Summa sidvisningar

måndag 15 oktober 2012

Tittut

 Vecka 40

Veckan började med regnväder på måndagen. Jag och Alfons tog oss i alla fall iväg till Bifrostkyrkans öppna förskola, men vi kom som vanligt iväg ganska sent så de flesta hade gått hem. Det fanns i alla fall några barn kvar som Alfons kunde leka med så det var kul. Alfons favoritlek just nu är att leka tittut, men nu är det han som ska gömma sig och titta fram. Det är lika roligt varje gång!



På tisdagen var det näst sista gången på babysimmet. Den här gången var det inte så mycket nytt. Det enda var nog att barnet skulle dyka efter en leksak i vattnet. Vi tränade också vanliga dyk från kanten och att simma på rygg. Att ta tag i kanten och häva sig upp verkar vara Alfons favoritövning för tillfället. Nu måste han ha på sig halksockor när han badar eftersom han ska upp och röja på kanten där det är halt.

På onsdagen var det babyrytmik i Fässberg. Nu hade den vanliga ledaren slutat så det var en annan som brukar vara på fredagar, men hon var också bra. Alfons verkar fortfarande tycka att det är kul med rytmik även om han har lite svårt att sitta still när man ska det. Nu är det inte så långt kvar tills vi får börja gå med större barn för babyrytmiken är bara för sådana under ett år. Efter rytmiken lekte Alfons med Elias och några andra barn.

Även på torsdagen fick Alfons leka med Elias för han kom och hälsade på oss med sin mamma Ulle som jag inte hade träffat sedan hon började jobba för ett tag sen. Pojkarna leker bra ihop, men självklart ville de gärna leka med samma sak:



På fredagen hade jag ont i huvudet efter en vecka full med aktiviteter så då tog vi en lugn hemmadag. Här sitter Alfons vid matbordet och bläddrar i tidningen "Vi i villa".


Och här "hjälper han till" med att vattna blommorna.


Gosig pyjamaskille med telefonen i högsta hugg. Telefoner och fjärrkontroller är mycket populärt här hemma...


På lördagen tog jag, Ponta och Alfons en sväng till Liseberg eftersom det var sista helgen det var öppet där. Det fanns inte så mycket erbjudanden som vi hade hoppats på. Det enda vi utnyttjade var halva priset i godisaffären. Sen spelade vi lite på hjul, men vann ingenting. Ponta lyckades däremot vinna en groda till Alfons genom att kasta fresbee.

På söndagen blev det en tur till Frölunda Torg där jag shoppade en vit gosig stickad tröja på Cubus. Börjar bli dags för varmare kläder nu...

Det blev också en tur till lekparken. Alfons drunknar nästan i sin bävernylonoverall som är storlek 74/80, men han älskar att röja i sandlådan och då funkar den ju bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar