Summa sidvisningar

fredag 28 mars 2014

4-veckorskontroll på BVC

Vecka 12

Måndag
Idag fyllde lillprinsen 1 månad! Dagen till ära provade han en ny outfit (present från grannen Ulla-Britt) i stl 62. Han börjar kunna ha 62 på en del kläder, men 56 är fortfarande lagom också.


På kvällen hade vi bjudit Niklas, Sara och Alice på middag. Som vanligt fick Ponta stå för matlagningen medan jag gjorde desserten. Det blev kreolsk köttgryta med ris och sedan mockapannacotta till de vuxna och chokladpudding till barnen. Jättegott om jag får säga det själv! Alfons och Alice höll igång bra och busade hela kvällen.

Tisdag
Det går fortfarande vattkoppor hos dagmamman så Alfons fick vara hemma hela den här veckan också. Alfons fick leka med Alice i lekparken i stället. Sedan gick vi hem till Niklas och Alice och blev bjudna på pasta carbonara. Jag hade inte ätit pasta på ganska länge och det var jättegott! Tror inte det är någon fara att äta det någon gång ibland när man t ex blir bjuden på mat. Annars undviker jag pasta och bröd sedan ungefär 2 månader tillbaka och min mage mår faktiskt mycket bättre nu.

Onsdag
Dags för 4-veckorskontroll på BVC. Vi gick dit hela familjen och Alfons fick roa sig med alla leksaker i väntrummet medan Lukas blev undersökt. Det gick jättebra! Förra gången vi var där var nästan 2 veckor sedan och Lukas hade ökat med hela 7 hg till 5,2 kg. Han hade också vuxit 1 cm på längden och är nu 56 cm. Huvudomfånget hade också ökat med 1 cm till 38 cm. Lukas ligger nu 2 kurvor över på vikten och 1 kurva över på längden. Vi jämförde lite med Alfons hälsobok och när Alfons var 4 veckor vägde han 3,8 kg. Han vägde inte ens 5,2 kg när han var 7 veckor gammal så det är allt lite skillnad på bröderna. Allt var bra med Lukas förutom att han fortfarande är lite inflammerad i båda ljumskarna. Vi ska lufta och torka torrt och om det inte blir bättre ska vi behandla med svampsalva. Kelley kollade också om han kunde fästa och följa med blicken och det kunde han. Nästa BVC-besök blir om 2 veckor.

Lukas har en del problem med ont i magen på kvällarna, men den här kvällen var han lugn och go. Därför provade jag att lägga honom i spjälsängen. (Han sover annars med mig i vår extrasäng). Det gick bra och han sov i 1,5 timme innan han vaknade och var hungrig.



Torsdag
Idag var vi bjudna till Karin på lunch. Det var första gången Lukas var hemma hos farmor. Det blev korv, köttbullar och potatisgratäng till lunch och chokladkaka med glass till efterrätt (till Alfons stora förtjusning). Farmor Karin fick gosa lite med den lille nallen. Vi tittade på några babybilder på Alfons och på de korten är barnen ganska lika. Alfons trodde faktiskt att det var Lukas!


På kvällen stämde vi träff med Alexander och Vasse i lekparken. Bokbussen kommer dit varannan torsdag och det tycker Alfons är så spännande. Vasse fick också följa med till bokbussen den här gången. Vi brukar låna en film varje gång. (Det är lagom att byta film efter 14 dagar då Alfons gärna ser samma film väldigt intensivt en period). Den här gången blev det Spöket Laban som han gillar väldigt mycket. Efter bokbussen blev det lite mera lek i parken med Vasse. Till barnens stora glädje var det en katt i lekparken idag och den var riktigt snäll och lät sig klappas av killarna.


Så här uppspelt blev Alfons när katten busade lite med honom.

Alfons och Vasse rider på varsin älg.

Fredag
Alfons avslutade veckan med öppen förskola i Bifrost och sedan blev det en lugn hemmakväll med lite fredagsmys med räkor till mig och thaimat till Pontus. Här myser bröderna lite på golvet.


Lördag
En lugn och stillsam lördag hemma. På eftermiddagen träffade vi Moas familj så barnen fick leka lite i Harrys lekpark i det fina vädret. Alfons och Moa leker så bra tillsammans.

Söndag
Idag hade vi besök av lilla My, Jesper, Anita och Gilbert som kom för att hälsa på nytillskottet. Vi blev bjudna på gott fika och sedan gick vi ut i lekparken med barnen. Tyvärr visade sig Lukas inte från sin bästa sida då han var gnällig och ledsen hela förmiddagen. När vi gick ut somnade han i alla fall i vagnen. (Vagnen är ett säkert kort).


Den här veckan har Lukas fått börja med lite nackträning, d v s att ligga på mage på en filt på golvet. Detta tycker han är lite jobbigt och blir arg efter en stund, men så är det nog för alla bebisar. Däremot tränar han gärna och lyfter huvudet när han ligger på bröstet på oss.

Nu har det varit lite jobbigt med magont på kvällarna. Vi har kört med kolikdroppar ett tag, men det är svårt att säga om det har någon effekt. Han skriker ofta på kvällen och har ibland svårt att somna, men när han väl somnat på kvällen sover han ganska lugnt på natten även om han vaknar för att amma 2-3 gånger. Den här veckan har jag känt mig mycket tröttare, men får jag bara vila eller sova lite på förmiddagen så fungerar det bra. Det är ändå underbart att ha två små barn och när jag är trött och sliten så tänker på hur mycket jag tycker om dem och hur lyckligt lottad jag är som har två så fina och friska barn. Mina älsklingar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar