Summa sidvisningar

fredag 12 april 2013

Alfons går på barnkalas

Vecka 14

Veckan började med annandag påsk och ledighet för hela familjen. Vi styrde kosan hemåt efter en härlig påskhelg i Värmland. Vi åkte på förmiddagen och resan gick alldeles utmärkt. Alfons var trött och sov nästan ända till Uddevalla. Där stannade vi och köpte bulle på 7 eleven och sen lyckades jag muta Alfons hela vägen hem. Resan tog under tre timmar trots stopp. På eftermiddagen blev det en tur till IKEA där vi inhandlade en gardinstång med knoppar och fästen till Alfons rum samt en liten strykbräda som man enkelt kan fälla upp på ett bord. En sådan har jag länge velat ha. Det blir aldrig av att jag stryker när jag måste ut i förrådet och hämta den stora strykbrädan. Nu ska det bli ändring på det och vi ska inte behöva gå i skrynkliga kläder mer. Eftersom det är så billigt och smidigt att äta på IKEA så drog vi i oss varsin köttbullemeny. Hoppas det inte var hästkött i! Det smakade bra i alla fall. Alfons fick äta sin allra första glasspinne. Väldigt gott tyckte han!


När vi kom hem visade det sig att det bara var ett fäste i förpackningen till gardinstången så inte fick vi upp några gardiner i Alfons rum idag heller! Det är alltid så med IKEA. Det blir till att ta en tur dit igen snart. De hade inte heller några träpersienner i rätt storlek så vi måste ändå dit och köpa det när det kommer in.

Den här veckan var det påsklov i Göteborg/Mölndal så öppna förskolan hade stängt hela veckan. Alfons och jag fick roa oss på egen hand och eftersom det var fint väder blev det en del häng i lekparker.



På lördagen hade vi bjudit hem Ulle, Tom och Elias på middag. Vi har försökt bjuda dem många gånger, men det har alltid varit någon som inte har kunnat eller så har någon av oss varit sjuk. Men nu var det kul att det äntligen blev av! Vi bjöd på fläskfilégryta med klyftpotatis och sedan blev det äppelpaj och vaniljvisp till efterrätt. Jag hade också gjort baconlindade dadlar som tilltugg före maten. Alfons var jättegosig och ville krama Elias hela tiden. Sedan blev han dock lite rädd några gånger när Elias skrek.

Gosiga killar.

Båda killarna ville höra godnattsaga.
Vi lyckades lägga både Alfons och Elias vid halv nio - nio sådär så det var skönt. Det blev en trevlig kväll.

På söndagen var vi bjudna på barnkalas till Viktor som fyllt två år. Det visade sig vara ett stort kalas med hela nio barn (och ännu fler vuxna). Alfons hade köpt en pyjamas i present till Viktor, men i början var han lite blyg och ville inte lämna presenten. Detta släppte dock väldigt fort och snart  roade han sig som aldrig förr och sprang omkring och lekte med Viktors saker och höll igång.


Det bjöds på både korv med bröd och sedan fika med bullar, kakor och tårta. Alfons gillar verkligen korv nu och åt en hel korv med bröd.


Han provade även saft för första gången:



Både Viktor och Alfons var väldigt fascinerade av gräsklipparen som Viktor fått i present.


Det blev också fiskdamm, något som var väldigt populärt bland barnen.

Viktor visste hur man skulle fiska.


 
Vi hann också med att sjunga för födelsedagsbarnet innan alla barn började bli trötta och fick gå hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar