Summa sidvisningar

fredag 1 mars 2013

Potträning steg 1

Vecka 8

På måndagen hade vi ett missat simtillfälle att ta igen på Åbybadet. Det var en ny simlärare som vi aldrig hade haft förut, men hon var bra som alla andra jag haft. Alfons och jag övade mest för oss själva på saker vi gått igenom på vår kurs tidigare. Han var jätteduktig. Vi dök och simmade ryggsäck och övade på att plocka upp saker under vattnet. Det börjar gå bättre att duscha efter badet nu också. I början var han så rädd för att duscha och skrek som en stucken gris, men den här gången gick det bättre.

Det blev simning två dagar på raken eftersom vår vanliga kurs Fisken är på tisdagar. Rena intensivträningen för Alfons! Den här gången hade vi en extra simlärare som skulle utbilda sig så man fick extra mycket hjälp vilket var bra. Vi fick prova en ny övning som gick ut på att barnet skulle gå uppför trappan som går ner i bassängen och plocka upp leksaker som låg på olika trappsteg. Detta var för att lära barnet nivåskillnader i vattnet. Både badet och duschen gick jättebra idag! Nu är det bara två gånger kvar på Fisken.

På onsdagen var det dags för det årliga besöket hos tandläkaren. Ponta hade tagit ledigt på eftermiddagen och innan vi åkte till tandläkaren tog vi en tur till Jollyroom och införskaffade en babybjörnpotta. Jag planerar att börja potträna Alfons snart och nu har han i alla fall en potta vilket måste vara steg 1. 300 kr kostade den. Alfons verkar inte riktigt ha fattat hur man ska sitta på den!


Tandläkarebesöket gick över förväntan. Jag hade varit orolig för en visdomstand som det såg ut att vara hål i, men det visade sig att jag inte hade några hål. Härligt! Hade inte varit så kul att behöva dra ut en visdomstand. Ponta var också felfri (som vanligt) så efteråt firade vi med kaffe och semla.

På torsdagen hade vi planerat att gå till Bifrostkyrkan och även farmor Karin skulle följa med. Vi gick dit vid 11 för att vara med på sångstunden halv 12. Tyvärr så blev den sångstunden inställd eftersom alla barn hade varit med och sjungit halv 11 så det var bara Alfons som ville gå halv 12. Det var ju typiskt. Alfons fick i alla fall utlopp för sin energi och vi stannade ett par timmar och lekte och busade. Alfons lekte mest med en tjej som hette Vilma. Han lekte i koja, lekte med bollar och åkte rutschkana. Nu klarar han rutschkanan alldeles själv!


På lördagen fick vi ett kort besök av Göran och Gunvor som var i stan. De hade inte sett Alfons sedan jul och tyckte att han hade vuxit sedan dess. Alfons busade lite med farfar och Gunvor och sedan åt vi lunch i form av smörgåstårta som de köpt i fiskaffären i Sisjön. Jättegott! Alfons lärde sig att säga farfar (fast det lät mer som fafa) och det tyckte han var jätteroligt att säga!

"Fafa" och Alfons



 
På kvällen var vi bjudna till Reine och Helen på middag och även Henrik, Catharina och Viktor var med. Det var första gången jag var hemma hos dem och de hade en jättefin och mysig lägenhet. Maten bestod av fläskytterfilé, potatis och whiskeysås och sedan blev det glass med hjortron till efterrätt. Väldigt gott och en trevlig kväll! Alfons och Viktor lekte lite grann, men än så länge är nog åldersskillnaden lite för stor för att de ska ha stor glädje av varandra. Alfons var dock väldigt nyfiken på Viktors i-pad. 

Alfons och Helen

Alfons fick smaka glass
 
Soffmys


På söndagen tog vi en tur till Movieline för att fylla på filmförrådet. På eftermiddagen tyckte jag att det var dags för lite bakning. Det börjar bli tomt på kakor i frysen. Det har visat sig att Alfons är ett riktigt kakmonster (precis som mamma). Den här gången kände jag för att göra småkakor och jag provade bondkakor som jag aldrig har gjort förut. De blev faktiskt jättebra och supergoda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar