Summa sidvisningar

måndag 26 september 2011

Liseberg och bokmässan

Vecka 38

Den här veckan började med en semesterdag. Så himla skönt att vara ledig på en måndag! Jag och Ponta var väldigt effektiva. Vi började med att montera skötbordet. Sedan åkte vi in till Bergakungen och gick på Jägarna 2 mitt på dagen. Jag tyckte filmen var jättebra och spännande trots att jag inte hade sett ettan. Peter Stormare är en av mina favoritskådisar och han var bra i sin roll. Man slapp också se Rolf Lassgård naken. Efter bion åkte vi hem och skruvade ihop spjälsängen också. På kvällen satte jag igång att olja utemöblerna. Jag får ta en stol i taget så jag kan ha den under tak eftersom det regnar varenda dag.

En favorit

På tisdagen började föräldrautbildningen. Tyvärr så gick den mellan 14 och 16 så jag fick flexa ut tidigt från jobbet. Det var 7 tjejer och 5 killar med på föräldrautbildningen. Det var uppdelat så att man fick diskutera mammorna för sig och papporna för sig. Sedan hade barnmorskan också lite föreläsning och man fick ställa frågor. Det var ganska roligt att träffa de andra mammorna som verkade trevliga. Jag lärde mig också lite nytt, bl a att jag tydligen ska försöka äta under förlossningen. Nästa gång ska vi prata mer om förlossningen samt se en film. Det dåliga med föräldrakursen var att jag nu känner mig mera rädd för att föda än tidigare. Innan har jag inte tänkt så mycket på själva förlossningen utan tänkt att det är så långt kvar, men nu känner jag mig plötsligt väldigt oförberedd. Men det kanske känns bättre när kursen är slut och man har lärt sig lite mer.

På onsdagen var jag en sväng på Plantagen och använde presentkortet som jag fått av Louise, Johan och Viktor när jag fyllde år. Jag köpte ljung och silvergirland till balkonglådan som förhoppningsvis ska stå sig hela hösten. Så här fint blev det!
På torsdagen var vi på Rusta och köpte två presenningar, en liten till grillen och en stor som vi ska till att täcka bordet på altanen eftersom det inte får plats i förrådet.

På fredagskvällen var vi bjudna till Karin på middag eftersom Charlotta, Hanna och Elias var där på besök. Det var jättetrevligt och som vanligt kul att träffa dem. Hanna hade gjort ett jättefint halsband till mig som jag fick i födelsedagspresent. Charlotta hade också med sig lite babykläder och andra saker till bebisen som kan vara bra att ha.
På lördagen åkte vi ut till Louise och Johan en sväng för vi skulle få en elektrisk gräsklippare som de inte ville ha. Sedan åkte vi vidare in till stan för att gå på Liseberg med Charlotta och barnen. Dock var det helt omöjligt att hitta en parkering i närheten av Liseberg p g a den pågående bokmässan. Det slutade med att Ponta fick åka och parkera på Willys i Mölndal. Det var den närmaste parkeringen han kunde hitta. Det var kanonväder så det var riktigt mysigt att gå på Liseberg. Jag åkte Ponnykarusellen och en annan karusell med flygplan tillsammans med Hanna. Vi kunde även sitta ute och äta lunch i solen.
På söndagen kom mamma och pappa upp för att gå på bokmässan. Eftersom Ponta tagit ett extra arbetspass hängde jag på till mässan. Det var riktigt trevligt. Trots att jag läser mycket böcker hade jag aldrig varit på bokmässan förut. Jag gjorde en del fynd. Köpte 5 böcker för totalt 150 kr, 2 inbundna och 3 pocket. Nu har jag 21 böcker hemma som bara ligger och väntar på att bli lästa, så nu får jag inte köpa någon bok på länge. Efter mässan gick vi till Danilo på Bergakungen och åt lunch. Sedan åkte vi hem till mig och drack kaffe. Mamma hade med sig några olika gardiner som vi skulle prova i extrasovrummet. Det var ett par grårosa som nog kan passa där. Jag får fundera på saken. Nu har jag ett par fina gula gardiner, men tyvärr passar de inte optimalt i det rummet.

Graviditetsstatus:
Nu har jag gått in i vecka 36. Skulle jag föda nu behöver jag inte åka till specialförlossningen utan det är den vanliga förlossningen som gäller. Den här veckan har det gått bra. Jag tycker faktiskt ryggen har blivit lite bättre. Däremot har jag haft lite mensvärkliknande smärta vid några tillfällen. Kanske förvärkar? Bebben rör sig fortfarande otroligt mycket trots att det är ont om plats där inne. Nu har jag gått upp 11 kg. Hoppas det inte blir så mycket mer. Nästa besök hos barnmorskan blir på fredag.



1 kommentar: