Summa sidvisningar

tisdag 20 november 2012

1-årskontroll och 1-årsdag!

Vecka 45

Efter en lite småtråkig höstlovsvecka var både Alfons och jag laddade för lite aktiviteter och vi begav oss till Bifrostkyrkans öppna förskola redan på måndagen. Det var inte så många barn där som vi kände, men Alfons hade kul i alla fall. Man hittar alltid någon ny kompis att leka med där. Vi var även med på sångstunden.




Fel håll, Alfons!


Även tisdagsförmiddagen spenderades i Bifrostkyrkan. Då var det många kompisar där som vi kände, bl a Harry, Tyra och Irmeli.

På onsdagen hände det inget speciellt, men på torsdagen fick vi fint besök av Alfons småkusiner Alma och Ivar som kommit för att fira hans födelsedag. Kusinerna, faster Magda och farmor Karin kom och hälsade på oss på förmiddagen och det blev massor med lek och bus! Dessvärre visade det sig vara mycket svårt att fånga alla tre sötisarna på samma bild, men här kommer några bilder i alla fall:


Alma och Ivar gillade den här leksaken.

Alfons med farmor och faster.

Upp och stå Alma!



Det hade hänt mycket med både Alfons och tvillingarna sedan förra gången vi sågs i september. Alfons kunde inte gå mer än ett par steg då och nu går han ju alldeles obehindrat. Tvillingarna hade just börjat krypa förra gången vi sågs och nu kunde de både resa sig upp och gå runt möbler. De verkar utvecklas i ungefär samma takt som Alfons.

På kvällen träffades vi allihop igen och även Pontus och Ulf anslöt. Då träffades vi hemma hos Karin och åt en god middag bestående av kyckling och potatisgratäng. Barnen höll igång riktigt bra trots att det var kväll. De verkar ha riktigt kul ihop nu och det är härligt att se!

På fredagen hade Pontus fått ledigt från jobbet för att följa med på Alfons 1-årskontroll på BVC och vi hade ju också en del att ordna med inför helgens kalas. BVC-kontrollen innefattade läkarbesök med vägning, mätning och vaccination. Alfons hade vuxit 1 cm sedan 10-månaderskontrollen och var nu 72 cm lång. Han hade ju varit på en extravägning vid 11 månaders ålder och sedan dess hade han gått upp 2 hg och vägde nu 8720 gram. Kelley hade varit lite bekymrad för Alfons vikt och längd då han ligger 1,5 kurva under, men enligt läkaren var detta inte så konstigt. Han räknade ut att jag och Ponta också låg 1,5 kurva under genomsnittet på längden och då var det bara naturligt att även Alfons längd ligger lite under. Hans låga vikt förklarade han med att Alfons är så aktiv. Vi behövde nu inte komma på någon extravägning utan nästa kontroll blir vid 15 månader som för alla andra barn. Det kändes skönt att höra! Resten av läkarundersökningen gick också bra och även vaccinationen. Alfons blev ledsen just när de stack honom, men det gick fort över.

På eftermiddagen kom Göran och Gunvor som skulle sova över hos oss mellan fredagen och lördagen. Det var perfekt att de kom och hälsade på för då fick vi lite hjälp med passning av Alfons så att vi kunde förbereda kalaset lite. Jag bakade focaccia och gjorde tårta på sockerkaka med banan, grädde och vaniljkräm som fyllning och den garnerades med hallon, svarta vinbär och björnbär.



På kvällen gick vi på Mr Johansson och åt en jättegod middag tillsammans. Tyvärr så fick Alfons denna gång en reaktion på sprutorna. Han blev febrig, ledsen och verkade ha ont i benen för när man ställde ner honom på golvet så kroknade han och verkade nästan inte kunna stå på benen. Han blev också jättetrött så efter Mr Johansson somnade han hos mig i soffan redan vid 20-tiden.

Reaktionen satt tyvärr i lite även på lördagen då han var tröttare och gnälligare än vanligt, men febern gick över i alla fall. Göran och Gunvor tog med honom på en långpromenad på förmiddagen och jag och Ponta satte igång att dekorera huset med ballonger och laga mat. Till detta kalas hade bjudit Pontus släktingar, Göran, Gunvor, Karin, Magda, Alma, Ivar, Gilbert och Anita. Annelie fick också komma eftersom hon fått förhinder på söndagen. Vi började med att bjuda på lite lunch i form av grekisk sallad, focaccia, kycklingvingar och baconlindade dadlar. Sedan hade vi ett litet Alfons-quiz som vanns av Gunvor. Därefter blev det presentutdelning och tårta. Det blev ett väldigt mysigt kalas. Det enda tråkiga var att Alfons fortfarande var trött och hängig efter vaccinationen. Han var tvungen att ta en power nap, men han behövde inte skämmas för det, för även tvillingarna fick slita sig från festligheterna ett tag och sussa lite. Här kommer lite bilder från lördagens kalas:




En trött liten födelsedagspojke

Med lite hjälp kunde Alfons öppna paketen.


Testar en Brio-box som han fått av Magda.
Klossen försvann!
Efter kalaset tog vi en promenad och följde Karin och Magda hem. Så fick vi ta farväl av de söta småkusinerna för den här gången. Hoppas att vi kan ses snart igen!

Efter en natts god sömn var Alfons sitt vanliga busiga jag igen och vi kunde alla ladda om för kalas nummer två. Mitt i förberedelserna kom Conny och Asta förbi och ville gratulera Alfons så vi tog en snabbfika med dem. Vi hann precis förbereda maten innan gästerna kom klockan två. På detta kalas var det mamma, pappa, Putte, Louise, Johan och Viktor som var bjudna. Vi körde nästan samma mat som dagen innan, men jag hade också bakat en chokladtårta med hasselnötter och äppelmos inuti. Hade även kvar av de andra två tårtorna så det blev lite tårtbuffé. Vi körde samma upplägg som dagen innan och Alfons-quizet vanns av pappa. Han ska då alltid vinna vad det än gäller! Här kommer lite bilder från söndagen:





Det var jättemysigt och roligt att fira Alfons födelsedag. Tack alla som var med och firade vår lilla solstråle! Och tack för alla fina presenter!

Om ni är nyfikna på vad Alfons fick på sin första födelsedag så kommer presenterna i bilder här:

 
Från mormor och morfar:


 
Från mamma och pappa:
 

 Från Conny och Asta:
 
 
Från gammelmormor:
 


Från Ulf:


Från farfar och Gunvor:



Från Gilbert och Anita:


Från faster Magda, Alma och Ivar:


Från Dick och Margaretha:


Från morbror:


Från Annelie:


Från Louise, Johan och Viktor:


Alfons fick även pengar ifrån farmor och mormor och morfar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar