Summa sidvisningar

lördag 5 maj 2012

Små framsteg

Vecka 17

Veckan började med kiosktjänst på Gullbergsbro. Det var hyfsat väder så det kom några enstaka personer och spelade trots att det var tidigt på säsongen. På kvällen hade vi också medlemsmöte så vi slog två flugor i en smäll kan man säga.

På tisdagen var det dags för tredje gången på babysimmet. Både jag och Alfons var lite hostiga så jag var lite tveksam till om vi skulle gå, men Alfons verkade pigg och glad så vi gick dit i alla fall. Den här gången skulle vi fortsätta förbereda oss för att dyka. Simläraren gick runt och hällde en hink vatten över huvudet på bebbarna efter att man förberett dem genom att säga namnet följt av "dyk!". Jag trodde Alfons skulle bli rädd, men det gick jättebra! Han blev dock lite ledsen vid ett annat tillfälle på simningen, men då fick han tutta lite i bassängen och så blev det bättre igen. På slutet skulle vi sjunga en sång och alla bebbar skulle gå in i mitten. Då tittade Alfons på bebisen bredvid och sa något som lät som "hej!". Det var så gulligt!

På onsdagen hade vi träff med föräldragruppen och diskuterade infektionssjukdomar. Vi fick lite tips om vad man kan göra vid olika sjukdomar som de kan få. Efter föräldragruppen skulle jag göra en extra vägning och mätning av Alfons eftersom han gått upp för lite senast. Nu såg det lite bättre ut för på 2 veckor hade han ökat med 3 hg till 7,3 kg och vuxit med 0,5 cm till 66 cm. Han är dock fortfarande lite under kurvan så Kelley tyckte att jag skulle utöka smakportionen på lunch så att han fick 2 små smakportioner med 2 olika rotsaker/grönsaker samt börja med en smakportion gröt på kvällen. På hemvägen gick jag in på Willys och köpte 4-månadersgröt som man ska börja med. Gröten gick faktiskt ner mycket lättare än smakportionerna! Han verkade gilla det riktigt bra så det känns skönt!

På torsdagen skulle jag och Ponta vara barnvakter för Lill-Viktor som är drygt 1 år nu. Vi hade bestämt att vi skulle vara hemma hos honom eftersom det blir lättare att lägga honom då. Alfons fick så klart följa med. Viktor var jätteduktig och lätt att passa. Han blev bara ledsen typ 30 sekunder när Louise och Johan gick. Sedan lekte vi med honom tills han blev trött. Då fick han välling som han drack upp i ett enda slurp och sedan fick Pontus sitta med honom en stund tills han somnade innan halv åtta. Sedan sov han tills Louise och Johan kom hem. Alfons däremot höll igång hela kvällen. Här leker han med Viktors bobby car.


På fredagen kände jag mig ganska risig. Hade hostat väldigt mycket på natten och inte kunnat sova. Jag hade dock bokat in Alfons hos en barnfotograf som skulle komma till Fässbergskyrkan så det var bara att pallra sig dit. Tyvärr spydde Alfons ner de kläder jag hade valt till honom så vi fick byta i sista stund. Fotografen var jätteduktig och energisk och fick Alfons att smila hela tiden. Vi fotade honom liggande på mage och även sittande, men då var jag tvungen att hålla i honom för han kan inte sitta utan stöd än. Hoppas att bilderna blir bra!

På lördagen skulle vi åka upp till Värmland för att bl a fira Görans födelsedag på valborg. Bilresan gick riktigt bra. Alfons sov tills vi stannade i godisfabriken på vägen dit. Efter det var han vaken och skrek lite när vi körde på sista slingervägen så vi fick stanna till en gång och lugna honom. Annars gick det bra! Så här skönt kan Alfons sitta och sova i bilen!



Det var ett strålande väder så vi gick en härlig promenad.















Vi såg bl a dessa blåsippor!



Söndagen bjöd även den på fint väder. Alfons började dagen med att leka flygplan i farfars kök.



På eftermiddagen var vi hos Gilbert och Anita och tog en fika. Alfons verkar uppskatta att vara utomhus. Här myser han på deras veranda.





Vi tillbringade nästan hela dagen utomhus och Alfons sov faktiskt lite mer än vanligt i vagnen. Dagen avslutades med grill.

Under veckan har vi tragglat på med smakportioner. Alfons har under veckan ätit morot, ärtor, potatis, kålrot, banan och gröt. Vi kan konstatera att han älskar banan och lika mycket hatar han ärtor och kålrot. Man får prova sig fram! Vi har också övat på att Alfons ska somna i egen säng. Vi har försökt lägga honom i barnvagnsinsatsen efter att han ammat på kvällen. Några kvällar har vi struntat i det (när han var hostig), men av de gånger vi har försökt så har det faktiskt fungerat alla gånger utom en. Däremot sover han inte särskilt länge där innan han vaknar. Den sämsta gången sov han bara en halvtimme och den bästa cirka 3 timmar. Men det är i alla fall en början! Tanken är att sedan byta ut barnvagnsinsatsen mot spjälsängen som han hittills inte sovit en enda minut i.

2 kommentarer:

  1. Hihi, bus-Alfons! Viktor var likadan, banan var också en favorit :)

    Testa även att koka och mixa äpple med kanel (och ev lite socker). Detta är fortfarande Viktors favorit! :)

    Vad stor Alfons ser ut på det sista kortet :) :) Han växer så det knakar.

    SvaraRadera
  2. Äpple med kanel låter gott! Det ska jag prova. Jag tycker också han ser stor ut på det kortet, så stor är han egentligen inte, hehe.

    SvaraRadera