Summa sidvisningar

torsdag 28 februari 2013

15-månaderskontroll

Vecka 7

Vecka 7 innebar sportlovsvecka i Mölndal vilket i sin tur innebar att både öppna förskolan och babysimmet var stängt den här veckan. Det blev till att aktivera sig på egen hand! På måndagen tog vi en mysig långpromenad. Jag börjar bli riktigt trött på kyla och snö och längtar som bara den efter våren. Spanar redan efter vårtecken, men det enda jag hittat hittills i växlighet är de här små videkissarna. Vet inte om det räknas som ett vårtecken?


Den här veckan har vi haft gott om tid till att träna Alfons på att äta själv. Han har fått inviga haklapparna vi köpte på IKEA förra veckan och de är verkligen guld värda. Sparar en hel del tvätt!


På onsdagen var det dags för Alfons 15-månaderskontroll på BVC. Även Ponta hade tagit ledigt för att kunna följa med. Som vanligt var man lite spänd inför invägningen då Alfons hela tiden vägt lite för lite. Han hade i alla fall ökat med 6 hg sedan förra gången och vägde nu 9,3 kg. Han hade också vuxit hela 4 cm och var nu 76 cm lång. Jag tror dock att han blev felmätt förra gången för då hade han nästan inte vuxit någonting och 4 cm låter ganska mycket på 3 månader. Han låg fortfarande 1,5 kurva under på längd och 2 kurvor under på vikt, men han hade i alla fall ökat och följde sin egen kurva bra nu så det kändes skönt. Utöver måtten var det mest snack och vi fick en ny tid för 18-månaderskontroll. Då ska han också vaccineras och de ska kolla av lite vad han kan.

På torsdagen hade jag bjudit hem några kompisar för att Alfons skulle få busa av sig och jag själv skulle få sällskap. Det var Ann, Irmeli, Ulrika, Elias, Asya och Daniil. Det var jättekul att träffa dem och se barnen leka. Alfons var jättego och delade ut kramar och klappar till de andra barnen.

På fredagen var det promenaddax igen.



På lördagen hade vi bjudit hit Louise, Johan och Viktor på middag och Melodifestivalmys. Middagen bestod av fläskfilégryta och klyftpotatis. Sedan blev det kladdkaka med hallon och vispgrädde. Viktor var lite blyg när han kom, men det gick fort över. Under middagen satt killarna bredvid varandra och åt bra som aldrig förr! De konverserade också med varandra vid middagsbordet genom att spela på sina underläppar. Gulligt! Efter middagen kom de igång att leka riktigt bra. Jag tror aldrig de har lekt så bra förut. De var också väldigt gosiga och kramade varandra.




Innan Melodifestivalen gick Viktor och la sig, men Alfons fick vara uppe som vanligt. Han däckade dock en stund i soffan. Den här gången höll jag på Amanda Fondell och Martin Rolinski, men ingen av dem gick ju till final. Martin får i alla fall en andra chans. Jag blev riktigt förvånad att se vilka som gick vidare. Okej, gubbarna var väl lite smått väntat, men bandet från Borås var rätt otippat. Låten var i och för sig ganska bra, men inget som stack ut och nykomlingar brukar ju oftast inte gå rätt till final. Än så länge har det inte varit någon riktig vinnarlåt i mina ögon.

På söndagen var vi sugna på Mr Johansson så vi ringde Henrik, Catarina och Viktor och bokade in en middag där. Alfons var ovanligt lugn och kunde sitta med vid bordet riktigt länge. Han drog i sig hela tre pannkakor. Det måste vara något sorts rekord.



Under sportlovsveckan har Alfons lärt sig ett nytt ord. Han älskar att gå omkring med en sopborste som vi har hemma och en dag tog han upp borsten och sa "städa". Sen har han gått omkring och sagt "städa städa" flera gånger. Det låter så gulligt! Nu kan han ganska många ord. De jag kan komma på är mamma, pappa, katt (fast utan t), kaka, bada, städa, vovve, hej och nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar