Summa sidvisningar

måndag 10 mars 2014

Äntligen vår!

Vecka 10

Måndag
Idag skippade Ponta och Alfons öppna förskolan för att vara ute i stället. Vi träffade Niklas och Alice och gick till Harrys lekpark. Jag kallar den fortfarande för Harrys lekpark fast det var längesedan Harry flyttade nu. Alfons och Alice lekte i parken hela förmiddagen och vi hade även med lite fika. Mysigt! Sedan gick vi hem till oss allihop och åt lunch.


På eftermiddagen fick vi paket från Gunnar, Malin, Stina och Hugo. Det var de här fina kläderna till Lukas:


Nu börjar Lukas få lite styrsel på sin lilla nacke. Han tränar gärna på att hålla upp huvudet när han ligger på bröstet på någon av oss. Men än så länge är det för tidigt för att han ska ligga på golvet och träna.


På kvällen verkade Lukas ha ont i magen. Han skrek och var jätteledsen så jag fick bära runt på honom. Till slut somnade han i min famn vid 1-tiden. Det är första natten som varit riktigt jobbig med honom.

Tisdag
Alfons gick till Marie och alla barnen lekte tillsammans i lokalen. Jag och Lukas tog igen oss efter en jobbig natt och vilade hela förmiddagen. På eftermiddagen gick vi allihop och hämtade Alfons i Fässberg. Flera av barnen (och även dagmammorna) var nyfikna på Lukas och fick komma ut och titta på honom.

Senare på eftermiddagen hade vi Conny och Asta på besök. Alfons fick ett par badbyxor med Bamse på i storebrorspresent och Lukas fick en fin luvtröja och sockar.



Onsdag
En mysig förmiddag med Lukasmys och en liten promenad. På eftermiddagen gick vi och hämtade Alfons hos Marie. Sedan gick vi över till Bifrost och träffade Niklas och Alice och även Elin och Vilma. Alfons lekte med tjejerna på deras gård. Idag fick vi paket från Gunvor med jättefina babysaker som hon hade stickat, mössa och scarf till Lukas, halsduk till Alfons och en gosig babyfilt.



Torsdag
Dags för första besöket på BVC. Alltid spännande att se hur mycket barnen växer från gång till gång. Lukas hade vuxit rejält. Han hade ökat i vikt från 4150 gram till 4500 gram sedan hembesöket 1 vecka tidigare. Sedan han föddes hade han ökat i längd från 52 cm till 55 cm. Han låg 1 kurva över. Det kändes skönt för när vi gått med Alfons har han alltid legat under i stället. Allting var bra med Lukas förutom att han var lite inflammerad i ljumsken, men det ska nog gå över med lite luftning.

Alfons var på som vanligt på Biblioteket på torsdagar. När vi hämtade honom hos Marie berättade hon att Alfons hade träffat en kompis där. Det visade sig vara hans kompis Moa som varit i USA i 4 månader. Roligt att Alfons kom ihåg henne och de hade lekt jättebra på Biblioteket!

Ett kärt återseende

Alfons och Moa frågar Gunilla om hjälp

Som vanligt är det bara Alfons Åberg som gäller!
Marie och barnen var ute hela dagen och Alfons fick sova middag i vagnen med sin "Jaja".


Fredag
Alfons och Ponta var i Fässberg på förmiddagen och jag och Lukas var hemma och tog det lugnt. Efter lunch gick vi en promenad till Fässberg och mötte dem. Träffade även Emma, Moa och Lyra. Så kul att se dem även om vi inte hann prata så länge! Hann i alla fall visa upp Lukas för dem. Även Annika som jobbar i Fässberg kom ut och tog en titt på Lukas.

Lördag
På lördagen var det underbart vårväder. Karin kom förbi och vi gick till lekparken allihop. Lukas sover nästan alltid i vagnen när man går ut så det är inga problem alls att gå ut och gå eller gå till parken med Alfons. Pappa hade opererat sitt öga på Mölndals Sjukhus dagen innan och nu fick han lov att åka hem. Jag åkte och hämtade honom på sjukhuset och sedan åkte vi hem hit och bjöd honom på lunch. Sedan kom Putte för att hämta honom och vi hann ta en kopp kaffe innan de åkte tillbaka till Varberg.

På kvällen var det dags för Melodifestivalfinal! Denna såg vi tillsammans med Johan och Louise hemma hos dem. Vi kom dit redan vid 17-tiden och blev bjudna på jättegod mat i form av älgstek med kantarellsås och potatisgratäng. Sedan blev det även kladdkaka med grädde. Jättegott! Tyvärr var Viktor jättetrött så det blev inte av att pojkarna lekte något. Både Viktor och Theo la sig före Melodifestivalen började. Alfons hade fått sova middag sent och länge så att han skulle orka vara uppe och det gick faktiskt jättebra. Han var riktigt snäll hela kvällen. (Kanske tack vare att det fanns godis och han fick även låna deras i-Pad som han tyckte var jätterolig!). Lukas var däremot lite skrikig. Provade att ge honom kolikdroppar som Louise hade.

Jag hade inte någon riktig favoritlåt i år, men jag gillade nog Helena Paparizou bäst. Tyckte även att Alcazar och Sanna var ganska bra så det var helt okej att Sanna vann.

Söndag
Även söndagen bjöd på härligt väder och vi tyckte det var dags att köpa lite vårblommor. Jag åkte till Blomsterlandet och köpte några primula. Skulle köpt penséer, men de var så små och fula så jag struntade i det. Ponta fick åka bort till Plantagen i stället och köpa.


Var även ute i lekparken med Alfons på eftermiddagen. Det roligaste är för tillfället att rita i sanden med pinnar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar