Summa sidvisningar

torsdag 10 maj 2012

Alfons firar valborg (och farfar)

Vecka 18

Veckan började vi uppe i Värmland med valborgsmässoafton och Görans födelsedag. Detta firades med en riktig brakmiddag på kvällen tillsammans med Helge och Solveig. Menyn var följande:

Förrätt: Parmaskinka med honungsmelon.
Huvudrätt: Oxfilé charolais med potatisgratäng och sås.
Efterrätt: Marsipantårta med hallonfyllning.


Tyvärr hann vi bara ta kort på förrätten, men alltihop var vansinnigt gott, speciellt huvudrätten!

Efter maten var det dags för presentutdelning. Göran fick bland annat den här fina koftan som Gunvor hade hållit på med i hela två år!



På kvällen samlades det ett stort gäng ute på ängen för att tända en valborgsbrasa och sjunga in våren.





Alfons, som älskar lampor, var verkligen fascinerad över den stora elden!


På tisdagen var dags för hemresa efter en härligt solig helg i Värmland. Vi tog en promenad på förmiddagen innan vi åkte vilket nog var otaktiskt eftersom Alfons är som tröttast efter frukost. Hemresan blev ganska jobbigt då lilleman vaknade efter någon timme och satte igång den berömda mistluren. Det blev en ganska skrikig hemresa och jag bävar lite för den stundande Stockholmsresan i juni. Jag vet inte hur man ska få bukt med Alfons skrikande i bilen utom att försöka planera in resan när han är trött och det är störst chans att han sover. Men när man ska åka i flera timmar är det ju svårt för då kan han inte sova hela tiden.

På onsdagen hade jag bestämt mig för att prova en ny öppen förskola uppe i Ryet som de andra mammorna i föräldragruppen brukar gå på. Jag fick skjuts dit som tur var för det uppförsbacke typ halva vägen. Det var en väldigt trevlig öppen förskola och flera av mina mammakompisar var där. Vi träffade även en mamma från babysimmet vars bebis också visade sig vara född 111111! Alfons busade ganska mycket med de andra barnen och vi hade även en liten sångstund som han uppskattade. Efter öppna förskolan var Alfons helt knockad och jag kunde gå med några mammor och ta en glass medan han sov i vagnen.

På torsdagen skulle jag på återbesök hos ryggspecialisten för att få svar på datortomografin. Den visade sig lyckligtvis inte visa något konstigt i ryggen. Bra att det inte var en tumör, men samtidigt jobbigt att inte kunna göra något åt det hela. Jag fick en kortisonspruta ifall det skulle vara en inflammation, men det hela blev bara värre av det och jag hade riktigt ont i ryggen ett par dagar efter. Sedan dess har det faktiskt blivit bättre så det kanske var en inflammation trots allt.

Helgen blev väldigt lugn med lite loppis på lördagen. Jag köpte två par byxor till Alfons för sammanlagt 30 kr. Vilket fynd!



På söndagen hade vi förhoppningsvis den sista städdagen på Gullbergsbro. Nu börjar det bli fint på EB:n också så vi kan öppna för spel även där.

Hur har det då gått för Alfons med mat och sömn under veckan? Sömnen har fungerat ganska bra. Han har somnat i barnvagnsinsatsen varje kväll och sovit där ett par timmar, som bäst 4 timmar i sträck. Sedan har han fått komma upp i sängen. Oftast har han dock vaknat runt 1 efter att ha somnat vid 22. Då vill han oftast amma, men ibland kan det räcka att han får komma upp i sängen. Sedan brukar han vilja amma en gång till på natten för att sedan somna om och vakna igen någon gång mellan 6 och 7. Då vill han oftast gå upp. Det sägs ju att man inte ska räkna det som nattmål om de vill äta typ framåt 6 så man kan väl säga att han ammar 1-2 gånger/natt.

Maten har väl gått sådär under veckan. Han ska nu äta 2 smakportioner till lunch och det är inte ofta han äter upp "lunchen". Han verkar inte särskilt förtjust i någonting längre förutom banan. Däremot går det ganska bra med gröten som han får på kvällen. Där har vi trappat upp från smakportion till nästan en halv portion gröt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar