Summa sidvisningar

måndag 18 februari 2013

Föräldragruppsavslutning och tävlingscomeback

Vecka 6

Nu var det Alfons tur (eller otur) att bli sjuk. Han hade varit lite hostig hela förra veckan, men på måndagen var han rejält hostig och snorig. Han ville heller inte äta särskilt mycket. Dessutom har han ätit dåligt i cirka en vecka redan, förmodligen p g a tandsprickning. Det verkar som att tänderna bara ploppar fram nu och det är stora kindtänder också. Nu har han tolv tänder varav två inte riktigt har trängt fram än. Det blev en lugn måndag med mycket gos i soffan och endast en promenad för att komma utanför husets väggar.


Redan på tisdagen var lilleman mycket piggare så vi kunde gå på babysimmet den här gången. Vi hade tydligen inte missat så mycket förra gången då de inte hade gjort något nytt utan bara övat på saker vi redan lärt oss. Idag fick vi simma ryggsim medan barnet låg på magen och höll sig fast. Alfons var mycket bättre på att hålla sig fast så än när man har honom på ryggen. Vi övade också på att barnet skulle stå i handen och även ta en leksak som låg lite grann under vatten.

Onsdagen blev en lugn hemmadag, men på torsdagen var det dags för en sista träff med föräldragruppen. Det var jättekul att träffa alla igen för det var längesedan vi sågs nu. Alla kunde komma utom My och Emma som jag tror har börjat på dagis. Alla barnen hade blivit så stora och nu kunde alla gå. Man märkte också att deras personligheter hade utvecklats mycket sedan sist. Här kommer lite bilder ifrån avslutningen med föräldragruppen:
Alma

Alfons och Theo leker med rutschkanan.

 
Emelie
Elias, yngst i gruppen.
Inte lätt att fånga fem 1-åringar (och fem mammor) på samma bild.
 

På kvällen tog vi en tur till Gullbergsbro för Ponta skulle gå på styrelsemöte. Jag hade tänkt gå en promenad i Skatås med Alfons, men han var inte alls på humör för åka vagn så vi fick vara med inne i klubbstugan i stället. Alfons tyckte det var jättekul att träffa hunden Milou igen. Han gosade och klappade Milou riktigt fint, men han tyckte det var lite läskigt när Milou nosade på honom. Han sa faktiskt vovve en gång, men annars försökte han med katt. Det verkar som att han säger katt om alla djur.

På fredagen var det härligt väder så då blev det en långpromenad med Alfons.

 

På lördagen ställde Karin upp som barnvakt så att Pontus och jag skulle kunna träna lite inför söndagens tävling. Vi begav oss till Askimshallen där vi körde intensiv träning i 3-4 timmar. Det fick räcka. Vi hattade ganska mycket fram och tillbaka mellan två olika spel på bana 1 och jag kunde inte bestämma mig för vilket som var bäst. Vi hann gå fyra varv som blev 26-26-23-28-23. Det kändes mycket bättre än föregående träning och vi fick ju till ett par bra varv så det känns som att man är på väg att hitta tillbaka till formen igen. Passningen av Alfons hade gått utmärkt. Han hade både ätit lunch och sovit utan problem så det var skönt att höra.

På eftermiddagen tog vi en tur till IKEA där vi åt lunch och inhandlade två haklappar till Alfons, eller snarare som en tröja som man kan ta på utanpå kläderna. Det kommer att behövas för nu ska jag börja hårdträna honom i att äta själv. Det är ju bra om han kan det när han ska börja hos dagmamma sedan. Vi letade också efter barnvänliga skedar, men det hade de inga bra på IKEA.

På söndagen var det dags att göra tävlingscomeback då mixed-DM gick av stapeln i Askim. Mamma och pappa kom upp på morgonen för att passa Alfons. Trots att jag och Pontus gick upp 7.15 sov Alfons fortfarande när de kom 8.45. Det var ju bra! Vi hann till och med träna lite innan tävlingen började. Tyvärr var det bara 6 par som hade anmält sig, lite tråkigt med så lite spelare, men tävling är ju alltid tävling! Vi började inte helt otippat med ett 26-varv med missar lite här och där, bland annat en ganska onödig trea på bana 7, tetran. Andra varvet fick vi en mardrömsstart med en sexa på bana 1. Hela varvet gick knackigt och det blev ett 30-varv. Tredje varvet gick det lite bättre, med endast lite ströbom och inte mer än två någonstans. Det blev 25. Inför sista varvet låg vi trea, sju slag från andraplatsen och ett slag före nästa par. Sista varvet spelade vi riktigt bra och gick i mål på 22 slag. Det var kul att i alla fall få avsluta med ett bra varv! Vi slutade trea i tävlingen och fick därmed bronset. Vi var sju slag efter tvåorna och elva slag före fyrorna så det var inte speciellt jämnt. Med facit i hand så gick det ungefär som Ponta och jag hade väntat oss med ett snitt på 25,8 och en tredjeplats i tävlingen. Det var skitkul att tävla igen och nu är jag riktigt sugen på nästa tävling. Jag tror jag ska satsa på att spela tourtävlingen i Askim 3 mars.

Barnvakten av Alfons hade gått jättebra vilket var skönt att höra! Tack alla far- och morföräldrar som ställde upp och passade Alfons denna helg!

Jag måste också berätta att den här veckan har Alfons lärt sig två nya ord: bada och kaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar