Summa sidvisningar

fredag 5 april 2013

Påsk i Värmland

Vecka 13

Veckan började som vanligt med ett besök på Mariagården. Alfons invigde sin nya Frölundatröja som han fått på 1-årsdagen (av morfar såklart), men inte vuxit i förrän nu. Nu börjar han kunna ha storlek 80 på tröjor, men 74 är fortfarande lagom i de flesta byxor. Alfons lekte mest i köket på Mariagården och han lekte så bra att mamma kunde koppla av med lite påskpyssel. Riktigt kul att pyssla, precis som när man var liten!


Alfons har alltid varit en kille full av energi och bus. Detta är oftast roligt, men ibland kan man bli lite matt. Nu är det klättra som står högst upp på listan över roliga saker att göra som mamma och pappa inte gillar. Nu har han också listat ut hur man drar ut en stol, klättrar upp på den och sedan använder den som stege för att klättra upp på andra möbler. Dörren till datarummet måste numera hållas stängd annars kan det se ut så här:


Den här veckan har det äntligen börjat bli vår på riktigt och man har kunnat njuta av att vara utomhus. Alfons och jag har besökt olika lekparker och det tycker han är kul. Favoriten just nu är nog att gunga, men även gräva tycker han om.



På skärtorsdagen hade Ponta tagit ledigt på eftermiddagen eftersom vi skulle resa till Värmland och tillbringa hela påskhelgen i Lennartsfors. Skönt att komma iväg innan rusningen! Det passade också bra att åka efter lunch då Alfons brukar vilja sova. Han somnade direkt i bilen, men vaknade redan i Uddevalla. Då fick han lite banan och höll sig på gott humör ett tag till. Sedan blev det lite skrikigt och vi fick ta ett stopp i Bengtsfors där vi gick in på Statoil och köpte en bulle att muta honom med till nästa stopp som var godisfabriken i Bäckefors. Det är lätt att "go bananaz" när man kommer in på godisfabriken och det finns så många sorter att välja på. Jag lyckades dock behärska mig någorlunda och påsen landade på 4 hg. Sista biten till Lennartsfors fick Alfons smaka lite godis och sedan somnade han så resan gick överlag riktigt bra.

Det var vackert väder även i Värmland, men lite kallare än hemma. Snö låg fortfarande kvar här och där och isen låg tjock på sjöng Lelången. Jag tog en promenad med Alfons innan det blev mörkt och sedan stöp vi i säng ganska tidigt trötta som vi var efter resan.

Långfredagen bjöd också på härligt väder, sol och några plusgrader. På morgonen fick vi besök av de här två sötisarna.


Alfons blev väldigt fascinerad av rådjuren. Det var första gången han såg sådana djur i verkligheten. Det visade sig sedan att de här två kommer nästan varje morgon och får lite morötter eller andra grönsaker. Finns väl inte så mycket mat för dem i skogen än, när det är så fruset och kallt fortfarande.

Jag, Ponta och Alfons tog en härlig promenad på isen och på eftermiddagen slappade vi mest.

På påskafton hade vi bestämt oss för att ta en tur till Töcksfors och handla lite i köpcentret där. Det visade sig dock vara en dålig idé för vi fick inte tag i någonting direkt. Vi köpte endast en liten present till mormor och handlade mat samt åt lunch på Burger King. På eftermiddagen fick Alfons öppna påskägg från sin mormor och morfar. Ägget innehöll bl a chips och såpbubblor. Han tyckte det var väldigt kul med såpbubblor nu och ville gärna blåsa själv, men förstod inte riktigt hur man gjorde.

Solbrillor är bra att ha i det fina påskvädret! Har hört att de ska va stora i år!

 
På eftermiddagen blev det en härlig promenad i solskenet och lite häng på verandan. Där är det riktigt varmt och gott på eftermiddagen. Det är konstigt att det kan vara så iskallt på natten och sedan ganska cirka 15 grader varmare på dagen! På kvällen åt vi påskbord med Janssons frestelse och en massa annat gott!

Påskdagen var lite varmare än de andra dagarna och nästan hela dagen tillbringades ute. På förmiddagen gick jag, Ponta, Alfons och Gunvor en långpromenad och hälsade på några kompisar till Gunvor som var sugna på att träffa Alfons. Där tog vi en fika på deras veranda och Alfons tyckte det var kul att springa omkring där för de hade både hund och katt. På eftermiddagen eldade vi ute på isen och grillade korv. Mysigt!






Det hade även varit en påskhare där och gömt påskägg på stranden. Alfons fick ett med russin och aprikoser.


På kvällen åt vi en väldigt god middag bestående av laxplanka.


Jag måste också berätta om Alfons och katterna. Alfons har länge gillat katter. Först kallade han alla djur för katter, men på senare tid har han börjat köra med vov-vov på alla möjliga djur. Han tyckte det var väldigt roligt att få träffa katterna Findus och Sussi igen. Han är ganska försiktig när han klappar dem, men efter en stund så hojtar han "vov-vov-vov". Findus är ganska härdad, men Sussi blir livrädd när han ropar så högt. Även Findus tyckte nog att det blev lite intensivt med Alfons stundtals. Här har han försökt gömma sig, men Alfons hittade honom så klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar