Summa sidvisningar

onsdag 24 oktober 2012

Sjukvecka

 Vecka 42

På måndagen var Ponta hemma från jobbet då han varit förkyld med feber och en jobbig hosta i flera dagar. Även jag började få ont i halsen, men kände mig ändå pigg och Alfons var det inget fel på. Jag tog med mig Alfons och gick till Bifrostkyrkan för att Ponta skulle få lite lugn och ro hemma. Den här gången kom vi dit innan 11:30 så att vi kunde vara med på sångstunden. Det var jättebra sångstund där med många roliga sånger. Det var också bra att man höll till i ett litet rum med stängd dörr så att barnen kunde gå omkring under sångstunden. Alfons tyckte det var jättekul att tulta omkring där inne och spela på ägg.

På eftermiddagen tog vi en promenad till Åbybadet för att lämna in nyckelbandet vi haft under babysimkursen. Jag passade också på att köpa ett par nya babysimbyxor till Alfons då de andra sitter som korvskinn nu. Vi ska ju försöka gå och bada regelbundet själva tills nästa kurs börjar. Alfons fick själv välja badbyxor och till slut beslutade han sig för de här fina med hajar på.



På tisdagen var jag också förkyld och hade feber så det blev till att stanna hemma alla tre. Alfons var snuvig och lite hostig, men hade ingen feber. Vi passade i alla fall på att skriva inbjudningskorten till Alfons kalas. Vi planerar att ha två kalas för Alfons eftersom det var så många vi ville bjuda. På lördagen blir det för Pontus sida och på söndagen för min. Så här fina kort blev det:


Även onsdagen var vi hemma och var sjuka. På torsdagen mådde Ponta bättre så att han kunde gå och jobba, men jag och Alfons tog en hemmadag till.

På fredagen var vi dock pigga igen och kunde bege oss till Fässberg. Alfons var full av överskottsenergi efter tre dagar hemma och lekte och höll igång hela förmiddagen. Här busar han i ett tält på öppna förskolan:


Jag har länge varit sugen på att försöka komma igång med golfen igen och på lördagen fick jag äntligen med mig killarna till Askimshallen för lite eb-träning. I våras var Alfons med oss och tränade i Askim nästan varje vecka. Då kunde han ännu inte krypa och satt så snällt i sin vippa och tittade på när vi spelade. Nu var det lite annorlunda. Han tyckte det var jättekul att gå omkring i golfhallen, men han har ännu inte lärt sig att man inte får gå i banorna, hehe. Det gick i alla fall rätt bra att ha med Alfonsen på golfen. Banorna hade bara ändrats lite grann sedan i våras så träningen gick rätt okej. Nu ska vi försöka att vara med och tävla någon tisdag, men då får vi nog turas om att spela för en av oss måste nog passa Alfons så att han inte ställer sig i vägen eller snor en boll för någon.



Den här veckan har Alfons varit lite småförkyld och även fått en ny tand så nu har han åtta tänder, fyra där uppe och fyra där nere. Det har resulterat i ett par jobbiga nätter och han har även varit lite svår att mata. Annars har han varit pigg och hållit igång som vanligt. De roligaste leksakerna just nu verkar vara bollar i alla storlekar. Här fick han till en snygg tvåfotsdribbling som vi blev lite imponerade av. När man tänker efter var det nog bara tur att bollen kom så snyggt på hans fötter, men det ser ganska coolt ut!



söndag 21 oktober 2012

Alfons har barnvakt och går på återsim

Vecka 41

Veckan började med en extrakontroll på BVC då Alfons inte hade gått upp i vikt så mycket när vi var där på 10-månaderskontrollen. Nu vägde han 8555 gram och hade ökat cirka 3 hg på en månad. Det tyckte Kelley var okej. Alfons ligger fortfarande två kurvor under på vikten, men nu hade han i alla fall hoppat upp lite och följer sin egen kurva igen. Hon tyckte dock att vi skulle fortsätta att ge honom olja i maten så att han får lite extra fett.

På tisdagen var jag och Alfons i lekparken en stund. Alfons fick bland annat rida på en älg, gunga och klättra uppför trappan till rutschkanan. Det tyckte han var jättekul!


På eftermiddagen blev Alfons passad av Karin och Ulf medan jag gick och klippte mig. Jag hade nog inte klippt mig på ett halvår och frissan var tvungen att ta typ 7-8 cm. Det blev i alla fall snyggare för det hade varit väldigt risigt och slitet. Skulle gärna vilja göra slingor också, men det tar ju så lång tid. Det får kanske bli en annan gång. Passningen gick ganska bra, men när jag kom var han lite ledsen, men jag tror att han var trött. Sedan kom Pontus också dit och vi stannade på middag.

På onsdagen hade Pontus tagit ledigt för att vi skulle kunna åka till Ullared. Vi stannade i Varberg och lämnade av Alfons hos mamma. Han skulle nog tycka det var långtråkigt att följa med till Gekås. Vi kom dit vid 12-tiden och det var hur lugnt som helst. Bra att åka dit mitt i veckan. Vi hann gå där inne en timme innan vi kände oss helt slut och var tvungna att ta en matpaus. Vi hade tänkt prova deras restaurang för första gången, men tyvärr så var det jättelång kö dit så det fick bli fiket. Två räkmackor, två drickor, en kaffe och en donut gick på 96 kr. Billigt! Goda räkmackor var det också! Vi shoppade för över 2000 kr, mest kläder till Alfons, presenter och julklappar, men köpte även ett snyggt skal till i-Phonen och skyddsfilm och Pontus hittade ett par jeans. Som tur var behövde vi inte ens köa för att betala så det måste ha varit en perfekt dag att åka dit. Alfons hade varit lite ledsen när vi var borta, men mestadels på gott humör. Vi stannade i Varberg en stund och fikade lite innan vi styrde kosan hemåt. Alfons och mamma hade hittat på en ny lek som gick ut på att ha en grytlapp på huvudet, sedan låtsas tappa den och säga goddag. Det här tyckte Alfons var urkul!


På torsdagen gick jag och Alfons till Bifrostkyrkans öppna förskola. Tyvärr så var vi sena som vanligt så vi missade sångstunden, men Alfons fick i alla fall leka av sig lite med några andra barn. Alfons blev också bjuden på barnkalas till en liten tjej som heter Eya. Mysigt!

På fredagen kände jag mig ovanligt pigg och utsövd så jag satsade på att hålla Alfons vaken hela förmiddagen och gå till Fässbergskyrkans öppna förskola. Det visade sig vara en vinnare för Alfons höll igång till 12:30 utan problem och det var många kompisar där som han kunde leka med, bl a Irmeli och Elias. Vi hann inte till babyrytmiken, men det gjorde inte så mycket. Huvudsaken är att han får leka sig trött.

På lördagen åkte vi till Kållered och hälsade på Pontus farbror och faster, Gilbert och Anita. Även Pontus kusin Jesper med flickvännen Maja och dottern My var där. Alfons och My lekte en hel del, men Alfons tyckte också det var kul att leka med Gilbert.


På söndagen hade jag fått tid för återsim på Bräcke Diakoni. Det var lite annorlunda mot Åby, men bra där också. Alfons fick göra flytvästtestet som de andra gjort sista gången på vår kurs. Vi övade också lite dyk. En grej som simläraren sa som jag inte har hört av någon på Åby är att Alfons måste sparka med benen när jag drar honom i vattnet. Om han inte sparkar ska jag sluta dra honom så att han förstår att han måste sparka för att komma framåt. Detta låter ju logiskt, men jag tycker det är rätt konstigt att inte någon av mina simlärare har nämnt detta på Åby. Det är ju ändå Aquabarn på båda ställena och de borde ha samma filosofi. Här kommer lite kort och filmklipp från simningen.



 
 


Nu är babysimmets andra kurs "Grodan" slut och vi har fått det lilla grodmärket. Tyvärr så kom vi inte med på nästa kurs "Fisken", men vi står kvar i kön och satsar på att gå efter jul i stället. Vi får försöka att hålla simningen igång själva under tiden och ska försöka gå och bada på Åby en gång i veckan. Om någon känner för att hänga på så hör av er! Alltid kul om man är fler!

Den här veckan har Alfons börjat prata lite mer och säger nu både mamma och pappa. Sömnen har varit okej. Det är inte alltid han vill ta en sovstund på förmiddagen längre, men han behöver fortfarande två sovstunder om dagen. Den andra blir då ganska sent, men det är ändå inga större problem att lägga honom på kvällen. Han håller nog på och ställer om från två sovstunder till en nu.

måndag 15 oktober 2012

Tittut

 Vecka 40

Veckan började med regnväder på måndagen. Jag och Alfons tog oss i alla fall iväg till Bifrostkyrkans öppna förskola, men vi kom som vanligt iväg ganska sent så de flesta hade gått hem. Det fanns i alla fall några barn kvar som Alfons kunde leka med så det var kul. Alfons favoritlek just nu är att leka tittut, men nu är det han som ska gömma sig och titta fram. Det är lika roligt varje gång!



På tisdagen var det näst sista gången på babysimmet. Den här gången var det inte så mycket nytt. Det enda var nog att barnet skulle dyka efter en leksak i vattnet. Vi tränade också vanliga dyk från kanten och att simma på rygg. Att ta tag i kanten och häva sig upp verkar vara Alfons favoritövning för tillfället. Nu måste han ha på sig halksockor när han badar eftersom han ska upp och röja på kanten där det är halt.

På onsdagen var det babyrytmik i Fässberg. Nu hade den vanliga ledaren slutat så det var en annan som brukar vara på fredagar, men hon var också bra. Alfons verkar fortfarande tycka att det är kul med rytmik även om han har lite svårt att sitta still när man ska det. Nu är det inte så långt kvar tills vi får börja gå med större barn för babyrytmiken är bara för sådana under ett år. Efter rytmiken lekte Alfons med Elias och några andra barn.

Även på torsdagen fick Alfons leka med Elias för han kom och hälsade på oss med sin mamma Ulle som jag inte hade träffat sedan hon började jobba för ett tag sen. Pojkarna leker bra ihop, men självklart ville de gärna leka med samma sak:



På fredagen hade jag ont i huvudet efter en vecka full med aktiviteter så då tog vi en lugn hemmadag. Här sitter Alfons vid matbordet och bläddrar i tidningen "Vi i villa".


Och här "hjälper han till" med att vattna blommorna.


Gosig pyjamaskille med telefonen i högsta hugg. Telefoner och fjärrkontroller är mycket populärt här hemma...


På lördagen tog jag, Ponta och Alfons en sväng till Liseberg eftersom det var sista helgen det var öppet där. Det fanns inte så mycket erbjudanden som vi hade hoppats på. Det enda vi utnyttjade var halva priset i godisaffären. Sen spelade vi lite på hjul, men vann ingenting. Ponta lyckades däremot vinna en groda till Alfons genom att kasta fresbee.

På söndagen blev det en tur till Frölunda Torg där jag shoppade en vit gosig stickad tröja på Cubus. Börjar bli dags för varmare kläder nu...

Det blev också en tur till lekparken. Alfons drunknar nästan i sin bävernylonoverall som är storlek 74/80, men han älskar att röja i sandlådan och då funkar den ju bra.


lördag 6 oktober 2012

Alfons går

Vecka 39

Vi hade mycket tårta över efter kalaset så på måndagen beslöt jag mig för att bjuda in några föräldrar och barn på en spontanfika. De som kom var Tyra och Harry med mamma Karin och pappa Gustav, Theo med pappa Kent och Elias med pappa Tom. Det blev en trevlig eftermiddag och barnen fika leka och busa en hel del. Tyvärr så blev Alfons trött och fick gå och lägga sig när gästerna var här, men innan dess hade han hunnit med att leka lite med de andra.


På tisdagen var det dags för babysim igen. Den här gången övade vi mycket på att dyka från kanten och att hålla fast och klättra upp på kanten. Barnen fick även prova att åka rutschkana ner i vattnet och avsluta med ett dyk till föräldern. Alfons har nu blivit en riktig tuffing i vattnet och verkar inte vara rädd för någonting. Det är härligt att se!

På onsdagen var det äntligen hyfsat väder så jag och Alfons kunde spendera eftermiddagen i lekparken. Han tycker verkligen om att vara i sandlådan. Där finns så mycket roligt att upptäcka! Gunga är också en favorit.


På kvällen var det andra gången på Första hjälpen-kursen. Den här gången fick vi lära oss vad man ska göra vid luftvägsstopp samt hur man stoppar en blödning och förebygger cirkulationssvikt. Vi pratade också om hur man kan förebygga faror i hemmet och vad man ska göra vid brännskador. Efter dessa två gånger var kursen slut och jag tycker att jag har fått lite mer kött på benen vad gäller första hjälpen. Jag hoppas att jag aldrig ska komma i en situation där jag behöver ingripa med till exempel hjärt- och lungräddning, men skulle jag göra det så kommer jag förhoppningsvis ihåg vad det är jag ska göra.

På fredagen gick jag och Alfons till Fässbergskyrkans öppna förskola och där var det verkligen livat! Hur många barn som helst! Vi träffade bl a Kasper från babysimmet. Alfons fick leka av sig ordentligt innan vi fikade och gick hem.

Lördagen bjöd på soligt väder och efter att ha funderat på Liseberg beslöt vi oss i stället för en fixardag hemma. Vi bakade bland annat bullar. Vi njöt också av vädret i lekparken här i Solängen. Även Harry med familj var där så vi stannade ganska länge i parken. Alfons älskar att röja i sanden!

På söndagen åkte vi till Varberg över dagen för att fira pappa som fyllt 60 år. Jag hade tänkt köpa biljetter till Galenskaparnas 30-årsfest, men det var slutsålt ända fram till mars så det fick bli stand-up med Johan Glans i stället. Han brukar ju också var rolig. Han fick även den senaste skivan med Bob Dylan. Här kommer några kort från dagen:


Alfons provade hörlurar som han fick tag i på något sätt.

Födelsedagsbarnet

Gott med prinsessa!



Den här veckan har Alfons börjat gå längre och längre sträckor utan att ramla. Lite svårt att filma honom när han går, men här fick vi till det ganska bra.

 
När det gäller talet så pratar han mycket, men inte så många "riktiga ord". Det är mest ljud än så länge. Men den här veckan har det hänt två gånger när vi har gått förbi en hund att han har sagt "vov". Gulligt! Annars säger han inga ord förutom "hej". Någon gång har han sagt något som liknar "mamma" och "pappa", men mest är det "ajajajaj" och "gagaga" som gäller.