Summa sidvisningar

fredag 7 mars 2014

Vecka med många besök

Vecka 9

Måndag
Idag fyllde Lukas 1 vecka! Ponta och Alfons tillbringade förmiddagen i Bifrost på öppna förskolan. När de kom hem gick vi en sväng till lekparken för det var riktigt härligt väder. Lukas sov gott i vagnen den här gången. Så skönt!


Alfons tog en ridtur på älgen. Så skönt för Alfons att det är lite varmare nu så han kan slippa vantarna ibland!


På kvällen hade vi besök av Louise, Johan, Viktor, Theo och Annelie. Det var så roligt att träffas allihop. Det var längesedan. Theo växer så det knakar. Nu hade vi inte sett honom på några veckor. Tyvärr så missade vi hans dop så han fick sin doppresent nu i stället.

Annelie var så glad att Lukas höll sig vaken när de var här, men här ser det ut som att han sover.


Lukas fick en cool monster-t-shirt och en skallra av Annelie.


Av Louise, Johan, Viktor och Theo fick han en rolig bilbok (den var Alfons väldigt intresserad av så vi fick lägga undan den så han inte skulle hinna ta sönder den innan Lukas hinner bli stor nog att titta i den). Alfons fick också en present, en Bamsekortlek.


Tisdag
Tisdagen blev lugn. Förmiddagen gick åt till att slappa och mysa med Lukas medan Alfons var hos Marie.


Gick även en promenad med Lukas på förmiddagen.

På eftermiddagen gick vi allihop och hämtade Alfons. Maries gård är under ombyggnad och där är fullt med stora lerhögar. Alfons och kompisen Pontus tyckte så klart att det var jätteroligt att klättra på dem. Overallen var inte vacker efteråt!



Onsdag
På onsdagen log Lukas för första gången. Han hade just gjort en enorm bajsblöja och sedan kom leendet. Det kändes nog skönt att bli av med allt bajs! På eftermiddagen kom mamma, pappa och Petter på besök på eftermiddagen. Vi hade precis hunnit hämta Alfons när de kom. Vi tog en fika och de fick gosa lite med Lukas och leka med Alfons.


Torsdag
BVC-sköterskan Kelley kom hem till oss för att undersöka Lukas. Nu var det en vecka sedan vi varit på Storkenmottagningen så det kändes bra att han blev lite kollad igen. Nu hade han börjat gå upp i vikt igen och vägde 4150 gram. Hon tvättade också rent naveln som var lite blodig, men hon sa att den såg fin ut. Nu ska vi börja med D-vitaminer till Lukas. Vi kan också börja med napp om vi vill. (Provade lite på kvällen, men han var inte intresserad).

Alfons hade varit i lekparken hemma i Solängen med sina dagbarnkompisar så de kom förbi och lämnade honom.

Ina & Alfons

Alla barnen lämnar av Alfons hemma hos oss.
På förmiddagen hade de varit på Biblioteket som vanligt på torsdagarna.

Alfons leker i slottet...

... och lyssnar på saga.
Efter att Kelley hade åkt och Alfons kommit hem stämde vi träff i lekparken med Niklas och Alice. Sedan var vi ute i över en timme hela familjen. Niklas hade med fika till lekparken, trevligt! Nu känns det som att det börjar bli vår!

Idag fick vi också paket ifrån mina fastrar och deras gubbar. Det var de här fina kläderna från Polarn & Pyret (till både Alfons och Lukas).



Fredag
Ponta och Alfons var på öppna förskolan och på eftermiddagen kom Göran & Gunvor hit. Alfons var lite blyg först när de kom, men det kanske berodde på att han var nyvaken. Sedan busade han med Gunvor och farfar hela kvällen. Vi kalasade på semlor och sedan på kvällen lagade Gunvor middag till oss i form av färsk fisk. Jättegott och skönt att bli lite bortskämda! Vi tittade lite på Lets dance på kvällen.





Lördag
Trots att det inte var så fint väder bestämde vi oss för att ta en promenad innan Göran & Gunvor skulle åka tillbaka hemåt. Alfons fick prova den här roliga styrketräningsmaskinen på vägen.


På eftermiddagen fick vi besök igen. Den här gången var det mamma, pappa och min mormor Cajsa som de hade hämtat i Tranås dagen innan. Jag hade inte träffat mormor sedan i somras och hon hade blivit väldigt liten och mager sedan dess tyckte jag. Hon är också ganska förvirrad nu, men hon verkade tycka det var roligt att träffa oss och barnen.




Alfons fick en rolig djurbok i present.


Lukas fick den här söta nalleoverallen.


Söndag
Idag hade vi bjudit hit Ulle, Tom och Elias på s k elvakaffe. Alfons och jag hade bakat kärleksmums som vi bjöd på. Nu när vi hade besök passade vi på att låta fotografera hela familjen tillsammans.


Elias och Alfons lekte bra som vanligt. Här röjer de loss ordentligt vid synten.


Lukas fick de här söta byxorna i present.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar