Summa sidvisningar

torsdag 25 december 2014

Julbak à la LCHF

Vecka 49

Veckan började med helg för oss då Ponta jobbat helgen och därför fick ledigt måndag och tisdag. Det var skönt att vara hemma och ta det lugnt hela familjen. Lukas började bli förkyld och hade sovit dåligt på natten. Han gör ofta det de första nätterna när han är förkyld. Vår lille har nog redan varit mer sjuk än Alfons varit i hela sitt liv. Men det är väl så med småsyskon. Det blev en tur till lekparken med hela familjen, annars en lugn dag hemma.

Natten till tisdagen blev nog den jobbigaste hittills med Lukas. Han vaknade hela tiden och var ledsen och kunde inte ens ta bröstet då han var så snorig. Jag fick bära honom och sova halvsittandes med honom i famnen. Han hade även feber, 38,2. Alfons gick till Marie så jag och Lukas var hemma och vilade på förmiddagen. Sedan gick vi och hämtade hela familjen i lokalen. Alfons verkade tycka det var roligt att vi kom allihop för att hämta honom.

På onsdagen var jag piggare då Lukas sovit någorlunda i alla fall. Alfons var hos Marie och de var på sagostund på biblioteket. Alfons och Pontus har blivit sådana bra kompisar. Pontus mamma var med på biblioteket och sa att de hade varit oskiljaktiga. Här sitter de och läser Mamma Mu/Pettson och Findus.


Efter biblioteket gick de vidare till en lekpark.


När jag hämtat Alfons hos Marie gick vi till en lekpark i Bifrost och lekte lite. Sedan gick vi hem och bakade. Jag provade ett LCHF-recept på mandelkakor med saffran. Dessa blev riktigt goda och innehåller inget mjöl eller socker, dock lite honung.


På torsdagen var det min tur att vakna med förkylning och ont i halsen igen. Tröttsamt! Ändå bestämde jag mig för att ta en shoppingrunda på förmiddagen då jag ville fixa lite julklappar. Köpte en bil från filmen "Bilar" till Alfons. Köpte även en tröja med Blixten McQueen och ett linne med Dusty till Alfons. Till Lukas köpte jag 2 pyjamasar med Piff & Puff. Hade tänkt köpa någon fin klänning eller kjol till mig själv, men fastnade inte för något så det blev bara ett par nya tumvantar.

På eftermiddagen hämtade jag Alfons och vi gick till en för oss ny lekpark på en gård i Bosgården. Omväxling förnöjer. Även Lukas fick komma upp och gunga lite.


Fredagen blev lugn då Lukas var förkyld och även jag igen. Det regnade hela dagen så vi killarna fick busa inomhus. Lukas är så nöjd när han står och går runt sängen. Det är perfekt höjd för att hålla sig i.


På lördagen var vi fortfarande lite förkylda, men lite piggare i alla fall. Var en sväng i lekparken på dagen då vädret var hyfsat. På kvällen var vi bjudna till Louise och Johan på middag. Det var så trevligt att komma dit och det var riktig julstämning med jättefint pynt och mycket tända ljus. De bjöd på pulled pork och det hade jag aldrig ätit innan (förutom halvfabrikat). Det var riktigt gott och bra LCHF-mat för mig. Till efterrätt blev det pepparkakspannacotta. Denna innehöll dock socker, men det gick bra att äta en sådan utan att få ont i magen. Skönt! Jättegod var den förresten! Alfons och Viktor lekte själva på hans rum tills Viktor blev trött och gick och la sig. Vi lyckades lägga Lukas i deras barnvagn, men Alfons höll igång tills vi åkte hem vid tiotiden.

Söndagen blev en riktig regndag igen. På kvällen var vi sugna på att komma hemifrån så det blev en god middag på Mr Johansson. Vi fick även sällskap av Nicklas, Sara och Alice. Jättetrevligt och roligt för Alfons att få leka lite med Alice.

LCHF går fortfarande smidigt och magen har varit bra under veckan. Här kommer ett smakprov på vad jag har ätit:


Svampsoppa med knaperstekt bacon

Fläskschnitzel med rödbetor, chèvreost och pinjenötter.

Svampomelett (frukost).

Panerad spättafilé med kålrotsmos.

Kycklingchorizo med kålrotsmos.

Bacon, champinjoner och äggröra (frukost).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar