Summa sidvisningar

söndag 21 april 2013

Ändrade planer

Vecka 15

På måndagen skulle vi passa Viktor när Johan och Louise var på konsert. De kom hit på kvällen och stannade en stund så att han fick acklimatisera sig. Han blev ledsen när de gick, men det gick över väldigt fort. Sedan lekte vi med killarna och käkade middag. Vi la Viktor vid 20:30 och då var han lite ledsen och frågade efter mamma. Pontus fick ligga hos honom ganska länge innan han somnade. Sedan var det Alfons tur. När Viktor väl hade somnat sov han gott tills Johan och Louise kom och hämtade honom.


På tisdagen var vi ute på promenad i det fina vädret. Alfons hittade en brunn och kom på att det blev ett roligt ljud om man kastade ner stenar i den. Denna lek höll honom sysselsatt en lång stund.



På onsdagen blev det ett besök i Fässbergskyrkans öppna förskola. Det blev lite sång och musik och sedan lek med kompisen Emma för Alfons del. Alfons och Emma leker väldigt bra ihop för de är väldigt lika till sättet. Tror faktiskt att Emma är snäppet vildare och ettrigare än Alfons!

På torsdagen fick jag och Alfons leka själva och då gick vi till en ny lekpark som vi har hittat som är väldigt mysig. Alfons uppskattar verkligen det varmare vädret och att slippa ha vantar på när han är ute. Det är ju mycket lättare att gräva och plocka upp saker när man har händerna fria.


På eftermiddagen hade vi bokat in ytterligare ett besök hos dagmamman eftersom hon gärna ville träffa Pontus också. Det var ju även bra för Pontus att få se hur hon har det. Det gick väldigt bra där och vi fick träffa fyra av dagbarnen. En kille på åtta år som hette Janin lekte jättemycket med Alfons och var väldigt gullig mot honom. Jag tycker alla barnen verkade snälla och omtänksamma och det känns också bra med dagmamman.

Trots att vi nu hittat en bra dagmamma till Alfons har vi tagit oss en funderare och på grund av olika omständigheter har vi kommit fram till att vi ska ändra våra planer lite. Pontus har en del föräldraledighet att ta ut och han kommer vara pappaledig med inbakad semester från maj till augusti. Vi har pratat med både dagmamman och den ansvariga på kommunen om detta och som tur var så var de tillmötesgående och lät oss behålla platsen hos dagmamman. Han ska i stället börja skolas in 13 augusti. Det känns bra att han får vara hemma några månader till så att han hinner mogna lite innan han ska in i barnomsorgen. Det enda negativa är att jag får börja jobba lite tidigare och ska utöka min arbetstid till 80 %. Men det kommer nog att bli bra. Just nu känner jag dock inte alls för att börja jobba, men någon gång måste man ju komma tillbaka. Jag har haft mycket problem med huvudvärk och sömnsvårigheter den senaste tiden och det är nog det som gör att det känns lite tungt att komma tillbaks till arbetslivet igen. Någon som har tips på hur man botar huvudvärk och sömnsvårigheter?

På fredagen kände jag för att göra något roligt och mysigt tillsammans med Alfons så vi tog en sväng till Åbybadet. Hade inte badat där med Alfons sedan vi slutade på babysim för ett tag sen. Det var jättemycket folk i varmvattenbassängen så vi badade bara i en kvart ungefär där inne. Jag övade lite dyk och att simma ryggsäck och annat som vi lärt oss på babysimmet. Alfons verkade vara lite rädd för att dyka nu. Det kanske berodde på den stökiga miljön som han inte är van vid när han simmar. Efter en stund gick vi ut och badade i lagunen på äventyrsbadet i stället. Vattnet är tyvärr lite kallare där, men Alfons tyckte verkligen det var roligt med alla vattensprutande djur i lagunen. Han gick omkring och skrattade som en liten tokig. Det var jättehärligt att se!

Efter badet bar det iväg hem till Karin och Ulf för att äta middag. Det blev god slottsstek med efterföljande glass och ostbricka. Alfons har nu blivit förtjust i glass. Nu finns det inte mycket onyttigt kvar som han inte har provat.

På lördagen hade vi planerat en tur till Varberg och Ullared. Vi behöver köpa lite nya kläder till Alfons nu när de flesta plagg i storlek 74 blivit för små. Dags att gå upp en storlek till 80. Först åkte vi till Varberg där mamma bjöd på smaskig lunch i form av pannbiff med lök och gräddsås. Sedan åkte hon med oss till Ullared för att passa Alfons medan vi shoppade loss. Det var skönt att hon var med för då blev det lite lättare att koncentrera sig på shoppingen. Vi hade med en utförlig lista som vi betade av relativt snabbt. Det blev tröjor och byxor till Alfons och även en mössa och ett regnställ, en liten Alfonsdress och halksockar. Vi köpte också en del förbrukningsvaror, mat och presenter till Alfons kusiner som snart fyller år. Allt som allt gick det på 2200 kr. Trots att det inte varit jättemycket folk när vi handlade så möttes vi av monsterköer när vi skulle betala. Dessutom valde vi den långsammaste kassan. Vi stod i kö i 70 minuter medan vissa andra kassor klarade sig på 45. Som tur var så somnade Alfons när vi ställde oss i kön och sova ända tills det var vår tur.



Sedan åkte vi tillbaka till Varberg och tog en fika tillsammans med Putte. (Pappa var på jobbresa i Danmark). Sedan stannade vi kvar ett par timmar så att Alfons skulle få leka av sig efter att ha suttit stilla så mycket under dagen.

På söndagen blev det också lite handling, men nu mat på Ica Maxi. Alfons provade den här roliga shoppingvagnen. Det var kul nästan hela handlingen.


På eftermiddagen smörjde vi kråset på Mr Johansson tillsammans med Ulle, Tom och Elias. Vi hade nästan hela restaurangen för oss själva och killarna sprang omkring som tättingar och busade och lekte. Som tur är så känner vi ju personalen där numera och de tyckte det var okej att killarna höll igång. Alfons drog också i sig hela 3,5 pannkaka och lite glass.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar