jag och Ponta en sväng till Ullared för att shoppa det sista till bebisen. Det blev lite kläder och en åkpåse till vagnen. Jag hittade även en höstjacka (kommer inte i den gamla) och Ponta köpte jeans. Köpte också en födelsedagspresent till pappa och Ponta köpte en till mig. Sedan blev det ju det gamla vanliga som man ska bunkra varje gång man åker dit. Totalt gick det på 2800 kr ungefär, men nu ska vi nog inte åka till Ullared på länge. Jag såg inte till Morgan den här gången, men Ola-Conny var vid brödet och jobbade =). Efter Ullared åkte vi tillbaks till Varberg och fikade och hämtade barnvagnen. Nu känns det som om vi har det mesta inför bebisens ankomst.

Könsneutrala babykläder (till skillnad från barnvagnen =))

På söndagen började vi med att röja ur barnrummet inför tapetseringen. Tråkigt! Sedan åkte vi till Slottsskogen och tittade lite på vårt andralag när de spelade. Man blev lite spelsugen själv, men nästa lördag ska vi ha KM i Gullbergsbro så då får man väl svinga klubban lite. Efter golfen åkte vi till Sportsson och tittade på cyklar. Jag hittade en helt perfekt Apollo-cykel. Den kostade 5300 men var nedsatt till 4200. Jag provcyklade den och den var helt underbar att cykla på så jag slog till!





















Min fina nya cykel



På kvällen spelade vi Bingolotto och vinstsviten höll i sig även om det bara blev 2 Sverigelotter den här gången. Men vi kanske vinner storvinsten på dem.

Graviditetsstatus: Nu har jag gått in i vecka 33. Bebben väger nu ungefär 2,2 kg och verkar mestadels ägna sig åt att lagra fett. Vilken härlig sysselsättning! Än så länge har jag inga besvär förutom ryggont och halsbränna ibland. Hittills har jag gått upp 9,5 kg.



Vecka 33